Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Odg: PROTESTNA VOŽNJA TRAKTORIMA

Jedan član našeg foruma me je pitao da li ja kao jedan od osnivača APS-a imam konkretnu zamisao rešenja našeg problema u poljoprivredi.Odgovorio sam mu a ne vidim zašto ne bih i vama ostalima javno.
Vizija se generalno zasniva na tome da u što skorijoj budućnosti u parlamentu zaseda, i aktivno učestvuje u donošenju uredbi i zakona vezanih za agrar ,određeni broj nas pravih seljaka.Dakle pored ministra i njegovih savetnika aktivno bi učestvovali i naši predstavnici koji su u stalnoj sprezi sa članovima Asocijacije.Jedino tako naš glas stiže do vrha, sve ostale metode su manje efikasne.Naravno put dotle je trnovit i dugačak ostvarljiv sa manje ili više efikasnim metodama.no otom potom živi bili pa videli.!!! Cheesy
pročitali ste i post pre ovog od zcurcica?treba li ja još nešto da dodam?da li znate da svi troškovi do sada pucaju po našem džepu?mislite da je lako osnovati stranku, grešite.A ako ja grešim razuverite me!!!
Do sada vas samo gledam kako se svađate i razilazite!!!Atilam hajde zajedno da napravimo tu stranku da se zajedno borimo, a ne da je ja pravim a ti za nju da glasaš!hajde da zajedno svi delimo uspehe i poraze,a ne da osuđujemo jedni druge i krivimo za neuspeh.
Mene lično ne zanima ko će biti ministar ko premijer ko predsednik,ne pada mi na pamet da rušim vlast,politika mi nije ni u malom mozgu.Razmišljam samo o tome da seljak jednom uđe u taj parlament ALI PRAVI SELJAK.Na kraju krajeva ako mora da se osnuje stranka osnovaćemo je.Nadam se da razumete zašto ranije nisam izlazio sa ovim stavom.sama priča o osnivanju stranke(seljačke) u ljudima budi nemir i nepoverenje jer su prevareni mnogo puta!!! :cao: :cao: :cao:

Ej ma nije tako, bio mi je drug iz Hrvatske i kaze, bas ste vi Srbi slozni, znate sta hocete i gurate vasu taktiku. To je sve stvar gledanja na stvari i tacke odakle se gleda. Mi nekom delijemo kompaktno i slozno, a nekome ne., a istina je da smo ::sramota::

Posto je ova tema izgubila svaki smisao otvoricemo temu pod nazivom : STOP PLJACKI POLJOPRIVREDNIKA OD STRANE LOPOVSKE VLASTI u koju pozivam sve one koji su za promene u agrarnoj politici bilo kojim sredstvima ( milom ili silom ), i u kojoj ce istomisljenici moci da razmenjuju postove bez BUSENJA od strane pojedinaca koji razmisljaju drugacije. Zato MOLIM sve one koji ne dele stavove koji na kraju mogu biti i radikalni poput Atile i Rabadzije da ne ulaze u temu a ADMINISTRATORE molim ako je ikako moguce da nam omoguce da razmenjujemo misljenja mi koji smo istomisljenici na toj temi bez OMETANJA. Zasto bi nekom smetala takva tema ako nije direktno povezan sa aktuelnom vlascu ? Eto unapred da sve to iznesem da se ne bi dogadjalo ovo sto se ovde dogadja.

zoran sef je napisao(la):
Posto je ova tema izgubila svaki smisao otvoricemo temu pod nazivom : STOP PLJACKI POLJOPRIVREDNIKA OD STRANE LOPOVSKE VLASTI u koju pozivam sve one koji su za promene u agrarnoj politici bilo kojim sredstvima ( milom ili silom ), i u kojoj ce istomisljenici moci da razmenjuju postove bez BUSENJA od strane pojedinaca koji razmisljaju drugacije. Zato MOLIM sve one koji ne dele stavove koji na kraju mogu biti i radikalni poput Atile i Rabadzije da ne ulaze u temu a ADMINISTRATORE molim ako je ikako moguce da nam omoguce da razmenjujemo misljenja mi koji smo istomisljenici na toj temi bez OMETANJA. Zasto bi nekom smetala takva tema ako nije direktno povezan sa aktuelnom vlascu ? Eto unapred da sve to iznesem da se ne bi dogadjalo ovo sto se ovde dogadja.
rezervisano za :sjasi:

@Zoran Sef: kad odrasteš, kašće ti se samo.

