Sprema se strajk policije tako da treba iskoristiti priliku.
Najbolje j e onda zajedno sa njima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sprema se strajk policije tako da treba iskoristiti priliku.
Pa i ja kazem da ne moze da napreduje.normalno da domaćin koji proizvodi jeftinu robu nemože da napreduje kao onaj sa skupom robom
Ima para kolko 'oces, samo ko vise otmeAko je i vama loše dođitei podržite nas pa ćemo i mi vas
Pa vala stvarno preteraMislim da ćeš shvatiti posle desetog puta koji već pišem
Pa dobro i kakve to veze iam sa strateskim znacajem po drzavu?I opet sam sebe demantuješ-kukuruz kad je za Bosnu išao imao je barem 10,20%veću cenu a neretko i 30%.To znam jer su mnogi ljudi tamo prodavali,čak šta više cene su varirale i do 5din po kg.
Još sad kad uvedu porez na kerove-a ja držim pitbulaKol'ko su Bosanci nama seljacima vise placali,toliko nam sad drzava uzme poreza ...
ronman__pa u pravu si ti priznajem ,nema nikakav značaj za državu
JER DRŽAVE I NEMA
Ja netražim subvencije tj.REGRES baćo moj,nego ja ih ispunjavam i to je razlika između mene i tebe.A pogotovo ih ispunjavam za razliku od tebe i tebi sličnima tako što kupujem najskuplji dizel u regionu i najnekvalitetniji,najskuplje đubrivo i najnekvalitetnije,seme đenem đenem.A od koga trazis subvencije ?
Ne mozes to da spojis uglavi, ne mozes ?
Znas kako, da bi drzava imala od para za subvencionisanje ona mora da nekakao da napuni budzet, a ko prodaje jeftine proizvode on ne moze da ima dovoljno novca, i to je taj zacarani krug.
Kako iz njega izaci?
Pospesivati proizvodnju skupljih proizvoda.
Koji su to proizvodi?
Ajd pogodi sam.
potpuno se slazem! Socijalni mir se cuva, primarna proizvodnja poskupi, poskupi cena proizvoda, uveze se izvesna kolicina koja ce smiriti cene primarnih proizvoda, a samim tim i cene proizvoda u prodavnicama. Ali, tada ne bi trebalo raditi na poskupljivanje imputa u poljoprivrednu proizvodnju, ne bi se smelo igrati sa marzama! Pa pogledajte sta se desava sa cenom nafte. Puno toga moze da se uradi a da se ocuva taj socijalni mir a da se ne pojeftini seljakov rad! Svi paori su paori! Bez obzira koja grana je u pitanju!!!Strateška grana u našoj zemlji je cela poljoprivreda ali država koja izdvoji 2,5 % iz budžeta ne misli tako.Tako da se raspravljate oko strategije nema smisla.U novije vreme što nedostaje oni uvezu (to smo dobro osetili svi).
Cilj ove vlasti,prethodne i sledeće je čuvanje socijalnog mira i što duži ostanak na vlasti.Tu i tamo po nešto sitno odrade radi reda i to se uglavnom svodi na dažbine,tj. uzimanje para od građanstva.
Kada oni čuvaju socijalni mir onda poljoprivrednici trpe i tako će biti i u budućnosti ako mi nastavimo ovako da se prepucavamo.Dignimo malo glave pa ratari malo neka razumu stočare,ovi voćare i povrtare.Svi mi radimo i mučimo se i svako svoj rad stavlja kao najteži i na prvom mestu,to se mora prevazići inače nam se loše piše.Uspeli su da nas razdvoje na par frakcija i sada još kada te frakcije podele na pola onda smo viđeni.
Oni koji su dobili subvencije sada su momentalno zadovoljni ali ne znači da će tako uvek biti.I sami znamo da u poljoprivredi ne može da se radi od danas do sutra a to se nama sada dešava jer u napred ništa ne znamo.
Dajte jednom da definišemo zahteve koji su od vitalnog značaja za sve nas i da izaberemo predstavnike koji će to predati ministarstvu pa da vidimo kakav će se odgovor dobiti i da li će nas uopšte konstatovati.Ima nas dosta članova,i imamo ljude koji su bliži ministarstvu pa se taj posao možeodraditi.Pa i prošlogodišnji protesti su krenuli sa ovoga foruma i onda je zasluga prebačena na druge.