Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ko je kontraš taj je kontraš i ne može ništa da mu se objasni.Ali ima u slamarici cime da se pokrije a onaj sto je imao taman da plati racune i za lebac nema vise ni za vrengiju da se obesi
Realna priča Pratio sam kalkulaciju proizvodnje kod nekih članova i shvatio da ja koji plaćam oranje,setvu i vršaj imam manje troškove od tog što nikom nista ne plaća.Ko je kontraš taj je kontraš i ne može ništa da mu se objasni.
Noge se pružaju koliki je jorgan. U svakom selu ima primera ljudi koji su opasno nagrabusili što iz naivnosti što iz želje da se prave važni.Koja crna slamarica! I gaće ljudi kupuju na kredit a o novim mašinama da i ne pričam. Da ljudi imaju slamarice, kukuruz bi prodavali po normalnim cenama, onako kako mi hoćemo, ne bi kupci ucenjivali sa cenom.
Naša lepa srbija deluje po principu "zaduži pa vladaj".
I na kraju bude "Što višlje letiš, jače tresneš o zemlju".
Naravno čast izuzecima!
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
U našem poslu čak i ne koliki je jorgan nego 2/3 jorgana, a 1/3 čuvaš za slučaj da bude jača zima pa da preklopiš na stopala.Noge se pružaju koliki je jorgan. U svakom selu ima primera ljudi koji su opasno nagrabusili što iz naivnosti što iz želje da se prave važni.
To kako ko zivi je odvojena stvar, ja govorim o prihodu i rashodu samo kod poljoprivrede.Kako ne znas, pa da bude recimo zarada 200e po hektaru ti zaradis 5000e i skrpis taman da prezivis a on na 100 hektara zaradi 25000 i bude mu da prezivi, ode na letovanje i zimovanje i stavi u slamaricu 10000e
Ne znam dal se ti zezas ili si ozbiljan, pa neces valjda ti sa 25 hektara da zaradis kao oni sa 100 ili 200 hektara a to sto je nekima siroko **greška je njihov problemTo kako ko zivi je odvojena stvar, ja govorim o prihodu i rashodu samo kod poljoprivrede.
Taj što u poljoprivredi ulaže na kredit, verovatno je bolje da ni ne radi zemlju... Nema tu neke sreće... Stalno u g...... do guše.... Samo se koprca....Koja crna slamarica! I gaće ljudi kupuju na kredit a o novim mašinama da i ne pričam. Da ljudi imaju slamarice, kukuruz bi prodavali po normalnim cenama, onako kako mi hoćemo, ne bi kupci ucenjivali sa cenom.
Naša lepa srbija deluje po principu "zaduži pa vladaj".
I na kraju bude "Što višlje letiš, jače tresneš o zemlju".
Naravno čast izuzecima!
Tako je kolega, nego koliko ti radiš zemlje svoje-zakup, imaš li stočnog fonda, da li si negde zapošljen, neka druga primanja, oženjen i tako to?Noge se pružaju koliki je jorgan. U svakom selu ima primera ljudi koji su opasno nagrabusili što iz naivnosti što iz želje da se prave važni.
Cela Evropa protestvuje....a mi ..
Nama je dobro
Ne zezam se. Naravno da necu vise da zaradim, vec sam rekao u nekom postu da je sve proporcionalno broju hektara pod idealnim uslovom da se sve isto uradi i da bude isti prinos. Ja upravo to kazem da sa manje hektara manje ulazes u pocetku, manje zaradis kad ima zarade, manje puknes kad se puca.. U proseku je poljoprivreda do sad bila isplativa i logicno je da onaj ko radi vise ima sve vise to niko ne moze da spori.Ne znam dal se ti zezas ili si ozbiljan, pa neces valjda ti sa 25 hektara da zaradis kao oni sa 100 ili 200 hektara a to sto je nekima siroko **greška je njihov problem
Radim 5,15 hektara, stočni fond tri kokoške, petao, dva kera, radim plata ko kisela voda al imam vremena napretek, ukućani imaju svoja primanja, oženjen nisam al imam troškove ko da jesam. Ne pijem al trošim na lekove. U kratkim crtama to je to.Tako je kolega, nego koliko ti radiš zemlje svoje-zakup, imaš li stočnog fonda, da li si negde zapošljen, neka druga primanja, oženjen i tako to?
Grešiš u startu. Taj sa manje hektara samo vodi manji biznis a onaj sa više hektara vodi veći biznis i to je jedini ispravan način gledanja na ovu tematiku.Ne zezam se. Naravno da necu vise da zaradim, vec sam rekao u nekom postu da je sve proporcionalno broju hektara pod idealnim uslovom da se sve isto uradi i da bude isti prinos. Ja upravo to kazem da sa manje hektara manje ulazes u pocetku, manje zaradis kad ima zarade, manje puknes kad se puca.. U proseku je poljoprivreda do sad bila isplativa i logicno je da onaj ko radi vise ima sve vise to niko ne moze da spori.
Ne mogu ja sad da gresim u startu jer je moj start odavno prosao.Grešiš u startu. Taj sa manje hektara samo vodi manji biznis a onaj sa više hektara vodi veći biznis i to je jedini ispravan način gledanja na ovu tematiku.
Ako je vec naziva biznisom to je onda upravo ovo o cemu sam pisao, mali biznis mali rashodi, mali rizici, male zarade.. Veliki biznis, veliki rashodi, veliki rizici, velike zarade..A ti ne grešiš što poljoprivredu nazivaš "biznisom"???
Hvala na odgovoru, sad mi je sve jasnije.Radim 5,15 hektara, stočni fond tri kokoške, petao, dva kera, radim plata ko kisela voda al imam vremena napretek, ukućani imaju svoja primanja, oženjen nisam al imam troškove ko da jesam. Ne pijem al trošim na lekove. U kratkim crtama to je to.
Imaš rashode, prihode, zaradu, tekuće investicije, investicije u sredstva rada . Šta je to nego posao/biznis?A ti ne grešiš što poljoprivredu nazivaš "biznisom"???