Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 249 68,4%
  • Ne

Glasovi: 115 31,6%

• Ukupno glasača
    364
Odg: PROTESTNA VOŽNJA TRAKTORIMA

pa žalosno je to što je kroz istoriju u srbiji vlast uglavnom morala biti svrgnuta sa vlasti.jer oni ne žele i neće da čuju glasove naroda, oni su nedodirljivi i venčani su za fotelje iako su nestručni u svojim oblastima(važna je partijska pripadnost).e sad ko je tu slepac oko očiju-većina ljudi ili ta manjina koja medijski drži konce prosudite sami.žalosno je što neće da progledaju i mirno da ih savest negrize napuste te svoje kožne fotelje,skupe automobile,dnevnice.......i odu dostojansveno barem.Ali neee.....još može da se klama na državnim jaslama.samo neznam dokle...obrazi ko opanci :zli:

kada bi postojala prava politika u Srbiji i prava demokratija , mnogo ministara bi vec odavno moralo da napuste fotelju ( a o zatvoru i da ne govorim )

A kad jednom srušite i ovu vlast: šta planirate onda? Koga onda dovesti na njihovo mesto, a?

Niko ovde ne razmišlja dovoljno unapred. Bitno da se neistomišljenici pljuju i da se busa u prsa kakve smo junačine te ćemo čak i vlast da srušimo. Ma ite begajte.
Neka gospoda što propagiraju revoluciju izađu sa nekim konkretnim planom a onda ćemo lako NA IZBORIMA izabrati opciju koja nam se više sviđa.
I dalje ne kontam šta ovde neki žele da postignu bez pravljenja stranke.
Dok paor ne bude imao svoju stranku za koju da glasa, sve ovde napisano je najobičnije sviranje ku*cu. Pa tako i Provčevi napalmom punjeni komentari.

markodanube je napisao(la):
Nadam se da se nece cekati duze od proleca na rusenje vlasti . :ppozdrav:

Marko , bravo!!! ::svaka cast::

Ima dosta gladnih usta u Srbiji koji su za to da se vlast sto pre menja...

I , savim je nebitno ko ce da dodje , neka dodje ko god hoce, ali da nema gladnih i bosih, a lopove iza brave...
:ppozdrav:

Ma da... A ko će to da postigne od ove trenutne garniture?
Post je spojen: [time]1291076045[/time]

Koji mladi ljudi? Koja stranka?

Nemamo svoju stranku. Nemamo stručnjake.
Meni lično je dosta populističkih, napalmom punjenih slogana. Naslušao sam ih se dosta za ove 23 godine. I ako gospoda što pozivaju na tamo neku revoluciju (ta reč za mene ima izuzetno negativnu konotaciju) mogu biti sigurna da ću im svaki dan pisati i po 100 ovakvih postova dok god me ne ubede da su ozbiljni.
A pošto nemaju nikakav dugoročan plan, neće imati ni moju podršku. I svaku populističku rečenicu ću im poklopiti.

Vidiš li negde takve? Vidiš li negde oformljenu stranku sa takvim pojedincima? Ja ne vidim... Vidim samo populiste i s jedne i s druge strane.

ima Atilla ima , osnovan je pokret promene.
Jedan od retkih ljudi u Srbiji koji bi dobili moj glas i moje porodice.

Branko Dragas
Posten
skolovan
sposoban
patriota
pokazuje zube svim politickim lopovima vec 23 godina u Srbiji
Ima dobru ekipu strucnih i postenih ljudi oko sebe .

Bio je uz Djindjica 6 ( sest ) meseci i napustio je mesto zato sto ZUTI nisu hteli promene (2000 god) i nisu hteli da ispune predizborna obecanja. To meni pokazuje kakav je karakter , oni koji su ostali ili se prikljucili su danas milioneri , od kradje ovog naroda i drzave.
Sprecio je par privatizacionih kradja , kao i unistavanje Vrsackih vinograda.
itd.itd.itd

mozes ga naci u netu :)

markodanube je napisao(la):
ima Atilla ima , osnovan je pokret promene.
Jedan od retkih ljudi u Srbiji koji bi dobili moj glas i moje porodice.

