Mogu i oni bez problema,samo ne vuku oni svakog radnika za rukav nego postoji jos jedan covek koji to sve organizuje i ugovara.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Čekaj, ti hoćeš da kažeš da neki tamo tajkun prevede zemlju na nekog tamo nebitnog lika koji je bio radnik kod njega, i to zemlju koja vredi recimo 500.000 evra (100 hektara), samo da bi dobio od države 14.000 evra subvencije svake godine?
Pa gde ti živiš? U zemlji čuda ili carstvu od čokolade?
Šta sprečava tog radnika kome je tajkun prepisao zemlju da tu istu zemlju sutra proda drugome i kaže 'tajkunu' da se nosi u tri lepe? Šta taj 'tajkun' može da uradi u tom slučaju, osim da sedne i plače?
I ja sam poljoprivrednik ali kad vidim da neko dodje sa traktorom class,john deere,ili fendt i trazi 14 000 po h a ne odgovaraju mu subvnecije po kg meni je to nenormalno,ajde razumem poljoprivrednike do 30h ali kad dodju ljudi sa po 200-300 lanaca to ne razumem,i plus se dobijale subvencije po h za tudje njive,tj na rentu,idite ljudi sejte taj kukuruz,prskajte,nemoj te da nam oci budu gladne,i te subvencije po kg su dobre,ako dobro rodi dobre i pare dobicemo,ko se koliko trudi toliko ce dobiti,nije fora da za svaki predlog koji se nama ne svidi a nekolicini se svideo (dokaz je da su se dosta gazdinstava prijavila za subvencije po kg) odma da palimo traktore i blokiramo puteve,nadam se da razumete,nemoj da se ljutite vi koji imate preko 200 lanaca zbog mojeg misljenja koje sam napisao
meni je puno vise odgovaralo ovo po kg pa jel znate vi ljudi koliko je to hektaru naprimer za repu ludilood novaca 6 vagona realan prinos pa puta 0.50 pra pa jos jeftiniji dizel po hektaru 150 litara pa to su jako lepi novci ja neznam ko se tu sta ima da se buni
pa u tom slučaju malo je i 50.000 po/h i subvencije ne služe umesto osiguranja ti osiguraj protiv leda ,požara i oluje i nakrivi kapuPa jos tu tvoju repu osine led, pa da vidim sta ces da predas i koliko ces da dobijes?)) Ili ti oluja povalja zito pa ces onda stvarno da dobijes prinos u kilogramima)) Mislim sta reci na ovo.....
A šta bi tačno mogao da mi uradiš? Koja je tvoja profesija? Mafijaš-kolenolomac ili poljoprivrednik?Kukulele:
Da li bi ti smeo nekom tajkunu da ukradeš 100ha a da ne snosiš posledice.Pa meni da uzmeš mojih 10 ha pa bi ti Srbija bila mala a ne njima 100ha.
Neko stvarno živi u bajkama a taj neko si ti jer misliš da nekom možeš nešto ukrasti i još da zna da su ti i još da te časti na kraju.
Vlasnik firme nije isto što i vlasnik zemlje. Poređenje te dve stvari (firma i zemlja) je mešanje baba i žaba. Stvarni vlasnik firme može da napravi fiktivno vlasništvo da glasi na nekog drugoga, a opet da je maksimalno obezbeđen tako da ovaj ne može ništa da napravi bez njega, dok to u slučaju zemlje nije moguće. Kada se jednom napravi i overi kupoprodajni ugovor, to je kraj priče.zis:
bbq A zar ti misliš da su pravi vlasnici pokupovanuh firmi oni koji se vode na papiru (onda ti živiš u zabludi ).
Jedino što sam ja nametao u toj temi je zdrava logika i upotreba najosnovnije matematike koja se uči u drugom razredu osnovne škole... E sad, što su neki to protumačili kao atak na njih lično i proglasili me za hladnjačara/tajkuna/diverzanta i šta sve ne, to je već njihov problem.zis:
Vidim da si i ovde počeo sa tvojim nametanjem kao u temi Malina - borba za prihvatljivu cenu 2012 godine - STOP lopovluku i koja je zatvorena dobrim delom tvojom zaslugom zbog tvog uplitanja iako nemaš nikakve veze sa njom.
