Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 249 68,4%
  • Ne

Glasovi: 115 31,6%

• Ukupno glasača
    364
Odg: PROTESTNA VOŽNJA TRAKTORIMA

Evo Miki druze moj, ja cu malo da pojasnim termin DEMOKRATIJA (pravi), a i ovaj nas model demokratije (kvazi, odnosno reprezentativna demokratija).
Pravo znacenje reci demokratija (poteklo iz grcke reci) je "vladavina naroda". Demokratija je pocela da se razvija u grckim gradovima-drzavama kao direktna i neposredna demokratija. To je drzavna forma u kojoj drzavna vlast proizilazi iz naroda i direktno ili indirektno biva izvrsavana od naroda.
Ova danasnja moderna demokratija je nastala iz nekih kalvinistickih (teoloski sistem i pristup hriscanskom zivotu koji naglasava vladavinu Boga nad svim stvarima) ubedjenja 17. veka, posebno u Skotskoj, Engleskoj i Holandiji, gde se pojavila kao nosilac religioznog i politickog zivota, po ucenju prosvetiteljstva, posebno po njegovom posmatranju slobode i jednakosti svih, te po normativnom znacenju razumnog razmisljanja pojedinca o drzavi i drustvu. Kao osnova pojavila su se ucenja Jean-Jacques Rousseau-a o suverenitetu naroda kao o nedeljivom i neotudjivom pravu naroda.
Prva moderna demokratska drzava bile su Sedinjene Americke Drzave.
U Evropi je po prvi put u Francuskoj revoluciji osnovana drzava na demokratskim principima.
Uostalom, demokratska forma drzave cak je i na zapadu veoma razlicita od drzave do drzave: najpre postoji podela na plebiscitarnu i reprezentativnu demokratiju.
Katrakteristika plebiscitarne demokratije je mogucnost neposrednog izjasnjavanja naroda o nekom pitanju putem glasanja, bilo da se radi o izboru najviseg drzavnog organa ili o mogucnosti da se najpre zahtevom za izjasnjavanje naroda o nekom pitanju, a potom i glasanjem ili direktnom odredbom drzavnog organa o izjasnjavanju naroda, narod ucini zakonodavnom vlascu. Ipak, i pri ovoj konstrukciji, normalna zakonodavna vlast ostaje u nadleznosti parlamenta. Dakle, kod plebiscitarnih odluka radi se uvek o retkim izuzecima. Ovakvi izuzeci su jako cesti u Svajcarskoj.
U reprezentativnim demokratijama (to je primer demokratije koja se po meni sprovodi u Srbiji) svako izjasnjavanje naroda putem glasanja o nekoj odluci je iskljuceno.
Iza osnovnog pricipa da je drzavna vlast u rukama naroda (a ne u rukama neke privilegovane klase ili grupe) krije se mnostvo mogucnosti i puteva za ostvarenje najrazlicitijih formi demokratije. Zbog toga je demokratija, u svako doba, za svaki narod jedan poseban, razlicit zadatak.

Koji je zakon svetinja ??
Onaj zakon koji su propisali ovi lopovi da bi sebe zastitili ??
Dosli su bagerima na vlast i podigli ogradu(citaj napravili zakon koji ih stiti i pojacali policiju).

Gospodin Bane ne moze da osnuje stranku.Znas li koliko treba potpisa da dobije neko da bi osnovao stranku i koliko taj jedan potpis kosta. Malo se informisi pa dodji da popricamo.Laku noc. :cao:
Post je spojen: [time]1290725803[/time]

Provac,
potpuno si u pravu,samo tako i svako dobro ti zelim u 'APS-u.......(asocij polj.srbije)........tamo ti je i mesto

North, ti potpisi se mogu sakupiti, samo treba krenuti sa skupljanjem.

A Zakon je Zakon. Ti dovedi NA LEGITIMAN način svog predstavnika na vlast, pa neka on promeni ono što ne valja.
Ako se popišaš na Zakon, nećeš biti ništa bolji od njih, pa ću te shodno tome svrstati u isti koš sa njima.

