Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,5%
  • Ne

Glasovi: 114 31,5%

• Ukupno glasača
    362
Policija treba da legitimise sve koji blokiraju puteve i da im se ukinu subvencije! Pa ne moze i jare i pare ! Svi bi da mitinguju !

Ljuti sta rezite jedni na druge,ma mi se nikad necemo ujediniti,ovde paore boli kur.. za stocare,stocarima puca za vocare,vocarima puca za povrtare i tako sve u krug,a drzavu boli kur.. za nas sve kolektivno....Mi smo mala zemlja sa jos manjim brojem stanovnika,ali velikom kvadraturom zemljista po stanovniku i da imamo malo pametnu drzavu bili bi smo kao svajcarska...izvozili bi nase brendove i ziveli ko Bogovi,svako podrucije u ovoj nasoj zemlji je pogodno za neku poljoprirednu delatnost,da li za ovcarstvo,ratarstvo,povrtarstvo ili vocarstvo nebitno je...Ali nema ko da pokrene ovu zemlju,a i mi sami kakvi smo dobro da nas ima i ovoliko i ma koliko se mi pojedinacno kurcili kao drzava ne vredimo busan ku..:off_topic:

Stvarno je došlo vreme za proteste.Vlasti se ponose još neizgrađenim Beogradom na vodi,nas i ne primećuju.Na proteste treba da izađe cela Srbija a ne samo proizvođači svinja iz Srema i Mačve.Zar su ratari zadovoljni cenom kukuruza koja je niža od Američkog GMO. Dali su proizvođači mleka zadovoljni što im zbog uvoza mleka iz EU.spuštaju cenu i odriču otkup?Voćari treba da se zapitaju šta će biti ako im Rusi zbog saradnje sa EU.ne otkupe voće.Samo ako svi izađemo i pokažemo čime smo nezadovoljni možda nešto i učinimo,ovako ako izađu samo pojedina udruženja,u medijima će biti okarakterisani kao lokalni protesti.

Nije naš problem Eu konkurencija,nego ovi naši što šišaju na svakom koraku,od setve do prodaje,njima mora biti,a nas ko je...be
Bas tako, ovo je najbolje receno. Ni subvencije nisu problem neka ih nedaju kolko sisanje na svemu a pogotovo na otkupu. Jebes 50evra po laancu kad je djubrivo skupo. Kad je nafta 150.ali kome to objasniti...

ССП нам не намеће да одмах уведемо све што се од нас тражи. Најпосле све паметне зељме су одустале од примене појединих чланова док нису постале пуноправне чланице, али МИ и наша пресветли ВОЖД су одмах све прихватили како би ето испало да ЈЕ ОН то урадио и да би добио који глас више на изборима, а не неко пре њега из друге странке...

Да је било памети, ко што није, забранили би продају земље док не уђемо у ЕУ, затим би ово око царина на храну исто тако блокирали и тек када уђемо у ЕУ онда то и одобрили. Тада је требало протествовати, а не сад када је већ касно за све. Тада се нико није бунио нити је некоме падало на памет да се побуни ејр су цвене колко толко биле ок, али сада ка су ниске, ајмо у протесте.

Како каже она наша стара: Касно Марко на Косово стиже....

Док се ми не сетимо да нешто урадимо прођу године....

Sta ce se od drzave konketno traziti na blokadama?koja je garancija da smemo ponovo toviti,a da nece nas ponovo zadesiti ova cena?jer ako trazimo samo otkup od 185din..to je samo za oVe koje su sad stigle..sta cemo za one koje stizu za mesec, dva?

