Sve si lepo napisao, ja kao neko ko živi u centralnoj Srbiji vidim da je tako ali narod je najmnje kriv za ovo stanje.Samo ću reći ovo, Od Beograda do Subotuce, to je druga drzava, drugi standardi.Južnuje od Mladenovca kreće blagi potop da bi do Trgovišta usledila katastrofa.Znači mi smo delom gradjani drugog reda, jedan veliki deo južne Srbije je razoren što se poljoprivrede tiče a radi se o pomoravlju, veoma plodno i rodno zemljište ali nema ko da ga obradjuje jer ljudi su nestali, neki su otišli neki izumreli, sela su pogašena evo i kod mene je isto, kraj kao u bioskopu, cela moja opština izmedju Kragujevca i Jagodine polako izumire i nestaje.Ljudi jednostavno odlaze sa rukama u dzepovima, niko se još nije vratio Iz grada.Zarade da prezive, nema ulaganja, nema brige.Ne diže kredit da uloži u poljoprivredu pa posle ne moze da ga vrati.Neka je bilo zarade prosle godine ali šta je sa prosekom?Upadne jedna godina od pet i tako u krug.Ne valja ovo ništa, nije sramota reći ljudima da ispod 20-30hektara da ne rade zemlju, treba im ukinuti sve subvencije, to mislim i na sebe jer spadam tu i kada vidimo našu propast, sami prekidamo sa radom u tome je i poenta protesta, izaslo je možda par procenata a možde manje od ukupnog broja poljoprivrednika i uradili su nešto ali opet je to više njima u korist nego nekom ko ima malo zemlje i takav čovek nije u mogućnostući ni da izadje na protest, moze samo da popije kaznu i da mu sav rad ode za dan.Tako da je situacija baš nezgodna, mozda treba imati jaka udruženja.Kod nas nema toga, svako radi za sebe, ne možemo ovako da se dogovorimo, takav smo narod.Nekome je dobro a nekome nije.