Šta vi uopšte mislite da postignete bez pravljenja stranke? Ako vam je jedini cilj rušenje vlasti (i to ne poštujući zakon!) a da zatim ne znate šta ćete, onda se pozdravite od moje podrške.
Laku noć.
Post je spojen: [time]1290701534[/time]
P.P.S. Ako mislite da se promovišete na pozitivan način severno od Save i Dunava, onda bolje poradite malo na svom marketingu. Ovde je mentalitet ipak drugačiji i ljudi su pretežno legitimisti. Nećete dobro proći sa ovakvom retorikom kakvu pojedini glasnogovornici koriste ovde na forumu.

To vam je moj konstruktivan savet.

Slazem se sa Atilom...
Ljudi gde je entuzijazam, ne smemo biti usijane glave i praviti ocajnicke poteze...
Ako se sada budu pravili neredi cemu to vodi? Novom rusenju svega, novom paljenju svega?
Opet ce sve to morati da se obnovi i izgradi, opet ce to ici iz nasih dzepova, a posto para nema vise jer su sve rasprodali i pokrali, morace da se dizu novi krediti, opet cemo skidati gace nekome da nam da pare da vratimo u zivot poruseno... A onda je velika sansa da ce i nasa deca (neka su ziva i zdrava i srecna) grcati dugo duuugo u dugovima, i pljunuce na nas jer smo izabrali pogresan nacin da se borimo sa drzavom.
Prst na celo i dobro razmislite sta pisem, mi smo im dali pravo (ne svi, ali vecina cim su na vlasti) da nas vode...
A hvala bogu izbori ce pa ce taj glas dobiti neko drugi, mozda bolji, mozda jos gori...ali mislim da od ovih nema gorih.

A sto se tice Baneta Ivanova, ima moj potpis i podrsku!

provac je napisao(la):
zasto se ne prestavis ti mill da znamo ko nam to daje ocene, dosta nam je tih kukavica koji bi da im drugi kreira buducnost , a oni da sede kod kuce i pametuju, ako si covek od imena javi se licno i kazi ko to ne valja, svaka sugestija je dobrodosla , ali ne iz losih namera vec iz dobrih, mozda ce tvoja zamerka dorineti boljem radu , amozda si to rekao ne bi li nekoga omalovazio.izadji slobodno i reci ja sam taj i taj i nisam zadovoljan tim i tim a , ne ko moj prodavac sadnica, ja ga pitam zasto se pojavilo to i to , a on kaze pa zato.mislim da sam jasan ,budi fer i konkretan.pozzzz
Mislio sam na razne velike gazde, koji su prijatelji vlasti i razne voditelje "prijatelje" poljoprivrednika. Mojom recenicom sam mislio da mi kao poljoprivrednici ne smemo dozvoliti da se svako predstavlja kao nas predstavnik. Gospodina Baneta sam spomenuo, jer mislim da poseduje sve kvalite da bude predstavnik poljoprivrednika. Tako, da ne razumem to tvoje etiketiranje, da sam kukavica, da cekam da mi drugi kroje sudbinu,... Verovatno si se nasao prozvanim, ali stvarno nisam mislio na tebe. Naravno nije to nikakvo pravdanje, ali cisto da ne bude nedoumice. I da i ja se slazem da bi trebalo biti malo vise korektnosti u medjusobnom obracanju. Pozdrav.