Nemamo mi problem sa konkurencijom iz EU više bi imali oni sa nama da je Srbija suverena država. Žitarice su ovde najjeftinije na svetu a kada bi naše pravilnike o uvozu i kontroli mesa uskladili sa EU ni stočare ne bi uzdrmao uvoz. Problem je što se kod nas dozvoljava uvoz otpada koji spušta cenu našem mesu ali samo prilikom otkupa. U prodavnici se pad otkupne cene stoke uopšte ne vidi i mleko kao i meso sa preradjevinama je u maloprodji jednako skupo čak i skuplje nego pre. Države EU imaju daleko veće subvencije i opet ne bi mogli da nam konkurišu kada bi poslovali pod ravnopravnim uslovima.
Mi danas kao i proteklih decenija imamo problem sa našim ministarstvima i zakonodavstvom koje je očigledno u službi nekih drugih država i otvoreno radi protiv svojih gradjana. Mislim da je blokada puteva greška i da nema nikakvog smisla maltretirati sugradjane koji nikakve veze nemaju sa našim problemom. Cilj protesta treba da bude zgrada vlade i Beograd. Da mi lepo sednemo u automobile i autobuse i započnemo proteste ispred platoa skupštine ili u Kneza Miloša, postoji velika šansa da se protestu pridruže radnici i "poštena inteligencija". Neophodna je široka akcija svih društvenih grupa za budućnost države i njene dece. Bez bilo kakvih stranaka i politike samo radnici, seljaci i poštena inteligencija za opstanak i budućnost svojih porodica.

Policija treba da legitimise sve koji blokiraju puteve i da im se ukinu subvencije! Pa ne moze i jare i pare ! Svi bi da mitinguju !
Mislim da trebas objasniti sta si hteo da kazes ovom porukom i mislim da nije najpametnije provocirati ljude preteci im policijom i slicno, ali ipak trebas znati da je ovo sto si napisao ( ako je to to, bez nekih objasnjenja) shvata kao provokacija...I sada zamisli da se dogodi to sto si napisao, kudi kamo je opasnije legitimisanje od ukidanje subvencija, policajci najvise vole poljoprivrednike da kaznjavaju...

Vodite racuna na protestima da vas ovakve provokacije tipa legitimisanje i ukidanje ne isprovociraju pa protest ode u kontra smeru...

Ja sam uvek govorio i pitam: Ko je odredio da se poljoprivrednicima daje subvencija? Svi preradjivaci poljoprivrednih proizvoda (mlinari, pekari, mesari...) cene svojih proizvoda formiraju na osnovu troskova + zarada. Zasto oni nebi dobijali subvenciju a nama nasi proizvodi da se plate isto tako - ukupni troskovi + zarada? Neka drzava njima ogranici cene proizvoda i da subvencije pa neka se oni uklapaju!!!::jako_besan::::jako_besan::::jako_besan::

Vidim da se na mnogim mestima i u skoro svim vestima pise da ce mnoga udruzenja iz Banata,Backe,okoline Pozarevca sutra izaci na "proteste".Iz Banata mozda i izadje neko ko je clan banatskih paora(ako imaju nekog),ali sto se tice NAPS-a garantujem da ni jedno udruzenje,clanica Nezavisne Asocijacije poljoprivrednika Srbije nece izaci na proteste.

Vidim da se na mnogim mestima i u skoro svim vestima pise da ce mnoga udruzenja iz Banata,Backe,okoline Pozarevca sutra izaci na "proteste".Iz Banata mozda i izadje neko ko je clan banatskih paora(ako imaju nekog),ali sto se tice NAPS-a garantujem da ni jedno udruzenje,clanica Nezavisne Asocijacije poljoprivrednika Srbije nece izaci na proteste.
Из разлога?
Јел то вама добра цена кукуруза,соје,сунцокрета била?јефтин вам репроматеријал,нафта?

- - - - - - - - - -

A ko si ti da me prozivaš i vređaš,šta si utripovao da si
Утриповао сам да сам неко ко стоји иза онога што пише,а не да пишем у теми и да кукуам као сеоска млада а нећу да изађем да нешто пробам променити па макар и протести јер имам бронхитис..хаха све мој до мога.бронхитис ал партијске књижице.

E to sam upravo hteo napisati u nekoj drugoj temi, da su uslovi za izgradnju farmi, da dobiju oko 20 000ha drzavnog zemljista na koriscenje. Postupak odabira zemljista je u toku.

* po tekstu je veca kolicina zemlje u pitanju, ali moguce da je ovo za okruzenje na teritoriji opstine Zitiste, sto sam naveo.

Nazad
Vrh