Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,5%
  • Ne

Glasovi: 114 31,5%

• Ukupno glasača
    362
Mada se ide u offtopik i nema veze sa temom, član ddragan je isključen na nekoliko dana sa foruma zbog rasprave sa urednikom na forumu. Pravilima foruma je predviđeno da se to rešava privatnim porukama ili da se prijavi administratoru da se reši.

Iskreno ima ovde više drugih članova koji su za isključenje na par dana da neprave problem, ali je samo ovaj član isključen. Mislim bilo bi zgodnije da ste to pitali u delu gde se piše o problemima, ali kad ste ovde pisali da objasnim.
Hvala na ukljucenju pre isteka bana.Samo da napomenem da nikakve prepirke nije bilo sa sad vec bivsim urednikom,u pitanju je bila samo njegova samovolja.Sto se mene tice taj slucaj je zavrsen i nemam potrebe vise da ga komentarisem.

- - - - - - - - - -

Kod tih što su izašli ima najviše državne zemlje, pa su zato i izašli boje se ostaće bez nje. Gledam pre neki dan onog Mileta Zarina na tv kako kuka i kaže da ima unuka koji ima 8 godina pa će tek sa 38 moći da uzme državnu zemlju u zakup, i da do tada neće imati šta da radi, a on radi 700 ha! Pa kako ga nije sramota, zinulo mu **greška da on još zemlje radi, a ostale ko šiša.

Stvarno što reče jedan član, jadna li si ti poljoprivredo ko te predstavlja, a još jadnija ko te vodi!
Svaka cast,ukapirao su sistinu zbog cega odredjena ekipa protestvuje,a ima i onih koji neznaju zbog cega su izasli tj izasli su jer im je prezentovano drugacije nego sto stvarno jeste.Ako ovaj zakon bude usvojen minimalno 20% drzavnog polj.zemljista u jedinici lookalne samouprave ce biti prodano RPG koja u vlasnistvu imaju maximalno 30ha,na period od 10god.i svako RPG ce moci da kupi maximalno DO 20ha.Dalje 30% drzavne zemlje u lokalnoj samoupravi ce biti ponudjeno po pravu prvenstva zakupa(investicije)gde ce moci VISE lica da ucestvuju na konkursu,i moci ce neko kog interesuje 2-3ha da napravi investicioni plan i konkurise.Ostalih 50 procenata ce ici po pravu preceg zakupa(stoka,infrastruktura...)i ono sto preostane davace se na licitaciju.Dalje kazne za uzurpaciju zemljista su veoma ozbiljne i drzava ce skidati letinu sa svake njive koja je posejana a nekim slucajem ne izlicitirana.I kome ne odgovara ovaj zakon???Pa onima koji su radili 1000-2000 drzavnog polj.zemljista,jos ako nikom nisu placali...pa normalno da se bore za obaranje zakona.

Hajde prosvetlite i nas male stočare-kolika je cena zakupa državne zemlje.I da li uopšte imamo pravo na istu.

Kad ovi NE poljoprivednici pricaju te price o skupim traktorima mogu i da shvatim.Kad te price Vi muljate danima e to ne mogu.Pa Vi bi ste kao radili toliku zemlju sa IMT5106 ili nekom manjom rakovicom?Onaj stari problem zavisti i stalnog gledanja preko tudje ograde nikako da iskorenimo.Pa sto policija ne vozi vise zastavu ili tristaca,sto taxiskti voze strance a ne stojadine....ma mante me te price.Kao da ja ne bi kupio neki strani veci traktor da imam para ili da ga mogu otplatiti na rate.Kupio bih nego sta i ne bih se obazirao na tudje price.Isto bi i 99% Vas uradilo.
Sto se samih protesta u Centi tice ovde tvrdim da je 70% traktora marke MTZ,20% nekih stranih skupljih i 10% kombinacije IMT,rakovica,torpedo.
Ja radim 200jutara sa 5106 sa 567...558...i tri 533 i dva stara kombajna 161 jer ne mogu da odrzavam dzondire i sl. i ne zalim se. I sad kad uzmem jos 100jutara drzavne na pravo preceg....kupicu 5136 jer to mogu da odrzavam sa svojih 60jutara zemlje....a ove zakupe...danas radis sutra ne.... otese drugi.... Znaci nisi u pravu... I ja sa ovim masinama koje sve zajedno sa prikolicama i ostalim prikljuccima ne vrede kao jedan dzondir polovan ili neki kombajn novijih generacija....mogu da podnesem da se vratim na svojih 60 jutara.....a vi sa paklenom masinerijom to ne mozete jer te masine traze rad...kolicinu....otplatu kredita ....i tu je taj strah i krece otimanje za svaki ar ili jutro zakupa .... Moj komsija ima isto svoje zemlje kao i ja ali se utalio i radi godinama unazad drzavne zemlje po 1000hektara....a u supama leksioni...djondiri ...kejsovi....a prikljucne masine da ne pricam ...sejacica vredi kao moje sve.... i sta sad on da radi ako spadne na 60 jutara svoje zemlje kao i ja.... sve pod kreditima.... Ja to razumem...BORBA ZA GOLI ZIVOT...ali ko ih je terao. Pa da to ide PREKO MOJIH LEDJA......E PA NE MOZE. Nisam ljubomoran ni malo.... ali sa tudjom zemljom da se ja kurcim.... ja necu... Svaki dinar gledam da kupim jutro dva svoje zemlje ...da bude moje a ne da bacam 100hiljada evra na tudje masine(bankine) i da radim tudju zemlju koja sutra nece biti moja(zakup...drzavna) .