Branko Dragas
Posten
skolovan
sposoban
patriota
pokazuje zube svim politickim lopovima vec 15 godina u Srbiji
Ima dobru ekipu strucnih i postenih ljudi oko sebe .

Bio je uz Djindjica 6 ( sest ) meseci i napustio je mesto zato sto ZUTI nisu hteli promene (2000 god) i nisu hteli da ispune predizborna obecanja. To meni pokazuje kakav je karakter , oni koji su ostali ili se prikljucili su danas milioneri , od kradje ovog naroda i drzave.
Sprecio je par privatizacionih kradja , kao i unistavanje Vrsackih vinograda.
itd.itd.itd

mozes ga naci u netu :)
Marko,
potpuno si u pravu i ja coveka veoma cenim i vidis kako je gurnut po strani nigde se ne prica o njemu izgleda da ga se boje jer je covek genije

Hade ljudi da budemo realni-sve teme vezane za nezadovoljstvo poljoprivrednika na ovom forumu služe nam kao ventil za pražnjenje,to je to.

Prvi zadatak bilo koje asocijacije je ujedinjenje svih poljoprivrednika bilo profi bilo hobi.
Niko nije izašao sa stavom da uslov za subvencije ne bude PIO (u pitanju je 80 % poljoprivrednika) i time pritisnuo vlast uza zid,ovako su pritisli oni nas što se i vidi (zavadi pa vladaj).
Nakon toga treba ići tačku po tačku napred.
U našoj državi čak ni poljoprivredni penzioneri ne dobijaju subvebcije :udri: :udri: :udri:
Za sada od protesta nema ništa-prvo jedinstven stav pa onda napred :ppozdrav:

Meni lično ne služi kao ventil. Poenta je u tome da sam već jednom progutao ideje tipa "Ma samo da srušimo vlast i odmah će poteći med i mleko" i otad imam problema sa varenjem (za one koji brže zaboravljaju, reč je o 5. Oktobru 2000.)
I tad su srušili vlast, a pojma nisu imali šta i kako dalje (Sa izuzetkom Đinđića. Za njega već moram priznati da je za razliku od drugih imao i neku zamisao o tome šta i kako da se radi).

Tako i gospoda iz APS-a, što vazda pišu vatrene komentare i znaju samo da podbadaju paore i pozivaju na rušenje vlasti, nemaju pojma šta posle toga. Biće izbori, i ljudi će opet glasati za istu garnituru kao i dosad. Pa onda opet vožnja traktora svakih mesec dana i sve tako u nedogled.

Ili neka se udruže sa tim Dragašem pa nek naprave neki dugoročan ekonomski plan, ili ako im se ne sviđa, neka naprave svoju stranku pa da njima damo 4 godine da urade nešto.
A bez konkretnog plana za budućnost nema nikakve koristi od svega onoga što se tu već mesecima žvaće i preživa.

Dajte program, dajte stranku za koju da glasam pa ću to i učiniti na sledećim izborima. A ako nećete, onda nemojte ni podjebavati paore sa polovičnim rešenjima.