provac je napisao(la):
ja mislim da je se onaj savetnik draginov ,,rabadzija,, davno otkacio sa ove teme medjutim vidim da i dalje pametuje kao da mu je danijel kovacic rodjeni brat blizanac, ja bih te lepo savetovao da nas malo ostavis tvojih naucnih teorija i tvojih procena ko je za asocijaciju ko nije ko je pametan a ko nije pun mi je takvih koji samo preko kompa pametuju.takvih je u min poljorivrede na gomile e zato smo i dosli do ove srece.lepo si covece izjavio da ti je lepo i da si zadovoljan kao poljorivrednik e a bas nam je drago , a nas koji nismo ostavi na miru da to sami resavamo.opet se mole administratori da urede malo temu i otvore novu ,, sta bih ja uradio u poljoprivredi,, pa nek tamo rabadzije i ostali koji su vec usli u eu rasredaju po vas celi dan sta bi a, mi cemo ovde STA NAM JE CINITI SADA.sve ovo sto se danas i sutra desava u poljoprivredi je APS- asocijacija poljop srbije jos roletos najavila medijima i min poljo da ce tako i tako biti u devet tacaka i sve se do danas dani obistinilo.mi nismo proroci ali smo sklop poljop iz svih grana i znamo sve probleme koji nas tiste.najavili smo nece biti mleka -tako je i bilo, najavili smo nece biti mesa -tako ce i biti.potpuno se slazem sa zoranom 0230 i zoranom sefom.ma ljudi mi treba da proadnemo skroz da bi nam svanulo i da srbija ostane gladna a da posle cene ono sto imaju, umesto pare da se ulazu u poljo jer hrane nema i sve ce je manje biti zbog klimatskih promena oni ulazu u puteve , a za to vreme nas ministar nosi dzakove kao body bilder , e sramoto srbije.poklace se i ovo malo krava i svinja a ce srbija ostati gladna.NAS STAV JE OD PRVOG DANA DA SE POSTICAJNA SREDSTVA ISPLACUJU PO JEDINICI, BILO BILJKE, BILO GRLA BILO CEGA , A,NE DA SE KADA UVIDE DA JE ONIH KOJI IMAJU DO PET KRAVA DONESE UREDBA DA NEMAJU PRAVO NA SUBVENCIJE, A LJUDI TAKVIH JE 80 POSTO.NJIHOV CILJ JE DA BABA I DEDA PLACAJU 50.000 DIN PIO POLJ, A DA DOBIJU ZA DVA HEKTARA KOJA IMAU 24.000 DIN I DA POSLE KADA STEKNU PENZIJU IMAJU 8000 DIN ZAR JE TO CILJ OVE DRZAVE OVE SRAMOTE.da li znate zasto je predsednik u hrvatskoj, videcete za par maseci sta ce biti sa izvozom svinjskog mesa iz srbije.ozzzz
Provac,
1.kad se budes sam predstavio na ovom forumu onda imas pravo da prozivas sve one koji se nisu prestavili pa i mene.
2.dalja rasprava s tobom nema smisla jer ne zelim vise da se spustam na tvoj nivo razgovora
3.jedino mi nije jasno kakva ste Vi uopste asocijacija? asocijacija baba i deda socijalnih slucajeva ( uz duzno postovanje svakog od tih spominjanih 80%..ne prozivam njih) sa 2 Ha zemlje??
4.naveo si u predhodnim postovima da ste Vi izdejstvovali povecanje cena zita.........mozda mozes te price da pricas tim babama i dedama ali meni NE!!!! povecanje cena psenice u zemlji je prouzrokovalo cinjenica da je zito u Ukr i Rusiji zbog sushe slabo rodilo te je Putin zabranio(kontrolise) izvoz zita iz Rusije,tek posle toga se desilo to sto se desilo na trzistu zita u celom svetu pa i u maloj Srbiji.
5. o tvojoj retorici ne bi da pricam jer je to nivo ne ni za kafanu vec nivo pacijenata koji cevce pivo ispred prodavnice
6.Ti treba da budes predstavnik necega i nekoga a pricas kako treba drzava da propadne.NO COMMENT
Znaci svi koji nemaju isto misljenje sa "Vama" iz 'APS-a su ulizice,provokatori,izdajice,kukavice,blizanci,spijuni,neznalice i konji ( mozda sam zaboravio neki epitet koji mi je sve upucen) nemamo pravo da primerom pokazemo da to moze i nekako drugacije,kulturnije i da u biti sve u zivotu moze da se gleda i sa pozitivnijeg stanovista.

