Pozdrav ljudi.
U poslednje vreme sam slabo pratio dešavanja na forumu ali posle ovih najnovijih zbivanja u vezi protesta, došlo je vreme da se i ja oglasim.
Udruženje Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije je osnovano početkom jula i već posle 2 nedelje su počeli da se javljaju prvi ozbiljni problemi gde smo mi članovi izbacili predsednika Baćinu kojeg smo mi i imenovali. Posle cele te peripetije na čelo udruženja stupa Radoslav, ja sam imenovan kao potpredsednik a Mileta kao predsednik skupštine. Idejni tvorac i autor viber i fb grupe je Miroslav Vukić koji se u određenom momentu povukao iz 'tehničkih' razloga.
Sva ona zakazivanja i otkazivanja druženja i protesta pre ovog koji se desio su bila iz razloga što nismo bili pokriveni papirološki tj. nije nam bila izvršena promena u APR-u koju smo podneli iz razloga što je neko i to čak uspeo da uspori.
Sam protest je od samog početka sabotiran od raznih službi i kojekakvih službenika, podanika svakojakih stranaka i ljudi kojima smo trn u oku.
Kako su se blokade pojačavale i posle niza određenih događaja, Grujić je počeo da okreće priču, da radi nešto što nije u njegovoj nadležnosti i da meša babe i žabe i da postaje sumnjiv. Posle nekog vremena se pokazalo da je sumnja bila opravdana.
Dok je on pokušavao da sabotira priču u NS, STIG se uspešno tali sa Jovanom Jovanovim iz Bavaništa i kod advokata prave zahtev ministarstvu gde bez pitanja stavljaju ceo južni Banat i Kragujevac iako ljudi iz Vršca i Kragujevca nisu imali pojma. Taj zahtev šalju premijerki 16. 8. posle onih maratonskih pregovora koji su bili dan ranije. Na tom zahtevu su smanjili tražnju za naftu i premiju za mleko na uštrb cene suncokreta od 73 dinara i to im prolazi za šta im Vlada odgovara već popodne. Nas ostavljaju u neznanju i u Novi Sad stižu neki pomoćnici ministra koji nama poturaju iste odgovore na zahteve koje mi nismo prihvatili. Pokušali smo 2.5 sata sa njima to da popravimo ali nismo uspeli i nismo želeli da prihvatimo to što nam Vlada nudi jer smo dan ranije na pregovorima više dobijali. Sve u svemu, mi smo bili dobar zamajac za neke koji su nam podmetnuli nogu verovatno u dogovoru sa gore pomenutim pomoćnicima ili ne daj Bože nekim višim funkcionerima.
Pošto nismo prihvatili to (loše) što nam se nudi, Mileta Slankamenac šalje dopis predsedniku i premijerki da nastavimo pregovore i trenutno se očekuje njihov odgovor.
Mogu da vam potvrdim da se niko od nas 8 članova (upisanih u APR) i potpisnika organizacije protesta nije prodao i niko od nas nije član bilo koje stranke niti je stranački ubačen da pokvari priču. O onima koji su prodali priču ne bih ništa više napisao, pogledajte nešto od dostupne dokumentacije pa procenite sami.