Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Odg: PROTESTNA VOŽNJA TRAKTORIMA

Zoran0230 je napisao(la):
toshiba,da li ti znaš kakva će biti krava ako ostaviš žensko tele i koliko će imati mleka i da li znaš koliko treba vremena da bi se došlo do krave :sta:

Drzao sam i ja desetak krava pre! Znam ja mozda i bolje od tebe, zato sam ih batalio! Nema nedelja, nema uskrs, nema bozic, rodjendan... nista! A ni zarade. Moje su krave u proseku davale 28 litara mleka dnevno. Drzao sam i tovljenike, po 100 komada i tu znamo kako stoje stvari... sve sam skantao i posvetio se maksimalno ratarstvu. Idem na seminare, posecujem sajmove u Srbiji i inostarnstvu. Nigde nema toliko "sitnih" kao kod nas! A nema ni toliko krupnih! Na srednje ja ciljam, kao i sve napredne zemlje! Sta ce meni da se mucim da bi nahranio one u gradu??!!?? Ja sam poboljsao prinose u ratarstvu i nacin rada (pojednostavljujem) i zaradjujem kao kad sam imao krave i tovljenike ali daleeeko manje radim. Jel znas onaj vic kad bosanci organizuju grupnjak? Hocu reci da ako nema dobre orgasnizacije uvek po.usis k.rac! Prvo sredi svoje dvoriste, budi primer za ostale!
Imam ja male poljoprivrednike rodbinu, snasli se ljudi. Moj zet ima samo 10 jutara zemlje, ali kupio je kombajn i radi usluge po manjim cenama i da vidis kako se biju kod njega! Ne kuka sto nema nego se snalazi! Imam drugara koji kupuje stare prikolice, remontuje i prodaje a isto ima malo domacinstvo! Jel znas mozda gde je Padina?? Tamo jedva da imaju svinje za svoje potrebe a kamo za prodaju a krava nema uopste. Udruzili se rodjaci, komsije i drugari sa masinerijama i uzimaju zemlju po celoj opstini u arendu pa rade, ne kukaju! Dok su oni na njivi zene idu po Bg-u i ciste stanove kod imucnih. Svake godine po nekoliko novih kuca nice u tom selu!
I smucilo mi se vise da pisem....
Post je spojen: [time]1291410692[/time]

Gospodine Toshiba mi ovde ne pricamo kako preziveti popravljajuci prikolice i kako ici u BG raditi,vec kako ziveti od poljoprivrednog rada. :cao:

North ARMY je napisao(la):
@ Rabadzija i Toshiba molim vas da iznesete vase stavove kako unaprediti poljoprivrednu proizvodnju u ovim uslovima.

Prvo da se odlucis cime zelis u zivotu da se bavis, stavi prst na celo i pritiskas dok ne skontas...

Zelim kravama ali kako kad se ne isplate i sami ste rekli,zelim svinjama aliiiii ah da ni to se ne isplati,nemam veci grad u blizini da bih lako prodao robu iz plastenika. Namece se prosto pitanje cime posten covek da se bavi.
Ako zasadim vocnjak od cega cu da zivim i odrzavam taj vocnjak odn.od kojih ::novac:: da ga podignem ?? :cao:

Ti braca moj da otvoris kupleraj, to je za tebe a ne poljoprivreda. Pa svakom na forumu das gratis ulaz svaki deseti put i da vidis ::novac:: ::novac:: ::novac:: ::novac::

Prvo staviš prst na čelo i pritisneš DELETE. Radeći poljoprivredu treba da se odrekneš svega čak i da žrtvuješ sve što si imao do sada, maltene da i ne očekuješ nešto.E to se zove poljoprivreda danas u Srbiji.Jednostavno rečeno, treba da dođe neko iz razvijenih da nam pojasni i da se krene od samog početka a ovo naše tuc-muc pa ako mi se ne dopada jedno krećem drugo.E to ne ide na zapadu.

:ppozdrav:

Kengur je napisao(la):
Prvo staviš prst na čelo i pritisneš DELETE. Radeći poljoprivredu treba da se odrekneš svega čak i da žrtvuješ sve što si imao do sada, maltene da i ne očekuješ nešto.E to se zove poljoprivreda danas u Srbiji.Jednostavno rečeno, treba da dođe neko iz razvijenih da nam pojasni i da se krene od samog početka a ovo naše tuc-muc pa ako mi se ne dopada jedno krećem drugo.E to ne ide na zapadu.

