mcbaycow
Član
Pa pristao bi zato sto mislis da ces napraviti 2-3 gazdinstva od po 30ha, ali oni prave presek, od 1.3. i od tog datuma im je validno stanje u gazdinstvu, i stanje na osnovu cega ce davati subvencije... znaci ako do 1.3. svi budu rasparcali gazdinstva na od po 30ha, njima se nece isplatiti da daju do 30ha bez pio-a, to im je gore nego 100ha sa pio-om, to je sigurno, i onda mogu da kazu, e odlicno 40% onih od 100ha su rasparcali svoja gazdinstva, mi dajemo isto kao i lane do 100ha... a rok bio 1.3. i nema nazad... Sad se treba kockati..
A sto se tice ratara vocara i stocara, koliko znam asocijacija poljoprivrednika je sada sastavljena od svih grana, i kada su se dostavljali predlozi ministarstvu, ti predlozi su sadrzali sve grane poljoprivrede, e sad tu je jedini problem sto se akcenat uvek stavlja na ratarstvo, ali inace sve grane se podjednako zastupaju.
A sto se tice ratara vocara i stocara, koliko znam asocijacija poljoprivrednika je sada sastavljena od svih grana, i kada su se dostavljali predlozi ministarstvu, ti predlozi su sadrzali sve grane poljoprivrede, e sad tu je jedini problem sto se akcenat uvek stavlja na ratarstvo, ali inace sve grane se podjednako zastupaju.