U redu je sve sto si rekao, samo da ti kazem da sam se ja uvek zalagao da svi treba da dobiju, a ne samo ''jaki''. Tako da se u delu tvog komentara ne pronalazim. A inace sam zato da se ogranici do 100ha.
Čekaj, ti hoćeš da kažeš da neki tamo tajkun prevede zemlju na nekog tamo nebitnog lika koji je bio radnik kod njega, i to zemlju koja vredi recimo 500.000 evra (100 hektara), samo da bi dobio od države 14.000 evra subvencije svake godine?
Pa gde ti živiš? U zemlji čuda ili carstvu od čokolade?
Šta sprečava tog radnika kome je tajkun prepisao zemlju da tu istu zemlju sutra proda drugome i kaže 'tajkunu' da se nosi u tri lepe? Šta taj 'tajkun' može da uradi u tom slučaju, osim da sedne i plače?
Ama kakav kupoprodajni ugovor, ugovor o zakupu je dovoljan.A šta bi tačno mogao da mi uradiš? Koja je tvoja profesija? Mafijaš-kolenolomac ili poljoprivrednik?
...
Nemoj da razmišljate kao deca sa tim infantilnim konstrukcijama, niko normalan pri čistoj svesti ne bi preveo zemlju od pola miliona evra na nekog drugog pa makar mu bio i rod najrođeniji, i da rizikuje sve zbog pišljivih 15.000 evra subvencija. (pišljivih u smislu da neko ko ima 500.000 evra imovine, njemu je 15 hiljada pišljiv iznos da bi rizikovao sve zbog toga)
Vlasnik firme nije isto što i vlasnik zemlje. Poređenje te dve stvari (firma i zemlja) je mešanje baba i žaba. Stvarni vlasnik firme može da napravi fiktivno vlasništvo da glasi na nekog drugoga, a opet da je maksimalno obezbeđen tako da ovaj ne može ništa da napravi bez njega, dok to u slučaju zemlje nije moguće. Kada se jednom napravi i overi kupoprodajni ugovor, to je kraj priče.
...
Mislim da je 99,9% ljudi na ovom forumu za to da postoji neka gornja granica do koje se subvencioniše, a tih 100 ha zvuči razumno.
A šta bi tačno mogao da mi uradiš? Koja je tvoja profesija? Mafijaš-kolenolomac ili poljoprivrednik?
Šta, tužio bi me? Po kom osnovu?
Upucao/prebio/povredio bi me? Misliš da to isto ne bi moglo da se desi i tebi ako uđeš u to kolo?
Nemoj da razmišljate kao deca sa tim infantilnim konstrukcijama, niko normalan pri čistoj svesti ne bi preveo zemlju od pola miliona evra na nekog drugog pa makar mu bio i rod najrođeniji, i da rizikuje sve zbog pišljivih 15.000 evra subvencija. (pišljivih u smislu da neko ko ima 500.000 evra imovine, njemu je 15 hiljada pišljiv iznos da bi rizikovao sve zbog toga)
Vlasnik firme nije isto što i vlasnik zemlje. Poređenje te dve stvari (firma i zemlja) je mešanje baba i žaba. Stvarni vlasnik firme može da napravi fiktivno vlasništvo da glasi na nekog drugoga, a opet da je maksimalno obezbeđen tako da ovaj ne može ništa da napravi bez njega, dok to u slučaju zemlje nije moguće. Kada se jednom napravi i overi kupoprodajni ugovor, to je kraj priče.
Jedino što sam ja nametao u toj temi je zdrava logika i upotreba najosnovnije matematike koja se uči u drugom razredu osnovne škole... E sad, što su neki to protumačili kao atak na njih lično i proglasili me za hladnjačara/tajkuna/diverzanta i šta sve ne, to je već njihov problem.