kao prvo kako da objasnim svima na forumu da nisam provokator iz ministarstva.Konacno sam se i predstavio i imenom i prezimenom a vidim da neki i zahtevaju neku sliku i to cu da posaljem.
Takodje mi je drago da se na ovoj temi javljaju ljudi slicnih shvatanja mojima...vec sam poceo da sumnjam u sebe od silnih kritika.
Da ponovim po ko zna koji put,nisam ja protiv protesta,JA SAM PROTIV NACINA NA KOJI POJEDINCI ZELE TO DA URADE.Ljudi nemoze se ici glavom kroz zid,to vec morate shvatiti,treba biti uporan, istrajan,ARGUMENTOVANO PRICATI I PREDLAGATI KONKRETNE PREDLOGE a ne proricati sta ce se desiti.
Kakvo ujedinjenje?kakva demokratija? nas narod je unazad 600 godina navikao da ima vodju,diktatora,tiranina itd a mi sad hocemo nesto da se igramo demokratije.Pogledajte statistiku pa mi smo naj nepismeniji narod u Evropi.A pogledajmo unazad istoriju pa ko su bili tzv.revolucionari:haha:sve sami gologuzani koji nisu u datom drustvenom uredjenju imali drugu opciju iliti resenje nego da se bore,fizicki kako bi svoj status u drustvu poboljsali.Naravno svi ti revolucionari su se posle ratova posadili u iste te fotelje.
Moj deda je bio kulak i ja sam ponosan na mog deda Djuru ( bog da mu dusu prosti) i naravno posle rata su mu sve uzeli.
Ne vidim na forumu da se u ovu temu ukljucuje neko sa 100-200-300 jutara zemlje?Zasto?ja znam vi mi odgovorite
Svaka cast sto su APS-u mladi od 25-40 godina pa sta ce oni promeniti promenom vlasti:haha:?SJASI KURTA DA UZJASE MURTA .......
Rad,rad i samo rad prvo u svom dvoristu unapredjivanje do maximuma,pa onda da pomazemo jedni drugima da i komsija napreduje.
Kako uopste ja licno da se pridruzim ili ukljucim u APS kad neznam ni koje vodja?zar je to tajna?mislim da je to stvar osnovne kulture.
JA NISAM OVAN DA NE NEKO KO GALAMI VODI ja zelim da znam ko je i da li je na kraju krajeva kompetentan da mu ja dam svoj glas i pridruzim mu se u protestima.

Momci iz APS-a imaju volju da nešto promene a mi ne bi trebalo da im odmažemo ako im ne možemo pomoći već da ih našim konkretnim predlozima kanališemo u pravom smeru.Nije lako organizovati ljude na biko koji vid protesta (Ja to kao rezervni starešina vrlo dobro znam) i zato ih razumem ali isto tako razumem i ovu mirniju opciju jer su to verovatno ljudi koji imaju neko životno iskustvo-neko je već rekao da te 2 opcije treba spojiti i stvoriti neko jezgro SINDIKATA poljoprivrednika.Izvinjavam se što pišem velikim slovima ali to je 2-i zadatak koji se mora sprovesti u delo

Rabadzija je napisao(la):
kao prvo kako da objasnim svima na forumu da nisam provokator iz ministarstva.Konacno sam se i predstavio i imenom i prezimenom a vidim da neki i zahtevaju neku sliku i to cu da posaljem.
Karalic je napisao(la):
Rabadija , lepo predstavljanje..
Kako kazes da si vezan za salas, onda sigurno imas i neku fotku salasa, pa okaci malo u za to predvidjenoj temi, iz prostog razloga sto su salasi posebno lepi sada u poznu jesen ili zimu..
Uostalom , da nisu toliko lepi , ne bi bili neiscrpna tema nasem slikaru Savi Stojkovu, koji ih je tako lepo docarao, kao da im je uneo svu dusu ravnice... :ppozdrav:
Od Tebe niko nista ne zahteva..

Ljudima je dopiz.... da rade,rade i samo rade a od rada nigde koristi !!!

Najveca zalost je to sto se u ovoj zemlji osim blokada i protesta vladajucima ne moze objasniti da nam je dokurcil*,pisali su Bogdan,Bane i DRAGAN ljudima iz ministarstva pa su ih zavlacili,da se nije izaslo na ulice tog 7-og jula masovno jos uvek bi nam pricali kako je nase trziste prezasiceno.

