Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da ne bude nesporazuma, nisam ja za ovo po kilogramu nego to prihvatam kao daj šta daš. Naravno da je bolje svima po hektaru, ali treba biti realan.
Drage kolega na barikadama, izmanipulisani ste!
Kad bi bilo po ovom tvom postu, onda bi ovi sto ne rade zemlju uzimali subvencije i meni davali zemlju u zakup, za odredjenu nadoknadu, tek ta varijanta nije dobra.@ivanm hvala sto si izneo svoje misljenje,ali nemozes ovde nikog ubediti da neko ko je dobijao 14000 sada se odrekne zarad nekog ko nije dobijao nista... jednostavno moglo je svima da se da po 14ooo a da se da samo na svoju licnu zemlju a ne na ono sto radis u zakup to je moje misljenje za koje opet mnogi nece da se sloze...
Колегама пољопривредницима на блокадама желим да истрају. Не само да би добили шта траже, већ и зато што сам убеђен да им се неће испунити захтеви. Истајтрајавајте ! јер верујем да залуд трошите снагу, те ћете се напослетку уверити да смо сви ми који смо доборнамерно саветовали да се не десе блокаде - били у праву.
Српској пољопривреди требају савремени пољопривредници, образовани, одважни, јаки и физички и психички и морално. Неко ко уме да гледа не само на сутра него на прекосутра !! Неко ко уме да испројектује далекосежни циљ. Срамота је свих нас и вођа наших удружења да траже од државе на направе стратегију развоја пољопривреде. То морамо МИ да урадимо, а држава само да аминује или да благо коригује. Овако се понашамо као размажена деришта - ако нема пара ја ћу на улицу и шта ме брига што неки други сељаци не добијају ни динар !! Где је ту солидарност, етика, логика?
Нпр, ако држава нема довољно пара, нека помогне сточарима, па ће они имати довољно стоке и новаца да плате за кукуруз и детелину који сам им продао, а нисма морао да продам тајкунима попут Дракулића и компаније. Овако стално се делимо на тобож велике,а имају 50-100ха, и мале који су такође мали., северњаке и јужњаке, сточаре и ратаре, а нико не размишља да смо сви ми пољопривредници и да као што би рекао Хемингвеј - " не питај за ким звоне звона, можда звоне баш за тобом".
Било како било - истрајте на блокади . Барем док не схватите шта је све потребно променити у нашим главама у нашем образовању у нашим тежњама....Барем док не схватите да је коначно дошло време да ми сами морамо да дајемо решења пре него се деси проблем и сами стварамо нашу будућност, а за то је, драги пријатељи потребно и знање и храброст...
Колегама пољопривредницима на блокадама желим да истрају. Не само да би добили шта траже, већ и зато што сам убеђен да им се неће испунити захтеви. Истајтрајавајте ! јер верујем да залуд трошите снагу, те ћете се напослетку уверити да смо сви ми који смо доборнамерно саветовали да се не десе блокаде - били у праву.
Српској пољопривреди требају савремени пољопривредници, образовани, одважни, јаки и физички и психички и морално. Неко ко уме да гледа не само на сутра него на прекосутра !! Неко ко уме да испројектује далекосежни циљ. Срамота је свих нас и вођа наших удружења да траже од државе на направе стратегију развоја пољопривреде. То морамо МИ да урадимо, а држава само да аминује или да благо коригује. Овако се понашамо као размажена деришта - ако нема пара ја ћу на улицу и шта ме брига што неки други сељаци не добијају ни динар !! Где је ту солидарност, етика, логика?
Нпр, ако држава нема довољно пара, нека помогне сточарима, па ће они имати довољно стоке и новаца да плате за кукуруз и детелину који сам им продао, а нисма морао да продам тајкунима попут Дракулића и компаније. Овако стално се делимо на тобож велике,а имају 50-100ха, и мале који су такође мали., северњаке и јужњаке, сточаре и ратаре, а нико не размишља да смо сви ми пољопривредници и да као што би рекао Хемингвеј - " не питај за ким звоне звона, можда звоне баш за тобом".
Било како било - истрајте на блокади . Барем док не схватите шта је све потребно променити у нашим главама у нашем образовању у нашим тежњама....Барем док не схватите да је коначно дошло време да ми сами морамо да дајемо решења пре него се деси проблем и сами стварамо нашу будућност, а за то је, драги пријатељи потребно и знање и храброст...
pa ne bi uzimali subvencije jer bi morali da plate pio i ostalo a to kosta a postojala bi i kontrola takvih samo kad bi htela drzava da kontrolise.lakse je njima ovako,naplate ti zemlju onoliko skuplje koliko ti subvencija,kod mene u selu pola to radi a druga polovina deli subvenciju sa vlasnikom ...obrni okreni **greška ti pozadi...Kad bi bilo po ovom tvom postu, onda bi ovi sto ne rade zemlju uzimali subvencije i meni davali zemlju u zakup, za odredjenu nadoknadu, tek ta varijanta nije dobra.
moje je mišljenje da se subvencije daju po hektaru i da je dobije onaj ko tu zemlju i obrađuje ja to gledam ovako taj hektar zemlje nosi svoj miraz a to je tih 14000din i miraz dobija onaj ko tu zemlju obrađuje jer ima ljudi koji daju zemlju u zakup po 200e i još izme i subvenciju za sebe a onaj ko radi zemlju na godinu on nema subvencije na tu zemlju i kako se onda stimulišeš da radiš zemlju u zakup tako da sam mišljenja da subvencije treba da dobije onaj ko stvarno i radi tu zemlju
jeste to tako ali aj sprovedi to,sama subvencija je podigla cenu te zemlje,taj ko ti prodaje hoce da ti uzme pola subvencije kroz arendu...moje je mišljenje da se subvencije daju po hektaru i da je dobije onaj ko tu zemlju i obrađuje ja to gledam ovako taj hektar zemlje nosi svoj miraz a to je tih 14000din i miraz dobija onaj ko tu zemlju obrađuje jer ima ljudi koji daju zemlju u zakup po 200e i još izme i subvenciju za sebe a onaj ko radi zemlju na godinu on nema subvencije na tu zemlju i kako se onda stimulišeš da radiš zemlju u zakup tako da sam mišljenja da subvencije treba da dobije onaj ko stvarno i radi tu zemlju
pa ti sad cekas na primer neku cenu kukuruza 23 din. i sad das ga za te pare,pa zar to nije posteno placen tvoj rad?najbolje bi bilo da se ukinu subvencije -i da ih niko ne dobija nego da ti ono sto proizvedes posteno plate
najbolje bi bilo da se ukinu subvencije -i da ih niko ne dobija nego da ti ono sto proizvedes posteno plate
...i da trgovcima našim inputima(i mehanizacijom,i delovima za istu) srežu zaradu na 8-10%,i da nakrivimo šešir