Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Mozda je njima dala opstina a ne drzava ?
Mozda, ne znam. Ali ne verujem da opstina resava blokadu puteva, to ide sa vrha resenje sam drzavni vrh sa min poljo to resi. A u principu zna se da to jedan covek kod nas sve resava koji se pita za sve....

Nisu tu toliko oni krivi (stig) koliko je drzava trula i korumpirana. Ne mozes ti davati tj subvencionisati iz republickog budzeta samo jedan okrug u koji nije proglasena elementarna nepogoda poplava, pozar ili nesto slicno, sa tih 19 din za djubrivo da ovi ne bi protestvovali, a ostalima nista.
Onda po tome trebaju da isplacuju doplatu za suncokret samo tamo gde su bile blokade a ne svima ( sto je suludo)....
To nam samo pokazuje koliko nas u celosti poštuju. Skinuli jedan mali broj sa glave, a ostale ko šiša!

Mene su letos kontaktirali i predcednik opstine i policija nasa da vide kada cemo i sta cemo jer sam bio ko budala najglasniji. A od sumestana niko, samo cvrcak cvrci… nazvali da me ubedjuju da ne blokiram opstinu eeeej a junaci nikom ponikose…

Vi kao organizacija ( ja vas shvatam kao sindikat ) nikad niste smeli da privatite nesto samo za vas! Čak i da u celoj Vojvodini niko ne izadje na ulicu i da vam ne pomogne uslovi i pomoć od drzave mora biti ista prema svima! Sledeci put mozda vi izvisite,a to nije nikom u interesu.
Godinama sam radio u automobilskoj industriji i kada sindikat pozove na strajk svima je po volji ko ide na ulicu a ko ne zeli nije obavezan.
Kada sindikati dogovore neku povišicu npr plate, apsolutno je svi dobijaju.

Nije bilo fer tada da uzmete tih 19din/ kg tako se sada nemoj cuditi da su ljudi kivni i nemaju poverenja
Oni su lokalno udruzenje i njihov posao je da resavaju lokalne probleme ,ako je problem globalan i na nivou cele drzave onda se treba globalno i organizovati i nastupati.
To smo samo mi mlekari u Macvi pokrenuli nesto lokalno a pokusali da izdejstvujemo nesto na nivou cele Srbije i da izvinete pojeli veliko g..no.
Umesto pomoci od "drzavnih organa" dobili smo to da su nam dezinformacijama razbucali udruzenje u paramparcad....

Zato postoji udruzenje sindikata, gde bi se oformili zahtevi.
Drzava mislim da po zakonu ne sme samo sa stigom da pregovara, al ko to kod nas gleda...

Mislio sam na to što je postavljen samo link prema Instagramu bez bilo kakvog objašnjenja, pa sam morao da pitam kakve veze to ima sa protestima, jer mi je link kao link bezvredan, ako onaj ko ga postavi ne stavi nekakav dodatan info.

Zasto su traktori protestovali??

Nisu traktori protestovali, nego poljoprivrednici vozeći traktore. :cao: (šala - mala).

Ако идемо том линијом највише стоке је било крајем 90-тих у држави.
Садашња власт (већина ликова) је састављена од рестлова те бивше власти.
Сад се питам да ли су то исти људи, мислим нису мењали лични опис и личне карте.
И још што шта се може написати али није тема.
Једини излаз/спас је мораторијум на увоз меса у било ком стању на неколико година постепено.
Замислите тај ударац на потрошаче кад би морали да плате храну колико она заиста кошта, а кошта зато што нема сировина!!!

To je EPP od strane firme koja prodaje traktore, koriste svaku prodaju i to objave da bi ljudi videli kako se kod njih mnogo kupuje. Kupci i nemaju mnogo veze sa time.

Ako nekog baš zanima zašto je to objavljeno, možda najbolje da kontaktira firmu koja je to objavila, pa da mu oni to preciznije objasne. To je najbrži način da se dobije odgovor.

Pošto sam pustio upravnu tužbu zbog ćutanja uprave, vezano za nedonošenje rešenja po žalbi u propisanom roku.
Pa me znam da li je moguće organizovati elegantan vid protesta.
Ne mogu da se setim u konkursima da li su definisani rokovi za donošenje rešenja. Mislim da nisu, što znači da sd primenjuje zakon o upravnim postupcima i zakon o upravnim sporovima što znači da je rok za donošenje rešenja 60 dana plus 7 dana posle pismenog traženja dopisom.

Elem, poenta je pokrenuti na primer kolektivnu tužbu poljoprivrednika pred Upravnim sudom zbog ćutanje uprave.
Po trošovniku je naknada advokatu oko 16000 rsd po tužbi.
Znači ako se skupi 100 poljoprivrednika to je trošak državi 1 600 000 rsd ako se skupi 1000 onda je to fina cifra od 16.000.000 sigurnog udara na budžet jer je zakon po tom pitanju vrlo jasan.
Mada kad pogledaš nije ni neki iznos koji bi nešto poremetio, mada samo razmišljam na glas....

Sad sam proverio ovaj rok od 60 dana važi samo za drugostepeno odlučivanje, odnosno na donošenje rešenja po žalbama...
Mrka kapa...

Nazad
Vrh