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Zoran0230@
Cenu zakupa po pravu preceg zakupa(posto si pitao za stocare) odredjuje jedinica lokalne samouprave i obicno je cena prosecna sa zadnjeg javnog nadmetanja.Naravno da imate ako ispunjavate potrebne uslove.

Hajde prosvetlite i nas male stočare-kolika je cena zakupa državne zemlje.I da li uopšte imamo pravo na istu.
Uzima se prosecna cena sa zadnje tri licitacije to je u mojo opstini trenutno 22hiljade dinara po hektaru...
. A IMAS PRAVO NA ZAKUP SAMO AKO IMAS REGISTROVANU FARMU NA SVOM IMENU ILI U ZAKUPU I NA NJOJ DRZIS ODREDJENU VRSRU ZIVOTUNJA..... naravno ovo se ne odnosi na prizvodjace mleka....jer oni mogu da ostvare pravo samo ako imaju umaticenih sortnih minimum 15 muznih grla...
Sa dugogodisnjim poreklom

Hvala na ukljucenju pre isteka bana.Samo da napomenem da nikakve prepirke nije bilo sa sad vec bivsim urednikom,u pitanju je bila samo njegova samovolja.Sto se mene tice taj slucaj je zavrsen i nemam potrebe vise da ga komentarisem.

- - - - - - - - - -

Svaka cast,ukapirao su sistinu zbog cega odredjena ekipa protestvuje,a ima i onih koji neznaju zbog cega su izasli tj izasli su jer im je prezentovano drugacije nego sto stvarno jeste.Ako ovaj zakon bude usvojen minimalno 20% drzavnog polj.zemljista u jedinici lookalne samouprave ce biti prodano RPG koja u vlasnistvu imaju maximalno 30ha,na period od 10god.i svako RPG ce moci da kupi maximalno DO 20ha.Dalje 30% drzavne zemlje u lokalnoj samoupravi ce biti ponudjeno po pravu prvenstva zakupa(investicije)gde ce moci VISE lica da ucestvuju na konkursu,i moci ce neko kog interesuje 2-3ha da napravi investicioni plan i konkurise.Ostalih 50 procenata ce ici po pravu preceg zakupa(stoka,infrastruktura...)i ono sto preostane davace se na licitaciju.Dalje kazne za uzurpaciju zemljista su veoma ozbiljne i drzava ce skidati letinu sa svake njive koja je posejana a nekim slucajem ne izlicitirana.I kome ne odgovara ovaj zakon???Pa onima koji su radili 1000-2000 drzavnog polj.zemljista,jos ako nikom nisu placali...pa normalno da se bore za obaranje zakona.
Druze svaka ti je na mestu,i ne treba nista da ostane ratarima vec da se sve lepo da stocarima kojima i ja pripadam iz vrlo prostog razloga a to je taj sto mi radimo 365 DANA GODISNJE NAGLASAVAM,stvaramo visu vrednost i drzava vise zaradjuje a ova gospoda ratari sto rade 2 do max 3 meseca godisnje po meni bolje da cute posto je posao u ratarenju danas i vise nego smesan postao sa iole nekom pristojnom mehanizacijom,za ove sa svemirskom i da ne pricam,i da treba ogranicenje i za stocare tu se slazem.