E ZEMLJO SRBIJO............. ::lose:: ::lose:: ::lose::

rabadzijo ja sam ti davno rekao da si ti zalutao na ovu temu jer ocigledno si totalno neupucen ili mozda infiltriran da omalovazavas i mozda osporis neciji trud.samo za tvoju inf da znas da asocijaciju cine ljudi mahom 0d 25-40 god i to je snaga koja ima moc , potencijal i buducnost u ovoj grani privrede , to su sve mladi ljudi koji su ostali na selu zarad boljeg sutra svoje dece i sebe,a tvoje nije da dajes ocene ko smo mi i sta smo mi ,ti si jedan zadovoljan poljoprivrednik i mani se vec jednom nas koji nismo, ne znam sta pokusavas sve vreme da nam objasnis.kada budes bio clan neke zadruge ,udruzenja ili sl i imao sta da nam kazes e onda imas pravo da dajes kvalifikacije.sto se tice cene psenice , a, ne zita ona je postignuta samo zahvaljujuci nama i ti mozes da se bunis koliko god hoces i protivis ali je tako, bez obzira sto su svetske zitnice podbacile , to danas iole pismen covek zna , ali su ti tajkuni izasli sa ponudom da je nasa psenica losa i da ce biti placena 8- 9 din.prema tome da se nije seljak pobunio oni bi uzeli mnogo veci kajmak nego sto su, jer ovde nema ko da te zastiti u ovoj drzavi.pozzz .sto se tice predstavljanja na ovoj temi nema potrebe , a na svakoj drugoj sam se predstavio ko sam i cime se bavim, i nemoj da zadajes niske udarce ,, tipa pijes pivo ispred prodavnice jer ne znas sa kime konuniciras ja sam tebe samo ogranicio da si ti zadovoljan , a mi nezadovoljni i nicim te vise nisam vredjao.samo za tebe da znas da sam posetio vise polj sajmova u svetu nego sto si ti popio piva, ja ga doduse ne pijem jer se drzim izreke jednog nemca,,necu dovoljno dugo ziveti da bih pio lose vino,, i vise sam puta bio u holandiji, italiji nego ti u novom sadu da ne pricam o beogradu.pozzzz

hm, intrigantna prepiska, ali najgore je kada su oba coveka u pravu
podrzavam stavove clana rabadzija koji pise sta bi svako od nas konkretno trebao da radi na svome imanju kako bi se izborio sa situacijom u kojoj se mi kao poljoprivrednici nalazimo - jer vreme tece racuni stizu troskovi sve to nece niko drugi da nam plati - da pare, nego to moramo sami uraditi i to kroz unapredjenje sopstvene proizvodnje i postizanja sve boljih proizvodnih rezultata :ppozdrav:

i provac je u pravu ali sa stanovista da bi smo trebali da uticemo na uslove u kojima se nasa proizvodnja odvija i koji su daleko od fer.. :ppozdrav:

ali to je dugorocna borba za koju mi kao proizvodjaci takodje treba da budemo zainteresovani i gde moramo da uzmemo ucesce kako bi u kombinaciji stavova za koje se zalaze clan rabadzija i boljih uslova za proizvodnju za koje se zalaze clan provac dosli do boljeg zivota za nas i nasu porodicu, samim tim ce vece koristi ima ti drzava od nas, a zatim i mi od drzave

moramo shvatiti da tajkuni NISU drzava, da drzavu cini narod , a to su velikom vecinom posteni ljudi koji ne mogu da dodju do izrazaja :cao:

