Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,5%
  • Ne

Glasovi: 114 31,5%

• Ukupno glasača
    362
Imas jabuku domacu veoma kvalitetnu, koju I druga ruka iz Srbije izvozi po povoljnim cenama. Taj nemac ne kupuje jabuku nasu vec iz Poljske. Tj svoju jabuku, sta Poljaci imaju svoje, kada drugi proizvodi kod njih. Oni su samo jeftina radna snaga. Ali zato u Moskvi nasa jabuka se prodaje kao Srpski brend I duplo je skuplja od ostalih jabuka koje su zastupljene kod njih. Imas prost primer ovih krseva sa zapada sto se uvozi. Tamo ako staru masinu hoces da sklonis, oteras na otpad, treba dobro da platis. Zasto nesto izradjeno dati I jos platiti da se recimo unisti, kada mozes prodati nekom za njih sa istoka I automatski unistiti njihovu industriju. Zato smo dosli do toga da Srbija skoro ne proizvodi traktore, a bila je nekada na zavidnom mestu u Evropi.

Resenje: treba sve izvoziti za Rusiju, i tovljenike, i polutke, i jabuku, pa da svi obogatimo :ideja: ::novac::

Jesu veliki problemi za egzistenciju dabome , nebi ljudi izlazili na ulicu od bijesa , ogroman je problem opstati u bilo kojoj proizvodnji pogotovo na ovim prostorima , ali ogromno je jednoumlje u Srpskom narodu , patološka Rusofilija i Eurofobija ,...vidjećemo gdje će nas to odvesti , jesu to braća ali... neka bude ... neću više pisati u sličnim temama .

Problem je sto i dalje vecina nas misli da imamo drzavu. E pa kolege seljaci varate se, a vec sam pisao ko nam kroji sudbinu i zasto.
Postali smo roblje i trziste za evropejce jer smo tako hteli 2000 godine. E pa sad zanjemo ono sto smo posejali.

I nikakvi protesti, nikakve blokade nece nam pomoci sem revolucije u kojoj bi drzava ocistila od parazita. Jedino sto mozemo da zaboravimo na tu revoluciju jer je nemamo sa cime podici, jer su svi vojni viskovi odavno unisteni bas da bi se tako nesto sprecilo. A i da ista uspe istog dana bi nas poklopile sankcije.

i da zatvorimo trziste opet bi se uvozlo iz te iste eu ko i do sada kada su bile carine na iste proizvode.

mislim da je bila 2007 godina kada dam svojim ocima video kako u mitros stize 20tak kamiona smrznutog mesa iz holandije, koje je bilo i tada jeftinije od naseg mesa. I da bude veca fora oni ti ga foterali na noge....

I sad mi neko ovde trtlja kako mi mozemo da se koje kakvim zakonima zastitimo od mocnika. jes hav no....

Resenje: treba sve izvoziti za Rusiju, i tovljenike, i polutke, i jabuku, pa da svi obogatimo :ideja: ::novac::
Kolega, verovali ili ne, ali kad smo kod jabuke, ovo je zvaničan podatak:
Godišnja potreba (samo Moskve) je 700 000 tona jabuke. Srbija poređenja radi, ima (ukupan) prosečni izvoz od oko 40 000 tona godišnje ...
U druge probleme ne bih zalazio ...
Izvinjenje svima za ...:off_topic:...:cao:

Poslednja izmena:
To bi bilo resenje. EU sankcionise Rusiju, a Rus treba da jede. To je (ili samo bi trebala da bude) toliki prednost ove drzave (sto nije clan EU), da ako se ne iskoristi to je zlo zla (a vidimo da se ne iskoristi vec mesecima)...
Mozda bi trebalo tako, kao sto je NA napisao, samo sve u polutke :haha:

Pitanje je samo dana kad ce nam Rusi ukinuti "specijalni status" i lupiti zabranu kao i ostatku Evrope - mnogo se vladajuca vrhuska zanela koketiranjem sa zapadom i amerikom misleci da je Rus naivan i da ne vidi gde se Srbija zaokrece i sta radi.

E onda cemo braco doziveti totalni potop mi seljaci, jer ce nam i ta jedina sansa/nada za kakav takav izvoz biti onemogucena...

Pa zar vi ne vidite da ovo nije naša država već država toni blera i ostalih vučićevih pajtaša i da oni ništa neće uraditi u korist Srpskom narodu.Cilj im je da unište našu poljoprivrednu proizvodnju,zemlju rasprodaju Arapima i ostalim vučićevim saveznicima,a nama prodaju hranu koju će oni proizvoditi i koja će verovatno biti GMO.

Hoces li ti sutra izaci da u svom srezu blokiras put? Ne sumnjam ja u tebe, ti si uvek bio prozapadno nastrojen.

Nema vajde ni od pro zapadno ni od pro Rusko nastrojstva. Prvi imaju robe koliko hoce svih mogucih proizvoda. Imaju subvencije kojima mogu da poguse banana drzava kao nasa, a Rusi imaju energiju i ucenjuju sve redom. Mi smo jadni sto nemamo industriju i sto 50% stanovnista je direktno ili indirektno oslonjeno na poljoprivredu. Primena SSP je nesto najgore sto nam se desilo po meni. Svi moguci ratovi su nas razarali i ginuo je narod, a SSP ce biti jos gore od toga. Ja ne vidim kako se moze razresiti ova situacija. SSP da zabranimo ne mozemo jer onda nema kredita od MMF, a vlast nije nasa vec Americka/Zapadna i rade sta im kazu. Prodali su sopstveni narod. :zli:

Nazad
Vrh