Druze svaka ti je na mestu,i ne treba nista da ostane ratarima vec da se sve lepo da stocarima kojima i ja pripadam iz vrlo prostog razloga a to je taj sto mi radimo 365 DANA GODISNJE NAGLASAVAM,stvaramo visu vrednost i drzava vise zaradjuje a ova gospoda ratari sto rade 2 do max 3 meseca godisnje po meni bolje da cute posto je posao u ratarenju danas i vise nego smesan postao sa iole nekom pristojnom mehanizacijom,za ove sa svemirskom i da ne pricam,i da treba ogranicenje i za stocare tu se slazem.
To se bas i ne slazem sa tobom da sve treba ostaviti stocarima jer sam ja ratar a stoke imam samo za svoje potrebe.

Haahahaa,pa napisao sam onako na prvu bez razmisljanja,gledano iz mog ugla,ali i nije poseno prema ratarima.Da je po svim pravilima stocari bi trebali da kupuju od nas hranu za tu stoku koju imaju a ne da se bave i proizvodnjom hrane i onda kukaju kako nemaju slobodnog vremena za neke egzibicije.:osmeh:
Evo jedan snimak od 1.12.

Treba ograniciti i stocare....Naravno...Ja sam stocar.... Jer i veliki ce sutra uzeti 500bikova ili krava i opet to dodje na isto..... Ali vidi se u veterinarskim papirima i u prijavama stoke u trezoru...ko se konstantno bavi stocartstvom a ko bi odjednom 500krava i 500hektara zemlje.... To treba ograniciti i zbog pravnih lica MATIJEVICA I OSTALIH.... NE TREBA RATARE IZUZETI.... ALI AKO ZELE DA UNAPREDE STOCARSTVO.....treba vecinu zemlje podeliti stocarima A NE KO DO SAD..... 20 POSTO STOCARIMA A RATARIMA 80.....Medjutim ...nazalost jako je malo i stocara u vojvodini ...tamo da ratari mogu biti mirni

Naravno da treba ograniciti i stocare,ali mi je pun kufer ovih izvikanih ratara samo kukaju kako nece dobiti zemlje,kako su cene njihovih proizvoda jeftine a kad bi im se izracunali radni sati godisnje mislim da bi pognuli glavu,nemam nista protiv nikog al brate mili sto je istina istina je..ali ne moraju se bojati ova drzava je unistila stocni fond tako da ce ostati i za njih.

. naravno ovo se ne odnosi na prizvodjace mleka....jer oni mogu da ostvare pravo samo ako imaju umaticenih sortnih minimum 15 muznih grla...

To maticenje je cista glupost i otimanje para,moje krave nisu umaticene i ja nemam prava na drzavnu zemlju a imam vise mleka po grlu od mnogih umaticenih,kao da one nedaju mleko...............U zadnjih 5 godina jako malo umaticenih krava je otislo na klanje po papirima....................

Samo u ovoj banana drzavi prave od stocara ratare.
Bolje nek vam rese trziste,olaksaju papirologiju,daju garantovane cene otkupa,subvencije bar da budu tacne,ako ne i vece. Nije posao da nemoc resavanja tih problema premoscavaju uzimanjem zemlje od ratara.

Uzima se prosecna cena sa zadnje tri licitacije to je u mojo opstini trenutno 22hiljade dinara po hektaru...
. A IMAS PRAVO NA ZAKUP SAMO AKO IMAS REGISTROVANU FARMU NA SVOM IMENU ILI U ZAKUPU I NA NJOJ DRZIS ODREDJENU VRSRU ZIVOTUNJA..... naravno ovo se ne odnosi na prizvodjace mleka....jer oni mogu da ostvare pravo samo ako imaju umaticenih sortnih minimum 15 muznih grla...

Ko ima 15 muznih grla nije baš tako mali stočar.
To znači da Ja i još 90% stočara ove zemlje Srbije ne možemo ni da se očešemo o tu zemlju

Vas dvoje-troje se udruzite,prebacite stoku da se vodi na jednog od vas i podnesete zahtev za zemlju.