provac je napisao(la):
sto se tice cene psenice ,
cena psenice je iskreno bila sramotna pocetkom zetve, medjutim niko nije terao seljake da ga odmah prodaju isto tako su postojale mogucnosti stavljanja na lager ( bar kod nas u nekoliko silosa su primali i na lager ) i bila je slobodna volja ko ce kad prodati,tacnije moj ujak je prodao samo 35-40 dana kasnije dobio je 17.5 din telkel mogli ste Vi do danas da sedite u traktorima pred skupstinom Srbije da ni situacija na svetskoj berzi takva u korist nas seljaka( konacno).....Ko meni sada garantuje da cu ja na prolece bolje proci sa kukuruzom nego da sam ga sad prodao:haha:to ti je trziste i sam se kockam sa svojim rodom.........zar treba da idem negde i protestuejm zbog toga

sto se tice predstavljanja na ovoj temi nema potrebe , a na svakoj drugoj sam se predstavio ko sam i cime se bavim,

gde si se to predstavio na forumu? na kojoj temi?ja ne mogu da nadjem

To sto si obisao sve sto si napisao svaka cast , to sto ces meni reci nesto to stvar licne kulture ALI TO TI NEDAJE ZA PRAVO DA PLJUJES PO DRZAVI
Po politicarima i tajkunima ti se u potpunosti pridruzujem ali po domovini ne malo nego si ga puno preterao
NE DAM!!! KAKVA JE ,TAKVA JE, MOJA JE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ajde ovako: Svi oni koji ne podrzavaju proteste protiv NAJGORE VLASTI PO POLJOPRIVREDU neka postuju na drugom mestu. Ovo vam dodje kao da dodjete u crkvu da propovedate ateizam. Ja znam da je budzetlijama u Srbiji lepo... Extra plate u telekomu, eps-u,pa bogami i u zdravstvu i skolstvu. Mislim extra s obzirom na nas standard.. Malo radnih sati, prave drzavne jasle. Moja majka radi u prosveti a otac prima pare sa biroa za zaposljavanje 2 godine zato sto je napustio "Krusik",uzeo otpremninu i ceka penziju... Oni me pitaju cega mi je malo. Boli me nepravda prema poljoprivrednicima u Srbiji. Nad nama se vrsi EKONOMSKI GENOCID.

zoran

Ako tako mislis da je samo poljoprivreda krava muzara otisni se do grada i okusaj se u tom sportu pa da vidis kako ce da se savije grbaca . Ne spominjem onoga kome vetar duva u ledja ... Dakle svi sto zive od rada nejebali su ko zuti . A da je najgore bas sada i nije . Da se vratis u crne 9x kupujes dizel po 1,5 do 2 marke pa ores da imas stoku naraniti . Tada su samo sverceri ziveli kao carevi a ostali imali platu 2 marke a ?

eeeeeee samo citam ovo sta pisete i kakve reci sve upotrebljavate, odrasli i zreli ljudi! sramota!i treba da nas jebu (drzava) kad se sami guzimo, umesto da shvatite da MORAMO da se ujedinimo i da budemo protiv njih, da se borimo svim mogucim sredstvima ZAJEDNO vi se svadjate sta je BILO sa cenom zita i da li je zasluzan Djoka ili Pera za to, jbt pa nije ovo skupstina pa da se prepucavate, ok svaka cast ako je neko zasluzan, ali idemo dalje sad sta ce BITI jer buducnost nas zanima valjda a ne proslost(to se ispraviti sad ne moze)!!!
ajmo vise da se ujedinimo i kao sto je rekao Zoran sef ko je zadovoljan svaka cast nek sedi uz kamin i uziva i nek se mane ove teme!
ali je ovde problem sto smo mi SRBI pa mislimo samo na sebe, ne mozemo da shvatimo da smo zajedno jaci i da nema potrebe da saplicemo ostale jer u sustini mi ovde na forumu(mali proizvodjaci)niko nije nikome konkurencija niti ce neko prodati vise ako se drugome osusi sve, ali bi bilo znatno booljeee da se osnuje neko ozbiljno udruzenje poljoprivrednika(a ne da razmisljam au da li ce i oni da me zaj..u ko zna kakvo je to udruzenje) koji zive od zemlje svoje i koje ima kvalitetne proizvode da pruzi, zejedno svi bi bili jaci jer bi imali kolicinu i za izvoz i ne bi mogao hladnjacar da dodje da ti kaze evo tebi brale 100 din za malinu pa se ti ukalkulisi ili nek ti pobudjavi i ne bi ni ova drzava smela tako da postupa sa nama.. msm ja ovako mogu do sutra ali dzabeee, aj bolje da se svadjamo tu smo prvi ili da skinemo gace pa da nastave da nas j... :zli: :zli: :zli: :zli: :zli: ::lose:: ::lose:: ::lose:: ::lose::

