ne sejem suncokret,ali se iskreno solidarisem sa paorima koji ga seju,elem,procitao sam skoro sve postove u vezi protesta,i mogu reci sa odredjene distance da je bilo dobrih i poucnih postova a bilo je i onih drugih.mozda neko sa strane ,kao sada ja, moze da uoci ,nesto sto vama ,na prvoj liniji,promakne...cenim,da se dosada najvise polemike vodilo oko pregovaraca,nisam siguran da sam razumeo ,dali se osporava njihov legitimitet ili sumnjate u njihove dobre namere..ako imaju prvo a sumnjate u drugo...menjajte,ako nemaju ni prvo...osporiti sve dosadasnje razgovore i pregovore.jedan uvazeni clan je pisao o uzrocima ,a posledice sada izlaze na povrsinu ,u vidu niskih otkupnih cena.po njemu uzrok lezi u proslogodisnjoj zabrani izvoza strateskih sirovina,cime je napravljena medvedja usluga domacim uljarima,povukli se stalni kupci ,izgubila se trzista,a domaci uljari su,doslovce,dobili sigurnu sirovinsku bazu ,na domacem terenu...monopol je ucinio svoje...koliko drzava ima udela u stvaranju ovakve situacije...a sada se pere recima da nesme da se mesa u robi koja je na berzi , neka svako proceni. izvinite sto sam se umesao,a nesejem suncokret,sejem soju 6 kj .aj zdravo