Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,5%
  • Ne

Glasovi: 114 31,5%

• Ukupno glasača
    362
Dobro ok,nisam upucen u te detalje i ne ticu me se mnogo ali to nije razlog da ako su sigurni u izlazak kamen spoticanja bude taj englez.On nek radi svoj posao a poljopriprevrednici svoj.

Svi su nezadovoljni:poljoprivrednici,nezaposleni kojima su obećavana radna mesta,zaposleni kojima je smanjena plata,penzioneri kojima je smanjena penzija.Nezadovoljni su i ljudi koji su svojim glasom podržali te izmišljene reforme,pa su sad uvideli da su to bile samo prazne priče.U slučaju da svi nezadovoljni izađu na proteste mislim da ima šanse da se nešto promeni bez obzira što ,,pored direktora policije sedi čovek iz engleske obaveštajne službe''.Da izađemo samo mi poljoprivrednici teško da možemo šta da ostvarimo,ali u svakom slučaju podržavam bilo kakve proteste.

Dobio bi da ne kazem sta !!!
Mislim da su se svi izduvali k'o zaostali novogodisnji balon u aprilu.
Ovo oko protesta mislim da jos nije zagrejano dovoljno, ali mi se cini da se polako zagreva. U mojoj opstini je jos dosta mrtvo i retko ko i pokrece to pitanje. Valjda se ceka da neko povede, ili da se sto vise propadne. Nema drugo sta.

Ako me pitas da li sam clan neke partije pa vucem vodu na tu vodenicu, moram te razocarati, ali definitivno ova poljoprivredna polititika nije dobra. U stvari nekom je verovatno dobra, ali ja ipak ne osecam da je tako, a ni vecina mojih prijatelja, drugova, poznanika.
Nisu samo problem subvencije, koje definitivno nisu donele onoliko koliko su mogle jer su korisnici istih bili pogresni ljudi.

Na televiziji i u novinama bi dobio i 99% glasova,ali u stvarnosti mnogo manje.Znam mnogo ljudi koji se gorko kaju zbog tog glasa i nikad više nebi glasali za vučića.Mediji dosta utiču ali ako nekom smanjiš platu,penziju,subvencije,a pritom im poskupiš struju,poreze i ostale dažbine,normalno da narod uvidi šta je laž a šta istina.Pod uslovom da izbori ne budu namešteni mislim da on sad nebi dobio ni 30% glasova.

Pobedio je samo iz razloga sto dosta ljudi nije izaslo na glasanje. Sada su ti naj glasniji. Da ne valja, ne valja, ali ne vidim snagu ili ideju koja bi pokrenula masu u vece proteste. Istrosen je ovaj narod.

Једноставно се НИШТА неће променити и да се скупимо сви и да сви одемо до БГ, да блокирамо пола земље. Већини није јасно, али осуђени смо СВИ да пропаднемо и они који раде пар стотина хектара и ми ситни. Прво ћемо пропасти ми ситни, па онда они средњи и на крају они највећи. јер и онај што ради пуно неће моћи да се трка са једним швабом, који добија 500 евра по Ха. Једноставно са отвореним тржиштем МИ више не можемо бити конкуренти сељацима из ЕУ, а поготово не сељацима из Данске, Немачке, Француске, Холандије, јер су то земље које дају највеће субвенције по Ха земље, по грлу стоке. У таквој трци и са овим отвореним тржиштем МИ смо губитници у самом старту.
Druže ako se bude sedelo propadanje je neminovno,neko pre,neko kasnije ali svima je došlo 5 do 12
treba pokušati nešto,ako ne zbog sebe onda zbog svoje dece
trenutno je možda stočarstvo pod nejvećim udarom ali ni ostale grane nisu daleko za njim
Ako bi se kao što kažeš skupili svi....mislim da bi uspeli i te kako

samo cemo uspeti svi zajedno,protesti i blokade u sto vecem broju opstina i sto masovnije,skrenuti veliku paznju na selo i seljake,ne trebaju nama subvencije za bravca nama treba dobra cena pa cemo dalje sami

Ne trebaju nama blokade. Treba nam organizacija, koja će najbolje ljude postaviti na odgovarajuća mesta i preko njih sprovoditi politiku u interesu poljoprivrednika. Ovi nemaju ljude za nove ideje i koji bi to sproveli. Kada to shvatimo onda će biti nešto od nas, ovako ništa. Oni će nešto obećati, drugo uraditi i tako u krug.

Ima mnogo vise tupih koji jos uvek ne veruju da su grdno pogresili! Kratko je vreme 2 god. za nekog tupug da sve to shvati! Dok shvati eto prodju godine a mi u propast idemo. I Tunguzija bi sprovela neke reforme i stabilizovala drzavu u roku od 25 god.

Slazem se sa Vama da je dogorelo do kraja, ovo ovako stanje vise nikome ne odgovara napravise od nas robove zapada.Nikada nisam izlazio na proteste ali sada bih sigurno, jer je ovo jednom recju katastrofa.Radim u firmi za minimalac od 20000din. radim poljoprivredu gde cene nasih proizvoda non-stop idu dole, a sve gore, radim po 10-15 sati dnevno i opet neko izadje na televiziji i kaze da smo mi lenj i neradan narod.Dosta mi je vise njegove demagogije i dramaturgije a pogotovu laznih obecanja.

Subvencije nam nebi bile potrebne kad bi se drzava odrekla akciza na dizel gorivo za poljoprivredu, kad bi pustili da sami mozemo da uvezemo vestak i modifikovanu sojinu sacmu bez carina kako bi lakse parirali uvoznom jeftinom mesu i mleku, pa zar je to problem par stavki i eto boljitka za nase poljoprivrednike.:ppozdrav:

U Evropi seljak radi od 08-13 sat vremena pauza za rucaki i od 14-17 znaci 8 sati , nemora vise jer je dobro placen i za to vreme. / :haha:kad dodje eu. i kod nas valda ce biti tako :haha:/

Nazad
Vrh