@Bane Ivanov: kao i uvek, zahvaljujem Vam se na korektnom odgovoru. Ja nisam stvoren za politiku jer mi je kratak fitilj a dugačka ruka te zato taj posao prepuštam mnogo staloženijim ljudima.

Inače ja se ne svađam. Samo sam želeo da vidim ima li nečeg konkretnog iza svega ovoga, ili se sve svodi na populizam. Iz retorike pojedinaca sam mogao da skontam samo toliko da oni državu zamišljaju kao jednu veliku kafanu u kojoj trebaju da prebiju vlasnika, kelnere i svirače i onda će cela kafana da radi kako oni žele.
Pa to tako neće ići.

I drago mi je da se i Vi slažete da vlast ne treba nasilno rušiti. :ppozdrav:
Kad jednog dana i ostali budu shvatili zašto postoje zakoni i zašto ih se treba pridržavati, onda će svima da nam svane.

@ ATILA
Za razliku od tebe ja sam odrastao porodican covek, po godinama blizi si mom sinu nego meni...
@ Administratori
Smesno vam je ovo usmeravanje foruma na ovu ili onu stranu gde se GUSI razlicitost razmisljanja. Ja sam svestan da mene ne tera niko da budem prisutan na ovom forumu ali sprecavati otvaranje teme koja ne postoji na forumu i staviti na proveru koliko ljudi razmislja drugacije od usmerenog stava. Sad, koji su razlozi za to necu da ulazim u to , a i posteno da kazem vise me i ne zanima. Da skratim, na ovom forumu za mene je zavrsena polemika u vezi svega sto se tice politike jer je ocigledno da postoji CENZURA iz ko zna kojih razloga. Da ne gnjavim vise treba mi dva plastenika 3*2*3 komplet sa najlonom pa ako neko ima neki broj moze na pp. Hvala...

Mnogo si destruktivan za svoje godine... A i jedini koji pokušava da uguši različitost mišljenja si ti...

atila pre svega da znas da sam pratio tvoje postove i duboko ih analizirao, i zakjlucio sam da si ti konstantno nesto anti protivan.ja cu ti obrazloziti samo par stvari da bi ti neke stvari bile jasnije:
1)jesi za evropu ,koliko vidim jesi , da li si upoznat koliko puta su italijani menjali vladu ?i sta tu ima lose .menjati na kulturan nacin dok se ne iznedre pravi ljudi , a ima ih to je sigurno
2)mozda sam se ja malo grubo izrazio sa recju ,,revolucionari,, ali sam mislio na ideje i na nesto sto budi ljude , ne mora revolucija da bude krvava , ne znam odakle ti ta ideja, niko nije pozivao na to.
3)nista se nece postici sa sedenjem kod kuce i tipkanjem po tastaturi, veruj mi.pisali smo mi sedeli sa njima ali ne vredi.to ti je isto kao kao razgovor gluvih preko telefona.
4)mi smo se u osnivackom aktu deklarisali kao nepoliticka org i kao takva nismo pod skutama ni jedne stranke.
5)reci mi kao covek i poljoprivrednik zar ti nije drago kad vidis ili cujes nekoga ko se bori za ono sto i tebe tisti.zar ti nije stalo do toga da dobijes bilo koju ili ciju vladu koja ce postovati donete zakone i u kojoj ces ti moci sa sigurnoscu da se bavis onim cime se bavis.
6)zar ti nije jasno da ovako vise ne moze, mozda si ti u okruzenju gde ljudi zive malo bolje pa ne vidite kako zive ljudi sa jednom kravom i dve svinje , a placaju pio i punu cenu nafte, semena, djubriva i placaju im mleko 16 din.
7)trebalo bi da dodjes samo na jednu skupstinu ili sastanak da vidis i poricas malo sa ljudima , pa ceti mnoge stvari biti jasnije.
:cool:da li znas da su ljudima u selu ima oko s.mitrovice pobijene svinje, i sta ce sada biti nista pojeo vuk magarca.
9)svesni smo i mi da treba praviti stranku , i ta opcija je u razmatranju, ali je isto tako potrebno pogledati oko sebe i uvideti ko pravi stranke i sa koji ciljem(zaharije).da li znas koliko je energije i mat sredstava potroseno do sada , a postojimo nepunu godinu, pa je zbog toga potrebno mnogo vise entuzijasta i ljudi koji su spremni na odicanja , a ne samo kritikovanja, mi do sada nismo dobili od min ni jednu paru..
10)ja kada nesto pricam uvek prvo podjem od sebe, sta sam ja ucinio da bih mogao druge da kritikujem.mi smo sa sadasnjim uspehom nezadovoljni ali ne nasim radom vec nesaradnjom i ignorisanjem svih struktura koje su nam mogle pomoci pocevsi od pred vlade , pa drzave pa min itd, ali najvaznije je da je KAMEN POCEO DA SE KOTRLJA . VALJDA CE I IZ OVIH POPLAVA ISPLIVATI NESTO DOBRO ZA SELJAKA.POZZZZZZZZZZZ

