Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,5%
  • Ne

Glasovi: 114 31,5%

• Ukupno glasača
    362
Kako ne razumete da smo mi okupirani. Drzava koja zavisi od MMF-a i stranih kreditora. Drzava koja ima potrosnju daleko vecu od prihoda. Drzava koja je sve raspordala i mene zanima sta cemo za 5-10g raditi generalno? Nema od toga svega nista.
Proteste prezirem, jer posle svakih protesta raslojavanje je sve vece i vece u narodu. Menjam svoj iskaz. Izaci cu na proteste ALI da se zna sta trazimo! Ne moze jedna porodica da radi vise od 100ha! Treba jos neko da zivi, a ne par pojedinaca. Kostic & Co uvesti poreze na te povrsincione pa nek od toga se placaju plate dzabalebarosima po drzavnim sluzbama!

Nama Srbima i ostalim komšijama bi najviše konda odgovarao neki vladar koji bi došao na vlast sa tovarom zlata sa sobom , da prvo poplaća naše (i naših roditelja) višegodišnje gubitke zbog kradje , nerada ,ratova i zaduživanja pa da nas onda preko noći uvede iz opanaka u bogatstvo .
Otvorite oči ljudi već jednom i budite realni , kao državi (bilo kojoj ovde ) budućnost je jasno definisana . Od izvora vode tri putića : pridružiti se EU , nekom istočnom udruženju naroda , Ruskoj federaciji ili slično i biti samostalna izolovana ekonomija država nešto slično kao SFRJ . MOramo se odlučiti .

Pojasni ovo malo? Kako je to SFRJ bila izolovana ekonomija.

Bila je izolovana ekonomija tako što je bilo socijalističko uredjenje sa društvenom svojinom i ekonomijom koncipiranom tako da se proizvodi sve za svoje potrebe unutar države a uvoz i izvoz su bili ograničeni najviše nekonvertibilnom domaćom valutom, visokim carinama ali i zakonskim ograničenjima . Dal je bilo dobro ili ne , dal je bolje nego sad ili ne ne ulazim . Kako to da se ne sjećaš?

70tih i delom 80 kad je većina naroda tadašnje države dobro živela jedina je mana bila što mercedes,fendt i sl su bili za većinu nedostižni
mada i sad je tako a dosta nekvalitetnije se živi

Secam se ja dobro mnogih stvari, ali sam hteo od tebe cuti. Dali vam je sada bolje u bih kada ste u praznoj kuci? Nije valjao onaj system u mnogo stvari, ali ni sada tesko da je sta bolje. Industrija je za vreme crvenih dozivela ekspanziju. To moram priznati, mada nikada nisam bio clan partije, niti sam simpatisao komuniste. Firme bile u drzavnom vlasnistvu, radnici radili imali plate, penziono, socijalno,,, Radio izvoz - uvoz. (Sada radi samo uvoz). Tako je od nas, vidim ni u tvojoj republici bih ne cvetaju ruze.

I tima kojima je oduzeto ima koji su zaista kolateralna steta ali dobar deo su isto bile fukare ,kulaci ,profiteri .....Zamislite samo kada bi sada ovim novopecenim bogatasima bila oduzeta zemlja i za 50 godina dodju njihovi naslednici i kazu ovo je od moga dede da mi se vrati...A kako je deda dosao do toga niko ne pita.CAST IZUZECIMA JER KAO I SVUDA NAJEBU I POSTENI.

Daleko od toga , ali moramo negdje da se opredjelimo . Ja sam lično za EU , ali isto tako podržavam izbor većine komšija : znači ako je za Rusiju , za Rusiju , ako je za komunizam ili slično nema veze , samo da se poštuje zakon i zavrnu rukavi , više rada a manje filozofije . Žudim za EU ili Rusijom ili bilo kojim poretkom koji će raspustiti izmišljena radna mjesta lokalne samouprave , mini državica i vlada i tako dalje . Da se utopimo u neki veći sistem i da veliki procenat naših ljudi koji žive od politike postanu tehnološki višak i da moraju da zarade leba ili mozgom ili motika pa u redak.

Tipična komunističko utopijska ideologija da svi trebaju da imaju jednako , pa se svako malo jednima treba uzimati a drugima davati . U jednu ruku dobro ali se u drugu ruku koči napredak društva .

Dali postoji mogucnost da ulaskom u eu opet dodje do oduzimanja zemlje, sasvim nebitno iz kojih razloga. Ili cak da ce mali poljoprivrednici biti dovedeni u situaciju da sami nude svoju zemlju? Znam ja njihovu ljubav prema Srbiji od 90 godina, pa sve do danasnjih dana.

Od rusije nema, niti je bilo leba ikada a od onih normalnih i uredjenih drzava Evropske unije daleko smo u svakom smislu reci. Nasi igraju igru koja ce puknuti ubrzo. Prinudjeni su da igraju tu igru jer iz te Evrope stizu silni novcani bez kamatni i kamatni krediti bez kojih bi ubrzo bankrotirali. Citam i ne mogu da verujem da ceo svet je kriv sto smo u ovakvoj situaciji mi poljoprivrednici i sav drzavni sistem! Zar stvarno ne zelite da vidite da smrdi iznutra???!!! Kako god su se smenili samo su nas nasamarili!
Pitam se ko je kriv rusija, Evropa ili Amerika sto je kod nas trenutno kukuruz jeftiniji nego na svim Evropskim i Americkim berzama a nasa NO GMO soja je iste cene kao modifikovana?!
U emisiji Uros Davidovic u toj debati pricao je po pitanju uvoza GMO sojne sacme po ceni od 30% jeftinije a nije znao da ih pita zasto onda nasa NO GMO soja nije skuplja od GMO za 30%!!!
Mnogo toga smrdi u nasem dvoristu. Kad bi iznutra bile stvari ciste onda bi isli korak po korak napred a to normalno da je EU pa makar kakva bila, vidim da sve drzave idu tim putem osim nas u ovoj Evropi!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh