A šta bi tačno mogao da mi uradiš? Koja je tvoja profesija? Mafijaš-kolenolomac ili poljoprivrednik?
Šta, tužio bi me? Po kom osnovu?
Upucao/prebio/povredio bi me? Misliš da to isto ne bi moglo da se desi i tebi ako uđeš u to kolo?
Nemoj da razmišljate kao deca sa tim infantilnim konstrukcijama, niko normalan pri čistoj svesti ne bi preveo zemlju od pola miliona evra na nekog drugog pa makar mu bio i rod najrođeniji, i da rizikuje sve zbog pišljivih 15.000 evra subvencija. (pišljivih u smislu da neko ko ima 500.000 evra imovine, njemu je 15 hiljada pišljiv iznos da bi rizikovao sve zbog toga)
Vlasnik firme nije isto što i vlasnik zemlje. Poređenje te dve stvari (firma i zemlja) je mešanje baba i žaba. Stvarni vlasnik firme može da napravi fiktivno vlasništvo da glasi na nekog drugoga, a opet da je maksimalno obezbeđen tako da ovaj ne može ništa da napravi bez njega, dok to u slučaju zemlje nije moguće. Kada se jednom napravi i overi kupoprodajni ugovor, to je kraj priče.
Jedino što sam ja nametao u toj temi je zdrava logika i upotreba najosnovnije matematike koja se uči u drugom razredu osnovne škole... E sad, što su neki to protumačili kao atak na njih lično i proglasili me za hladnjačara/tajkuna/diverzanta i šta sve ne, to je već njihov problem.