Ko ima 15 muznih grla nije baš tako mali stočar.
To znači da Ja i još 90% stočara ove zemlje Srbije ne možemo ni da se očešemo o tu zemlju
Pa to jeste.....U nijednom zakonu i pravilniku se mali stocari ne forsiraju....MALI.... Uoravo tako... Nemas pravo na subvenciju za kravu...nemas pravo na premiju...nemas na zemlju a drzis koliko mozes jer ne zelis da se na silu siris.......nego koliko mozes.... I sto kaze pretgodnik ...kamo srece da mi stocari imamo subvencije i trzista i da mozemo da zivimo bez ratarenja da kupujemo od njih zitarice ali to je nemoguce.... Sto bi ja rzmisljao o kisi...susi ..... to nek ratari razmisljaju....moje bi trebalo da se posvetim zivotinjama...higijeni ishrani....ALI OVO JE LUDA DRZAVA......A OVI STO PROTESTVUJU SE NE BORE ZA TO..... Da se zna ko je stocar a ko ratar i da svi dobro zivimo.... NEMOGUCA MISIJA.... A strajkaci traktoristi nisu TOM KRUZ da rese proble.

Treba ograniciti i stocare....Naravno...Ja sam stocar.... Jer i veliki ce sutra uzeti 500bikova ili krava i opet to dodje na isto..... Ali vidi se u veterinarskim papirima i u prijavama stoke u trezoru...ko se konstantno bavi stocartstvom a ko bi odjednom 500krava i 500hektara zemlje.... To treba ograniciti i zbog pravnih lica MATIJEVICA I OSTALIH.... NE TREBA RATARE IZUZETI.... ALI AKO ZELE DA UNAPREDE STOCARSTVO.....treba vecinu zemlje podeliti stocarima A NE KO DO SAD..... 20 POSTO STOCARIMA A RATARIMA 80.....Medjutim ...nazalost jako je malo i stocara u vojvodini ...tamo da ratari mogu biti mirni

Koliko ja znam od iduce godine nece ici prica da stocari uzmu svu zemlju.Ako imas 100 uslovnih grla dobices samo onoliko drzavne zemlje po pravu preceg koliko ti fali od zbira tvog vlasnistva +prijavljeni privatni zakup do tih 100ha.Stim da niko nece moci vise od 200ha bio pravno ili fizicko lice.Pa ti onda brajko uzmi ja se necu ljutiti.Sta ce da rade ratari ako stocari uzmu zemlju?Da i oni postanu stocari kao sto sad rade pa ce onda zajedno da kukate na male cene mesa i mleka.Ratar treba da proizvodi hranu za stocara ,a stocar zna se.Ne nego uzmete drzavnu zemlju pa je preprodajete tim velikim gazdama,pa na sve to jos se i sa drugim gazdinstvom pojavite opet u redovnoj licitaciji,pa sejete repu i ostalo sto dobro znamo da nije za stoku.Da se ja pitam mnogo bih ja tu stvari doveo u red.

A vi stočari ste neka ugrožena vrsta pa sve treba da dobijate za badava?
Sta da kaze onaj ratar sa 5ha, ili 10ha? Oni tek nisu videli ni ar od te državne zemlje, njih niko ne spominje, nego ste se uhvatili za svoje du*e. Od kad je Glamočić bio min.polj. sve je krenuli uz vašu vodenicu, i jos uvek se forsiraju stocari, a da se stocarski fond nije pomerio,sto znaci da nije delotvoran zakon i treba da se menja, ovaj sto je predlozen je moze se reci na pravom putu,po tom pitanju. Većina vas sto ste dobili zemlju po pravu prečeg, po mnogo manjim cenama od nas ratara, davali ste u pod zakup "NN licima" da bi vam pomogli, dal u ispomoć, finansijski, ili u repromaterijalu, što se niko nije jednostavno odrekao viška što nije mogao da obradi, nego je ustupio lokalnom tajkunu!
Ne budimo deca, to je svugde radjeno i to je trebalo debelo da se kažnjava i kontroliše, kao i dal je neko prodavao stoku, ili je premestao, pozajmljivao.
Zašto niko ne spominje one stočare što imaju po 3 ili 5 krava, do max. 10 krava, njima treba ustupiti, i dati čak duplo na osnovu stoke, a vas vece stočare(veće, jer delite i nas ratare) ograničiti do 50ha, po licitacionoj ceni, a ne po prosečnoj. Jer ovih malih stočara za koju godinu neće ni biti, jer svoje obrađuju malo, pa ni nemaju mogućnosti da se šire. Tako da njih ovaj zakon ne dotiče, jer državnu zemlju nisu videli, niti će, niti su ima potrebe da se šire duže od jorgana.

Nazad
Vrh