Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,5%
  • Ne

Glasovi: 114 31,5%

• Ukupno glasača
    362
Da vam kažem nešto što sam zaključio od kad sam na ovom forumu , a vezano za ratarstvo uglavnom i za Vojvodinu pogotovo , jer to oko ratarstva jedino i pratim a sa strane se bolje vidi vjerujte .
Kad se pojednostavi situacija zadnjih godina kod vas , i suše i kiše , i kvalitet zemlje i prinosi i cijene koje ih prate i mehanizacija postojeća i iskustvo i sve u vezi države , sve je to dobro , jedini vaš problem je skupa arenda i cijena zemlje .

Niti mnogo ulažete , niti malo dobijate , niti se cijene mogu povećati niti subvencije , problem je samo ono gore.

Nije skupa arenda i cena zemlje jedini problem, ali se to takođe nalazi pri vrhu spiska problema.

Zavisi sta sadis u taj hektar:osmeh: ??- Marihuanu kokain itd:osmeh: Ne znam da li bi modifikovani kukuruz doneo profit ili soja?

Nekoliko godina zakupiš po cenama koje ti omogućavaju da iz subvencija ih isplatiš i da ti još ostane pa onda možeš kako hoćeš. Bilo, prošlo al se i zaradilo

TO je stvar vrednosti i kvaliteta zemlje, a i naravno da ljudi ne prihvataju toliki zakup sigurno ga ne bi placali..

Lično trvrdim da se od svih udruzenja poljoprivrednika zajedno nista očekivati nemoze!
Ljudi jel vi vidite da Vučić ne jeb. zivu silu???!!!
Sa čovekom nema razgovora! Vi ovde pisete o nekim uslovima, a ko će ih traziti?
Vidim neki kazu netrebaju subvencije, jeste vi normalni??? U evropi dobijaju oko 300,- eura /Ha a mi onda sa nista da im konkurisemo? Meni trebaju!
Ovde se moze dosta ljudi skupiti i svaki će povesti 2-3 iz svog sela! Samo sto se sad na ulicama nema sta traziti!
Jbg sami sebi krojimo sudbinu ako vučka pustimo da se izivljava!

Gogi

Lično trvrdim da se od svih udruzenja poljoprivrednika zajedno nista očekivati nemoze!
Ljudi jel vi vidite da Vučić ne jeb. zivu silu???!!!
Sa čovekom nema razgovora! Vi ovde pisete o nekim uslovima, a ko će ih traziti?
Vidim neki kazu netrebaju subvencije, jeste vi normalni??? U evropi dobijaju oko 300,- eura /Ha a mi onda sa nista da im konkurisemo? Meni trebaju!
Ovde se moze dosta ljudi skupiti i svaki će povesti 2-3 iz svog sela! Samo sto se sad na ulicama nema sta traziti!
Jbg sami sebi krojimo sudbinu ako vučka pustimo da se izivljava!

Gogi

Naravno da subvencije trebaju, ali one nisu glavni razlog propadanja. Da li je neko citao od vas zakon o stocarstvu ono ako usvoje onda smo mi stocari gotovi.

Послове у сточарству може да обавља правно лице које је регистрованоу Регистру привредних субјеката, односно које је регистровано у одговарајућем
регистру у складу са прописима о удружењима и које је уписано у Регистар
одгајивачких организација и организација са посебним овлашћењима (у даљем
тексту: Регистар).
Правно лице из става 1. овог члана оснива се као:
1) основна одгајивачка оргaнизација;
2) регионална одгајивачка организација;
3) главна одгајивачка организација;
4) организација са посебним овлашћењима.- 6 -
Правна лица из става 1. овог члана региструју се у Регистар привредних
субјеката у складу са законом којим се уређује регистрација привредних
субјеката.
Правно лице из става 1. овог члана уписује се у Регистар ако испуњава
услове у погледу стручног кадра, просторија (објекат) и одговарајуће опреме.
Министар надлежан за послове пољопривреде (у даљем тексту:
министар) прописује услове у погледу објеката и одговарајуће опреме из става
4. овог члана.
Министар утврђује испуњеност услова из ст. 4. и 5. овог члана решењем.
Решење министра из става 6. овог члана је коначно и против њега може
се покренути управни спор.

http://www.vetks.org.rs/documents/nacrti zakona/Zakon o stocarstvu.pdf

Ugasila si me-pesma koju ćemo mi stočari pevati.Izgleda da mi još nismo svesni šta nas čeka.Ova naša vlast nas poredi sa stočarima zapada i tako kroje zakone.Što bi oni lupali glave kad sve mogu da prepišu.

10308331_748723931886943_3512907181664661853_n.jpg

Nazad
Vrh