Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,5%
  • Ne

Glasovi: 114 31,5%

• Ukupno glasača
    362
Tajkune nijedna vlast nece skinuti sa grbace jer im oni daju novcanu pomoc za svake izbore, promocije, svalerke i slicno. Tajkune u nasoj drzavi sam ubedjen samo "zrno" moze da skine.

10892007_361969307319270_2699635166793018691_n.jpg

Svaka cast baki, ali totalno neznacajno za njih! Neka, neka, probudice se oni koji su protiv protesta mozda na jesen kad nam bude evro 150, soja 25 din, kukurz 8 a arenda 300 i vise e!!!

Nemogu da prebacim tekst Balaseviceve pesme,,krivi smo mi,, i tacno ko u pesmi krivi smo mi,a bicemo jos krivlji ako cutimo i cekamo neko tamo bolje vreme.Da se posle stidimo dece kad nam kazu a sta ste vi uradili.

Dok se ne bude sinhronizovao rad udruženja poljoprivrednika, pa nakon toga da se sinhronizuje neka aktivnost od nekog boljitka nema ništa. Udruženja poljoprivrednika ima sasvim dovoljno i ako se potrude može se popraviti situacija.

Ovo pisanje na forumu je iskreno da se kaže "trla baba lan da joj prođe dan"

Podaci sa APR-a u donjem polju odaberete "udruženja" u gornje ukucate "poljoprivrednika"

Slazem se potpuno ,ali ima na forumu clanova udruzenja sigurno,pa mogu i neki predlog odavde da iznesu.Kod nas nema udruzenje konkretno u mom mestu.

vreme je. ovaj sistem nas davi jednog po jednog , mozda danas nisi na redu ali ces sutra biti, cini mi se na ulazimo u surovu diktatutu. razmislite.

Ovog seljaka sto ore zemlju sa konjem ne pogadja ogranicenje subvencija do 20 ha. Ogranicenje davanja subvencija do 20 ha smeta onima sto zemlju oru dzon dir traktorima. Treba malo da se zapitaju oni koji rade 100 i vise hektara kako zive oni koji rade 20 ha. Znam recice neki, pa kojim je kriv sto i oni nerade po 100 ha. Samo da znate, nemogu svi biti Generali, mora neko biti i vojnik.

Poslednja izmena od urednika:
Misim da subvencije treba da budu zadnja stavka na zahtevima. Prvo i osnovno bi trebalo da bude PIO i Porez, drugo da se dignu carine i da se uvedu kvote na uvoz robe iz EU, i da se zastiti maksimalno nasa proizvodnja i domaca semena, domace rase zivotinja itd. Nas sve i stocare i ratare i povrtare i vocare unistava uvoz robe koja je 5 puta vise subvencionisanija od nase, sa kreditima od 0.5 do 2 % ne koao kod nas 18 %. Jedan od bitnijih zahteva bi trebalo da bude neka vrsta razvojne agrarne banke, ili poljoprivredne investicione banke ili kako god. Subvencije su tu nebitne nismo ih ni pre imali pa smo ziveli ... Nekazem da netrebaju znaci svaki dinar preko sto dodje, ali ima i bitnijih stavki ako cemo ozbiljno.

E vidis da se uvedu kvote ne mogu jer su neki tako potpisali i mislili da je to najbolje... Mi smo mali,a evropa velika... Gledaj to ovako: Ja sam recimo mali, ali pored toga imam mnogo jajara koje se trude da mi otezaju dalji napredak, isto to ti je i odnos nase drzave prema nama, mi se trudimo da zivimo lakse a drzava stiti **greška koji imaju olaksice koje im mi takodje placamo... Kako se izboriti sa time? Sa pojedincima lako, ali kada ti je drzava zaduzena kod iste te evrope koja je dobila becarinski izvoz u nasu zemlju, i ne moguce je da naplati bilo sta, kao sto je nemoguce da mi naplatimo drzavi bilo sta, nego cekamo da nam drzava dozvoli...

Ja bih poslao pismo podrske,advokatima ,prosvetarima ,lekarima,(mada znam da ovo mnogi nece odobravati),ako mislimo da nas neko podrzi,moramo i mi biti solidarni.Eto ja ih ovim putem podrzavam.

E vidis da se uvedu kvote ne mogu jer su neki tako potpisali i mislili da je to najbolje... Mi smo mali,a evropa velika... Gledaj to ovako: Ja sam recimo mali, ali pored toga imam mnogo jajara koje se trude da mi otezaju dalji napredak, isto to ti je i odnos nase drzave prema nama, mi se trudimo da zivimo lakse a drzava stiti **greška koji imaju olaksice koje im mi takodje placamo... Kako se izboriti sa time? Sa pojedincima lako, ali kada ti je drzava zaduzena kod iste te evrope koja je dobila becarinski izvoz u nasu zemlju, i ne moguce je da naplati bilo sta, kao sto je nemoguce da mi naplatimo drzavi bilo sta, nego cekamo da nam drzava dozvoli...
Potpisivala je nasa drzava mnoge stvari kroz istoriju pa nije ispunjavala, a bas ovo sto nas unistava mora ... Ja sam samo dao predlog jer smatram da nas ne unistavaju subvencije vec uvoz iz eu

Nazad
Vrh