Evo ovako ne mislim ja na kvalitetne traktorsite i nema to neku veliku ulogu , ti ako si zainteresovan i trazis posao naucices bilo sta da radis, evo sad kod mene su radila 3 radnika mozda nekih 10-15 dana dok je bila kampanja repe, plata im je bila 2e po satu naglasavam kod mene. Kod kolege koji nije aktivan na forumima, bar ga ja nisam vidjao bavi se poljoprivretnom uglavnom ima ove godine oko 800ha repe i jos + ostale kulture, i kampanja mu je svaki dan, padala kisa ili bilo sunce, mora da izvuce repu, ne kazem ja da on ima 20 radnika stalno zaposlenih, evo primer decko koji je kod njih vec sigurno jedno 3-4 godinu ima 500e platu fiksnu i prekovremeni rad se naplacuje dodatno, on je licno pricao kako su neki izgurali za septembar i do 130.000 din za mesec naravno u to je ukljucen i prekovremeni rad. I kada kazem na radnike mislim na radnike koji voze holmer, kombajn, i uglavno JD, ima nadje se i po neki rus, Nije moje da vas ubedjujem znam sta mi je covek pricao kolika mu je plata...
ko ne veruje moze da se provoza ovih dana, jos uvek su u sezoni pa da se i sami uverite o cemu pricam, i da se tu ne radi o "radnicima" koje posaljes na njivu i oni sede zapale cigaru, rade 1 sat, pa onda pauza za rucak i tako u krug....
Bojcetic, imam 2 gazdinstva na istoj adresi, ali ne vidim u cemu je tu problem sto se toga tice ? Pdv nije sprdnja, ako te vise zanima o pdv-u samo treba dobro da se infromises, bez obzira dal imao ili ne gazdinstvo ti kada predjes 8.000.000dinara promet na racunu od bilo kakvih prihoda nema veze dal su poljoprivredni ili prodajes kokoske ili sir na pijaci ti automatski ulazis u pdv... Cisto da raspravim to za pdv.. I ovo sto kazes neces biti kaznjen ako prijavis 1000din po kj, ako si u pdv-u to ne mozes da radis, i ako nisi u pdv-u zasto bi to uopste radio prijavljivao da imas 1000kg po kj ?
treba neka nova tema za raspravu da se otvori
- - - - - - - - - -
Tacno se vidi da nasi poljoprivrednici nisu mnogo upuceni u zakone sto se tice pdv-a i ostalih stvari, ne prozivam nikog SAMO KAZEM. Ljudi uglavnom i prave 2 gazdinstva na istu adresu da ih ne bi previse oporezovali, to nije nikakva mutljaga to je sve crno na belo jer je takav zakon
- - - - - - - - - -
Janosh, evo kod nas u selu imas Megu 370, JD 2236, mediona 310, JD 640W, NH TC5070,Lexion 650, u Susedno selu ima 2 avera, jedan medion 310 , deutz fahr(nov) , Nh, Tucano, avero 240, lexion 560, O traktorima da ne pricam u mom selu evo ima sigurno vise od 20 novijih traktora.
- - - - - - - - - -
Rasa 91 ne pricam o utovaru kukuruza, kada sam letos zvao par ljudi da tovare slamu i detelinu placao sam ih 250-300dinara na sat, ako ima vise dana posla onda je 250 ako ne onda je 300,i uvek ga castis jedan sat vise da i sledeci put planira da dodje, ja govorim o vecem gazdinstvu, moze se reci i firmi, u kojoj u 6 sednes u traktor u 10 izadjes iz trakotra, i naravno ne vozis stari traktor nego vozis novi JD recimo 2005 2008 prosek neki.