:ppozdrav:

O tome govorim (ali previse sam zakomplikovao) previse svastarimo!

toshiba-prvo nisi odgovorio na pitanje,drugo da li ti znaš bolje šta su krave,ne možeš da tvrdiš.
Ovako može da piše onaj koji nema veze sa poljoprivredom.
Samo još jedno pitanje zbog tvoje konstatacije da je budućnost u ratarstvu-koliko si prošle godine zaradio na kukuruzu i suncokretu

Na suncokretu i nisam puno jer nisam ni sejao puno a na kukuruzu solidno, mislim mogu da zivim od toga...
a za kravu, nema racuna ako ti das teletu da sisa do 300kg nego fino zamena za mleko koja je bila jeftinija od mleka kad sam ja drzao sad ne znam. Nema tele sta da trazi pored krave, krava nije ukras nego masina za prinos.
Post je spojen: [time]1291412199[/time]

@Kengure onaj na zapadu kad dodje da mi kaze ne mora puno pricati samo nek donese papir sa cenama koje ce biti,kod njih se zna u napred i jako su male oscilacije,nigde nije kod nas i zato se i ne moze poceti. :cao:

Otišli smo daleko od teme-odgovori uvijeni u celofan nisu merodavni niti realni.Izvinjavam se ostalim članovimana :off_topic:

Ma ja sam za da skinemo ove sa vlasti! Ali koga dovesti umesto njih?? A ti Zorane rece da imas i stalni radni odnos na nekim kotlovima?! Imas posao, imas krave, imas zemlju i jos se nisi snasao??

provac je napisao(la):
atila pre svega da znas da sam pratio tvoje postove i duboko ih analizirao, i zakjlucio sam da si ti konstantno nesto anti protivan.ja cu ti obrazloziti samo par stvari da bi ti neke stvari bile jasnije:
1)jesi za evropu ,koliko vidim jesi , da li si upoznat koliko puta su italijani menjali vladu ?i sta tu ima lose .menjati na kulturan nacin dok se ne iznedre pravi ljudi , a ima ih to je sigurno
2)mozda sam se ja malo grubo izrazio sa recju ,,revolucionari,, ali sam mislio na ideje i na nesto sto budi ljude , ne mora revolucija da bude krvava , ne znam odakle ti ta ideja, niko nije pozivao na to.
3)nista se nece postici sa sedenjem kod kuce i tipkanjem po tastaturi, veruj mi.pisali smo mi sedeli sa njima ali ne vredi.to ti je isto kao kao razgovor gluvih preko telefona.
4)mi smo se u osnivackom aktu deklarisali kao nepoliticka org i kao takva nismo pod skutama ni jedne stranke.
5)reci mi kao covek i poljoprivrednik zar ti nije drago kad vidis ili cujes nekoga ko se bori za ono sto i tebe tisti.zar ti nije stalo do toga da dobijes bilo koju ili ciju vladu koja ce postovati donete zakone i u kojoj ces ti moci sa sigurnoscu da se bavis onim cime se bavis.
6)zar ti nije jasno da ovako vise ne moze, mozda si ti u okruzenju gde ljudi zive malo bolje pa ne vidite kako zive ljudi sa jednom kravom i dve svinje , a placaju pio i punu cenu nafte, semena, djubriva i placaju im mleko 16 din.
7)trebalo bi da dodjes samo na jednu skupstinu ili sastanak da vidis i poricas malo sa ljudima , pa ceti mnoge stvari biti jasnije.
:cool:da li znas da su ljudima u selu ima oko s.mitrovice pobijene svinje, i sta ce sada biti nista pojeo vuk magarca.
9)svesni smo i mi da treba praviti stranku , i ta opcija je u razmatranju, ali je isto tako potrebno pogledati oko sebe i uvideti ko pravi stranke i sa koji ciljem(zaharije).da li znas koliko je energije i mat sredstava potroseno do sada , a postojimo nepunu godinu, pa je zbog toga potrebno mnogo vise entuzijasta i ljudi koji su spremni na odicanja , a ne samo kritikovanja, mi do sada nismo dobili od min ni jednu paru..
10)ja kada nesto pricam uvek prvo podjem od sebe, sta sam ja ucinio da bih mogao druge da kritikujem.mi smo sa sadasnjim uspehom nezadovoljni ali ne nasim radom vec nesaradnjom i ignorisanjem svih struktura koje su nam mogle pomoci pocevsi od pred vlade , pa drzave pa min itd, ali najvaznije je da je KAMEN POCEO DA SE KOTRLJA . VALJDA CE I IZ OVIH POPLAVA ISPLIVATI NESTO DOBRO ZA SELJAKA.POZZZZZZZZZZZ

Gosn Provac:

