Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
i nažalost ni tada nema boljitka jer koliko vidim šta su konkretno uspjeli izboriti u Francuskoj je da ukinu tih 4% površina pod ugarom i da zadrže plavi dizel (u Njemačkoj je ipak zabranjen plavi dizel) a o nekoj financijskoj pomoći će samo mrvice biti..... cijena proizvoda naravno tržište regulira....Cela Evropa protestvuje....a mi ..
Nama je dobro
Pa jel malo? Taj što ima 100 hektara a čeka subvencije trebalo bi da malo razmisli gde greši.Nama nikad bolje, eagrar radi, krenule subvencije, sad kad se obogatimo od 150e po hektaru gde nam je kraj.. Ko ima 100 hektara moze da kupi novog 539 samo od subvencija.. A da, njemu ne treba 539, on ce od tih para mozda uspeti da kupi gume za jedan traktor i jednu prikolicu
Pa lepo ti je napisao KOLEGA Matic.Koliko sam razumeo u kalkulaciji proizvodnje na sopstvenoj zemlji pojedinci racunaju agendu. Po toj logici ispada da sami sebi plaćaju samo ne znam jel se i cenjkaju oko cene. Taman to što su sami sebi platili arendu to im dođe zarada. Kod mene a i kod kolege Matića ti što rade 100 hektara ne deluju baš da nemaju za leba nego naprotiv.
evo barbula objasnio, ako ti je zarada 200evra, ti ne ulažeš tu zaradu nego imaš ono što si pokrio ulog od prošle godine samo zavisi koliko su cene uloga za novu godinu ali ako je sve isto, sa 10 hektara ima' 2000e zarada a sa 100h imas 20000evra.Da je svaka minus ne bi se ni radilo ali na primer jedna dobra godina, ostave se pare da se finansira sledeca, ostalo ulozis u masine na primer. Sledeca godina losa, nemas da pokrijes ni ulaganje sledece, znaci vec zaduzivanje. E tada nije isto kad se zaduzujes za 5, 25 ili 125h. Da se razumemo ne branim nikog ja radim oko 25h ali nije mi jasno kako to vise zaradjuje onaj ko radi vise, ako se uradi isto po jedinici povrsine je jednak prihod a jednako i zaduzenje kad do toga dodje.
Taj rad.Kako ne znas, pa da bude recimo zarada 200e po hektaru ti zaradis 5000e i skrpis taman da prezivis a on na 100 hektara zaradi 25000 i bude mu da prezivi, ode na letovanje i zimovanje i stavi u slamaricu 10000e
Ili malo drugacije. Ako si u minusu 50e po hektaru ti gubis 1250E, a onaj sa 100ha gubi 5000EKako ne znas, pa da bude recimo zarada 200e po hektaru ti zaradis 5000e i skrpis taman da prezivis a on na 100 hektara zaradi 25000 i bude mu da prezivi, ode na letovanje i zimovanje i stavi u slamaricu 10000e