Post je spojen: [time]1290787658[/time]

valjda uvek treba teziti ka boljem, a pogotovo kada moze dalekoo bolje nego sad!!

cika_jova je napisao(la):
hm, intrigantna prepiska, ali najgore je kada su oba coveka u pravu
podrzavam stavove clana rabadzija koji pise sta bi svako od nas konkretno trebao da radi na svome imanju kako bi se izborio sa situacijom u kojoj se mi kao poljoprivrednici nalazimo - jer vreme tece racuni stizu troskovi sve to nece niko drugi da nam plati - da pare, nego to moramo sami uraditi i to kroz unapredjenje sopstvene proizvodnje i postizanja sve boljih proizvodnih rezultata :ppozdrav:

i provac je u pravu ali sa stanovista da bi smo trebali da uticemo na uslove u kojima se nasa proizvodnja odvija i koji su daleko od fer.. :ppozdrav:

ali to je dugorocna borba za koju mi kao proizvodjaci takodje treba da budemo zainteresovani i gde moramo da uzmemo ucesce kako bi u kombinaciji stavova za koje se zalaze clan rabadzija i boljih uslova za proizvodnju za koje se zalaze clan provac dosli do boljeg zivota za nas i nasu porodicu, samim tim ce vece koristi ima ti drzava od nas, a zatim i mi od drzave

moramo shvatiti da tajkuni NISU drzava, da drzavu cini narod , a to su velikom vecinom posteni ljudi koji ne mogu da dodju do izrazaja :cao:

srkitransporter je napisao(la):
eeeeeee samo citam ovo sta pisete i kakve reci sve upotrebljavate, odrasli i zreli ljudi! sramota!i treba da nas jebu (drzava) kad se sami guzimo, umesto da shvatite da MORAMO da se ujedinimo i da budemo protiv njih, da se borimo svim mogucim sredstvima ZAJEDNO vi se svadjate sta je BILO sa cenom zita i da li je zasluzan Djoka ili Pera za to, jbt pa nije ovo skupstina pa da se prepucavate, ok svaka cast ako je neko zasluzan, ali idemo dalje sad sta ce BITI jer buducnost nas zanima valjda a ne proslost(to se ispraviti sad ne moze)!!!
ajmo vise da se ujedinimo i kao sto je rekao Zoran sef ko je zadovoljan svaka cast nek sedi uz kamin i uziva i nek se mane ove teme!
ali je ovde problem sto smo mi SRBI pa mislimo samo na sebe, ne mozemo da shvatimo da smo zajedno jaci i da nema potrebe da saplicemo ostale jer u sustini mi ovde na forumu(mali proizvodjaci)niko nije nikome konkurencija niti ce neko prodati vise ako se drugome osusi sve, ali bi bilo znatno booljeee da se osnuje neko ozbiljno udruzenje poljoprivrednika(a ne da razmisljam au da li ce i oni da me zaj..u ko zna kakvo je to udruzenje) koji zive od zemlje svoje i koje ima kvalitetne proizvode da pruzi, zejedno svi bi bili jaci jer bi imali kolicinu i za izvoz i ne bi mogao hladnjacar da dodje da ti kaze evo tebi brale 100 din za malinu pa se ti ukalkulisi ili nek ti pobudjavi i ne bi ni ova drzava smela tako da postupa sa nama.. msm ja ovako mogu do sutra ali dzabeee, aj bolje da se svadjamo tu smo prvi ili da skinemo gace pa da nastave da nas j... :zli: :zli: :zli: :zli: :zli: ::lose:: ::lose:: ::lose:: ::lose::

Post je spojen: [time]1290762458[/time]

valjda uvek treba teziti ka boljem, a pogotovo kada moze dalekoo bolje nego sad!!