provac je napisao(la):
7)trebalo bi da dodjes samo na jednu skupstinu ili sastanak da vidis i poricas malo sa ljudima , pa ceti mnoge stvari biti jasnije.
Tako je Provac.Svi su bili dobri seljaku kada su mu pre nekoliko godina uvalili kredite za krave kada je mleko bilo 30dinara,a evro 70-ak,kasnije su duplo porusili cenu mleka a evro je polako ali sigurno skakao,ko sad spominje te ljude koji grcaju u kreditima a mnogi su odavno poprodavali krave da zatvore dug jer je bolje dzabe sedeti nego raditi za druge.Jako me nerviraju vesti ovih dana da je cena mleka seljaku podignuta skoro 50% i premija da je 3X veca,pa to je smesno sad litra mleka kosta 30 i nesto sitno,a u prodavnici stotka. ::lose::

i opet ga nece biti jer se subvencionisu samo proizvodjaci mleka sa 5 i vise krava a njih je 18 posto e ovi ostali su polako unistavali i unistavaju fond , neznam odakle mleko? jedino ako pocnu da muzu bikove .pozzzz .najbolje bi bilo da ove pare od prodaje telekoma uloze u poljoprivredu i da zemlju izvucemo iz bede ovako , mislim da cemo i mi ostati gladni ,

moram da se javim jer je evidentno da sam ja(moja baba koja zivi na salasu) pripadnik te velike populacije,zadrzali smo 2 krave muzemo sa muzilicom,imamo dovoljno kupaca za sveze mleko prodajemo 2lit plas flasama 100din,visak sirimo i podliveni punomasni sir prodajemo po 240din kg,nije lako ALI SNALAZIMO SE

vidi moji ga tako zovu,sir u kriskama,u tipu somborskog,ugrejes mleko pa sirilo pa grudu u gazu pa seces u kriske, E ZA OVO CASTIS PIVO odao sam ti porodicnu tajnu

provac je napisao(la):
sta je to podliveni sir.ozbiljno pitanje posto volim sireve ali za taj izraz nisam cuo.ne zezam se ozbiljno pitam
Rabadzija je napisao(la):
vidi moji ga tako zovu,sir u kriskama,u tipu somborskog,ugrejes mleko pa sirilo pa grudu u gazu pa seces u kriske, E ZA OVO CASTIS PIVO odao sam ti porodicnu tajnu

NASLI SU ZAJEDNICKI JEZIK :haha: :haha: :haha: :haha: preko sira do mira :haha: :haha: :haha: :haha:

provac,iskreno ne zelim da omalovazim vas rad i trud u apsu,medjutim da li znate svi Vi 80% kako onih drugih 80 %nepoljoprivrednog zivi po gradovima?situcija u drzavi je katastrofa,ko zna sta donosi sutra,a kazi mi onaj sto zivi u zgradi a ostao je bez posla gde taj da uhrani svince,koga da pomuze?ja licno bavio sam se svakakvim poslouima, ali nikad nisam zaboravio salas jer sam shvatio da tako nikad necu ostati gladan,zato sam rekao da su ti sa 1 kravom i 2 svinceta socijal slvcajevi a takvih u srb je puno

Lepo stan u gradu od 40-50kvm kosta kao moja kuca i mehanizacija pa nek idu da rade,a ne samo da kukaju.

toshiba,dajte adrese da vam posaljem malo na probu,parola snadji se moram siriti trziste, a kad probate baba Milkin sir namrsicete se i eto biznisa

Nazad
Vrh