Iskreno najvise volim sebe i cenim svoj rad,ako ja ne mogu za svoj rad da dobijem neke pare,konkretno od psenice,svinje...e pa ima da bijem i blokiram.Zasto da nafta kosta 50din a ostalo akcize i oni imaju pravo,a ja nemam pravo na 140-150din/kg mesa koje proizvedem,neee ne moze seljak da se pokrije vec moraju mesnice i marketi koje meso prodaju od 250-450din/kg,a da ne spominjem kulen,sunku i ostalo koju lovu tu uzmu. :udri: :udri: :udri:

da dodam nešto oko organizovanja stranke, jer sam neposredno bio uključen u takav poduhvat, hvala bogu uspešan.
prema novom zakonu da bi napravili stranku, treba da prikupite 10.000 potpisa i potvrde za sve te ljude da su upisani u birački spisak. sve to treba uraditi u 20 radnih dana. samo za overe potpisa vam treba pola miliona dinara, tu su i troškovi dnevnica overivača, gorivo, telefoni, slobodno vreme. bez 2 miliona dinara ne vredi ni započinjati ovu priču. da ne pričamo o tome da za ovakav poduhvat treba imati raspoloženih nekoliko stotina aktivista, koje je neophodno dobro organizovati i očekivati da sve to odrade besplatno, a ako bi dali nešto para bilo bi još bolje.
ako ste uspeli da pribavite neophodna finansijska sredstva, organizujete sa par stotina ljudi prikupljanje potpisa i registrovali ste stranku, slede vam još teži koraci. imate stranku, ali opet nemate puno finansijskih sredstava za dalje funkcionisanje. leci, plakate, reklame, ljudi koji bi ih delili sve to treba platiti. naći će se par ljudi koji bi to radili iz nekih ideala, ali pitanje je dokle. treba doći do birača i preći cenzus, a mi ni ne možemo da predpostavimo koliko para naše političke stranke utroše na kampanju, raznorazne poklone i podmićivanja. dolazimo do toga, da vam treba finansijer, u našem slučaju tajkun, a mi normalni gradjani pri samoj pomisli na njih se ježimo. druga mogućnost je neko spolja. naravno oni koji ulože novac, žele nešto zauzvrat i samim prihvatanjem tih para ulazimo u kolo u kom se nalaze sve političke stranke u srbiji.
jedino što možete da uradite jeste da organizujete stranku nacionalne manjine i tako izbegnete skoro nemoguće prikupljanje 10.000 potpisa i plaćanje ogromnih taksi. za stranku nacionalne manjine treba desetak puta manje sredstava, što mu dodje nekih 200.000, ni velika, ni mala cifra u srbiji. ali opet ostaje problem finansiranja i okupljanja ljudi koji bi za tu stranku radili besplatno i trošili svoje slobodno vreme. pare dolaze tek kada udjete u parlament, onda tek možete računati na to da ćete organizovati ozbiljnu stranku.
postoji još jedna mogućnost, a to je da vas pomogne velika stranka, kako biste bili trojanski konj za birače. to su narodna partija maje gojkovic, socijaldemokratska partija rasima ljajica, SDU koraća i ko zna još koje stranke.
zaključak oko kog se možemo složiti je taj da su svi isti, da revolucija može dovesti samo tomu nikolića i sns, koji su potpuno isti kao demokrate i tadić, što će i dokazati nakon sledećih izbora (voleo bih da me demantuju).
naravno za mene nije sve tako crno i živim u iluziji da će nijedan od ponudjenih odgovora, sa nekolicinom organizovanih ljudi uspeti da udje u parlament i posle toga postati velika stranka. očekujem to jer smatram da naša politička elita podcenjuje birače u srbiji (mada kada dinkic vec 10 godina zari političkom scenom i ja pomislim da birači nisu normalni) i da će prepoznati naš trud, mladost, iskrenu borbu za promene i da ćemo ući u parlament nakon sledećih izbora.

Nazad
Vrh