Moj podpis ispod ova dva posta :bravo: :ppozdrav:

Manite se filosofskih rasprava, umesto kucanja bolje da se okupimo svako u svom mestu i pravimo saće ozbiljne poljoprivredne organizacije a sadašnja APS svakako da ima potencijal da to bude i ostane. Što se tiče tehnike pregovaranja, da li meko ili tvrdo-OBA! Zašto i Provac i Rabadžija ne bi bili u istom timu i taktikom "dobar i loš pandur" završili posao. Ako pregovori u rukavicama ne ostvare očekivanja, lako ćemo traktorom i na treći sprat Ministarstva.

Jbe* evropski standard,bar imamo struje u odnosu na devedesete,napredovali smo u 3pm,a sto ljudi lete na mesec i sto kasnimo za takvima nema veze.
Bitno je 'leba,rakije,slanine i luka ma zivimo kao carevi. ::svaka cast::

zoran sef je napisao(la):
Ajde ovako: Svi oni koji ne podrzavaju proteste protiv NAJGORE VLASTI PO POLJOPRIVREDU neka postuju na drugom mestu. Ovo vam dodje kao da dodjete u crkvu da propovedate ateizam. Ja znam da je budzetlijama u Srbiji lepo... Extra plate u telekomu, eps-u,pa bogami i u zdravstvu i skolstvu. Mislim extra s obzirom na nas standard.. Malo radnih sati, prave drzavne jasle. Moja majka radi u prosveti a otac prima pare sa biroa za zaposljavanje 2 godine zato sto je napustio "Krusik",uzeo otpremninu i ceka penziju... Oni me pitaju cega mi je malo. Boli me nepravda prema poljoprivrednicima u Srbiji. Nad nama se vrsi EKONOMSKI GENOCID.

Imenjače,zavisi šta radiš u prosveti i zdravstvu-ja imam 20000 platu-zato se i bavim poljoprivredom kao HOBIJEM da mi nije dosadno a vrlo dobro poznajem i državne jasle i poljoprivredu :ppozdrav:

@ Zoran 0230
Ne radim ja imenjace nego moja majka. Ali sam hteo da kazem da svugde postoji neka sigurnost a samo u poljoprivredi NE. Da smo bar prepusteni sami sebi bolje bi nam koke pevale, nego se NISTA NE PITAMO.... :ppozdrav:

Znam imenjače dobro sam pročitao post-nema više sigurnosti nigde samo što jedni drugima ne verujemo.prvo treba pomiriti hobiste i profi poljoprivrednike jer hobista ima mnogo više i onda ići korak po korak dalje :ppozdrav:

Prvo treba skinuti barijeru profi i hobi.
Po nekima moj ujak koji ima 20kj i 1 traktor ispada profi jer ne radi nigde pa placa PIO.

Pa svako ko ima 50 ari jagodicastog voca i 2 ha sljiva je profi... Za to ti treba 7-8 radnika da radi udarnicki... Ako uz to imas i dva plastenika pa ti si covek hronicno umoran. Da ne pominjem stoku... Mesanje ratarskih kultura sa vocarskim, pogotovo obojenim vocem je kao da sabiras babe i zabe.. Koliko zemlje treba covek da ima pod plastenicima da bi bio profi? Da li neko zna da mi odgovori na to pitanje?
I u pravu je NA. Sta koga briga kolko cu poslova da radim... Sta profi ? To je roba, ona ima neku svoju proizvodnu cenu i treba da se na sve to doda neka zarada za proizvodjaca...

Nazad
Vrh