1) Kod nas bi se kulturno šaltala jedna te ista garnitura te se nebi iznedrilo ništa dobro.
2) Na pomisao o krvavoj revoluciji me je navela vaša preterano vatrena retorika o tome šta bi trebalo raditi s trenutnom vlašću. I dalje stojim iza toga da mnogi Vojvođani ne vole takvu retoriku i da njome nećete postići mnogo. Ipak smo mi ovde dosta miroljubiviji.
3) Slažem se da se ništa neće postići tipkanjem, ali isto tako se ništa neće promeniti ni non-stop protestima i večitim šaltanjem jednih te istih. Ne shvatam kako nikom nije jasno da bez paorske stranke nema ničega.
4) Neka ne budete pod skutima, ali ni ne nudite neku opciju kome da poklonimo svoje poverenje. A to ne radite jer, kao što sam već dva puta rekao: sve sadašnje stranke su iste.
5) Sve to mene raduje ili bi me radovalo, ali džaba se vi trudite jer nećete ništa postići pa makar dubili i na trepavicama. Zašto? Jesam li već spomenuo da nemate saveznike u vidu kompetentnih političara?
6) Meni nemojte pričati da se ovako više ne može, sve je to meni savršeno jasno. To pričajte onome ko nas može predstavljati na vlasti. Ah da... Mi nemamo takvog...
7) Stvari su mi itekako jasne. Štaviše: jasnije su nego nekim drugima...
8 ) Znam i za tu vest.
9) Ja kritikujem dobronamerno. Ako to niste u stanju da uvidite, to nije do mene. Sve je ovo presipanje iz šupljeg u prazno dok god nemamo nikoga na vlasti a da je oran da posluša savete.
10) Kotrljao se i onaj Sizifov kamen...

Kukam zato što mi je lepo a ti pošto si zadovoljan-onda pročitaj naziv teme

Ja se slazem sa naslovom, ovi kreteni na vlasti nas ubijaju! Ali to ne znaci da cu skrstiti ruke i cekati njihovu milostinju! Pre nekoliko godina niko nije ni sanjao subvencije a kamo li dobijao...
Post je spojen: [time]1291337900[/time]

Kad je neko spreman da prosipa svoje onda cu i ja ici, a dok god cekaju da drugi prosipa :nono: :nono:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pow40bMpRdQ[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dY90oy-A4fE&feature=channel[/youtube]

Nikome ne cvetaju ruze!!!
Post je spojen: [time]1291363315[/time]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZqP2YtEbbI4&feature=related[/youtube]
Post je spojen: [time]1291413905[/time]

ajde daj kako kaze north army tvoj predlog sta ciniti , pa da vidimo neko medjuresenje , dosta si nas kritikovao da i mi malo budemo kriticari. a ti sa tim ,,mi u vojvodini,, nemoj da pravis razlike medju ljudima jer za mene je to sve srbija i prema tome ko god se bude tako deklarisao ja cu ga izbrisati iz mojih obracanja jer se moj otac, deda i pradeda nisu borili za sumadiju, vojvodinu, sandzak vec za srbiju, tako da to deklarisanje po malo mirise, ako cemo pravo svi iz min polj su vojvodjani pa sta?ja nemam protiv neka dodje i nemac i bunjevac i slovak i musliman i ciganin, samo da imamo tri stvari:strategiju razvoja, primenu donetih zakona (uredbi) i seljaka u parlamentu.znaci buducnost je u primeni zakona i postovanju istih evo ti cist primer mog razgovora sa gdinom zamenikom ministra Stegica:moj predlog je sledeci:ako se donese uredba o podsticajnim sredstvima onda je treba odrediti prema jedinici(vocka,grlo,kosnica itd )i kraj price sta ima tu da se uslovljava kojejakvim papiroloskim manipulisanjem , e elem onda lepo jedan Toshiba dobije podsticajna sredstva i podigne zasad tresnje od 5h. i min ga podrzi sa 50posto sredstava .znaci dobio si sredstva a onda se pravi ugovor sa min sto znaci da si u obavezi da taj isti zasad odrzavas i domacinski brines o njemu( na period od x godina- zna se za svaku vocku koliko traje exploatacija) , to se vrlo lako da proveriti, tipne se tipka na komp i izabere se taj i taj npr izaberu tebe posle 4 god i dodje polj insp da obidje vocnjak i sta se desava. vocnjak je u radu i daje dobre prinose daj da se tom coveku pomogne u podizanju protiv gradne opreme ili sl, a ako nije u redu vocnjak zapusten zatravljen ili jednostavno totalna nebriga, e onda vratis sve pare i to sa debelom kamatom..samim tim ne moras svake godine da se registrujes da gubis vreme oko papirologije i ti si svoju pricu zavrsio. e na to mi je Stegic rekao: e pa ne moze.bolje je ovako .ja sam ti naveo primer iz vocarstva a sigurno ti ljudi koji se bave drugom granom imaju slicne predloge da se smanji nepotrebno maltretiranje i gubljenje vremena i izmisljanje novih uredbi da bi se uvela nova pravila i odbili ljudi koji su krenuli u projekat po prethodnoj da bi ih novom odbili e kako onda ti mislis da sa takvim ljudima treba komunicirati.pozzz

E da, njegovo mišljenje pokazuje kako razmišlja omladina.Ja nisam baš zelen, imam neku školu i ne znam šta ću sa njom, a NA je student.Kaži nam tvoje viđenje kada završiš fax šta bi radio, ali imaj u vidu brzo ćeš završiti.Fax nije više težak kao nekada.
Dobronamerno pitanje

Nazad
Vrh