Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,5%
  • Ne

Glasovi: 114 31,5%

• Ukupno glasača
    362
Немој бити п***** и извлачити се таквим глупим коментарима који су вероватно теби и само теби смешни..Реци нећу изаћи јер ми је добро са оваквим стањем,вас ко ј**** сточари малинари,повртлари...Буди човек и говори како треба а не поплашена пи***

A meni nikakko nije jasno da svi pricamo o tajkunima, a onda njima dajete robu?? Recimo kukuruz ide u kod secerca?? Zbog cega??? Za 1 dinar dajete tajkunu da zaradi na vama ??? PA jasno je rekao MK da se drzava opredelili kome ce davati subvencije i pomoc njemu i slicnima ili nama... Ajd secernu repu morate da date njemu, ali kukuruz kada cujem da je neko njemu dao uopste ne razumem zasto??? Kod mene je jedan tajkuncic digao za 5-10 dinara na otkupu voca vecu cenu ne bi li mu narod predavo voce, ali nije vise nego jedan kamion od 5 tona otkupio nije zaradio....
NA prvom mestu prekinimo tajkunima da prodajemo svoju robu, pa onda na proteste.... Ne mozes traziti od drzave bolje uslove, ako tajkunima dajemo kukuruz i ostalo da zaradjuju na nama i rastu i ucenjuju drzavu.... NEmojte prodavati robu njima, neka je uvezu, neka odrese kesu pa neka plate... Dzabe svi ti protesti i dzabe da se svadjamo ovde, kada isti ti tajkuni odredjuju cene jer kupuju jeftino robu od nas... Daj udarite blokate njih, bojkot tajkuna, udruzite se pa nemojte njima davati robu, neka je plate skuplje u inostranstvu, da vas ne kupuju sa cenama koje su par dinara vise, a ucenom drzave i monopolom vam ga spuste...

Rtv.rs:

[h=1]Пољопривредници сутра блокирају путеве[/h]СРЕМСКА МИТРОВИЦА - Више удружења пољопривредних произвођача Војводине и централне Србије најавило је да ће сутра од 11 сати блокирати саобраћајнице у Србији, јер су незадовољни својим положајем и стањем на тржишту пољопривредних производа.

Представници пољопривредника нису желели да износе детаље о томе који путеви ће бити блокирани, како их полиција не би спречила у томе, али су истакли да ће јавност бити на време обавештена.
Они су агенцији Бета казали да ће блокаде саобраћајница, аутопута и мостова трајати непрекидно до испуњења услова.
traktori-zemljoradnja-setva-jpg_660x330.jpg
Илустрацијаagromv.co.rs

Пољопривредници траже од Владе Србије и Републичких робних резерви хитан откуп вишка товљеника свиња по цени од 185 динара за килограм са ПДВ-м, интервентни откуп млека и забрану увоза меса и месних производа и млека и млечних прерађевина до краја 2015. године.
Представници Уније пољопривредних произвођача Сремске Митровице навели су да је због поремећаја на тржишту услед либерализације увоза тренутно угрожено 20.000 газдинстава, произвођача млека и меса.
Пољопривредници имају и захтеве који се односе на побољшање њиховог статуса попут измена Правилника о промету и коришћењу живе стоке и меса.
Због затварања руског тржишта за робу из ЕУ, европски произвођачи своје вишкове покушавају да по дампинг ценама продају трећим земљама попут Србије, што обара цену домаћих произвођача.
До поремећаја тржишта меса у Србији дошло је средином децембра 2014. када је увезено 20.000 товљеника из ЕУ на подручју Мачве и када је цена свиња пала испод 100 динара за килограм.
Почетком ове године додатно погоршање изазвано је увозом месних прерађевина из ЕУ.
Поремећај на тржишту млека и млечних прерађевина изазвао је увоз сирева и млека у праху из ЕУ.
Блокаду путева ће подржати и Удружење произвођача дувана Србије који траже да им откупљивачи исплате заостали дуг од пет милиона евра за испоручени дуван у 2014.
У том Удружењу казали су агенцији Бета да им испоручени дуван за 2014. нису исплатила предузећа Дуван Љубовија, као и фирме Комплекс и Монус из Инђије, јер су финансијска инспекција и пореска управа спречиле исплату, због чега не могу да почну нови производни циклус.
Представници тих пољопривредних удружења су рекли агенцији Бета да не одустају од блокаде путева док се не испуне сви захтеви и поред тога што су министарства трговине и пољопривреде јуче договорила да Влади Србије предложе натурални откупу свиња који подразумева замену товљеника свиња за меркантилни кукуруз.
За реализацију откупа свиња обезбеђено је 15.000 тона меркантилног кукуруза из републичке Дирекције за робне резерве, али из надлежних министарстава нису прецизирани услови замене, као ни када би она могла да почне.

Пољопривредници траже од Владе Србије и Републичких робних резерви хитан откуп вишка товљеника свиња по цени од 185 динара за килограм са ПДВ-м
Prva greska trebalo je zaokruziti cifru na 200, ovako sada drzava ce im dati 140 onda ce se naci na 150 i tanta za kukuriku.... Ni svoje ne umemo potraziti...

Za Mindjusara, Dikolofena, Peeta, Paorpaora I jos nekih par komada I ne sumnjam da ce izaci. Razumem ja njih, zato protiv svojih ubedjenja raditi I izlaziti kada ih to ne potresa.

Ne provociram, samo odgovaram na tvoju aroganciju. Nemoj ici u off. Radis smisljeno da se tema zakljuca. Sram te bilo.

Dugujem izvinjenje svim forumasima ovako javno. Ako se neko nasao uvredjen. Da sto pre ozdravis. Stvarno neznas za salu, znamo mi tvoje misljenje I takvih poput tebe o svemu ovome. Lepo je napisao PUTIN zaobidjji ovu temu I nemoj izazivati ljude koji mesecima trpe gubitke za svoj mukotrpni rad. pozz :ppozdrav:

Lepo je jednom prilikom jedan rekao bivšem ministru Kneževiću "poljoprivrednici su vas doveli na vlas, al mogu i da vas skinu"

Ukoliko smatrate da nema potrebe za protestima - da vi neceti izaci iz vama poznatog razloga... nema potrebe da postujete u ovoj temi i stajete na muku - namerno provocirate ljude koji su resili da se bore za svoja prava i pokusaju u narednim danima svojim porodicama obezbediti golu egzistenciju.

Zao mi je drugovi dva puta su me navukli na te proteste gde su interes izvukle samo vodje tako da ako bi treci put igde krenuo morao bih se zapitati jesam li normalan.
Janos koliko mi se cini ja tebe ne prozivam po postovima i sl. tako da me slobodno zaboravi na neko vreme.

Nazad
Vrh