Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Obaveštenja : ISPUNJENI ZAHTEVI POLJOPRIVREDNIKA

Постављено на 2011/6/4 14:30:43

Ministar poljoprivrede Dušan Petrović zajedno sa svojim saradnicima danas je primio u Vladi Republike Srbije predstavnike poljoprivrednika u protestnoj vožnji(Miroslav Kiš, Milosav Ostojić,, Ilija Grujić, Zoran Sefkerinac i Živojin Ostojić) gde su na juče donešenu uredbu postigli dogovor o dopuni i izmeni iste.
Mogućnost plaćanja PIO kako je bilo predviđeno do 31.05.2011. može da se izvrši do 15.06.2011., takođe su donešene i ostele izmene koje dovode poljoprivredne proizvođače u bolji položaj.
Nakon ovih pregovora donešena je odluka da se u 15 h prekida protestna vožnja za Beograd.

Asocijacija poljoprivrednika

koje ostale izmene? zasto nije objavljeno pre nego sto se svi povuku sa puteva?
sumnjivo meni sve to..

ljudi hteo bih da pozdravim sve ljude iz svog sela koji su se odazvali svih ovih pet dana i za sve iz juznog banata koji smo bili u pancevo , a za one koji nisu bili mislim da nemaju sta da komentarisu u ovoji temi i da su ispali velike p...e , sad treba pod hitno da se organizujemo da svi koji smo bili na protestu imamo prvenstvo pri predaji racuna za suvenciju , jer oni su koristili guzvu i brzo da sto pre predaju za refakciju al najbitnije da smo uspeli za ono sto smo se iborili ne daj boze da bude potrebe opet jer ce da nas bude u jos vecem broju pozz

Hteo bi da pozdravim i Zrenjanince i ljude iz obližnjih sela Lukićeva,Stajićeva,Žitišta,Melenaca,Perleza,2čoveka iz Kleka i ostale sa kojima smo izdržali u istrajnosti naših zahteva.ŽIVELI POLJOPRIVREDNICI.

A kako i kome ko moze zabraniti da onaj koji nije ucestvovao ne bude na primer prvi za subvencije?

kao prvo trebalo bi da ih bude sramota , drugo svi se znamo ko je bio ko nije bio ovde svi koji nisu bili na proteste su predali za refakciju jer nije bilo guzve ,ne znam onda mi koji smo bili tamo 5 dana ispadamo budale il sta oni su kuci radili svoje poslove spavali sa njihovim porodicam a oni sto su spavali na travi i u traktore sta su oni, jer svi kazu nije zavisilo bas od mene a svaki ko je tamo bio da je tako mislio onda ne bi bilo nikoga, na svakoga je da misli :ppozdrav:

Tako je Petru. Neću se ni osvrtati kad budem išao da predam zahtev jedino možemo i tamo da napravimo blokade :)))))))))))

Zato sto je njihov stav bio: "seljacima nije mesto na ulicama vec na njvama" - Suljmanac, Asocijacija Poljoprivrednika Srbije.

Da, to je taj sto se slikao sa svojim traktorom i prskalicom od 1000 litara i slagao i ostao ziv da radi ispod 10 ha......
U svakom slucaju dobijena je bitka za ovu godinu, ali rat tek treba, jer videcete sta ce iduce godine da ucine. Ako dobiju izbore jebali smo cvorka u ledja. Ovo je bio probni balon. LJudi pricaju da to sto Dacic zateze prema Kosovu i ovo sad prema poljoprivredi ide ka uvodjenju vanrednog stanja. Svima je jasno da je para za agrar bilo svo vreme, i sada su svi u nedoumici zasto je Tadic to uradio, jer ovo je ocigledan autogol. Nesto mnogo krupnije stoji iza svega ovoga, sto ce verovatno izaci na povrsinu u narednom periodu.
S druge strane, videlo se da je potreban izbor novih predstavnika vojvodjanskih paora, jer ovih nekoliko dana je vladala konfuzija, ko tu sta pregovara, ko je ko i sta prica i radi u ime svih. Pokazalo se da neki nisu za vodje jer se pred kamerama upisaju u gace tako da su se mnogi pitali sta ovi hoce u stvari? A da ne kazem da je svaki paor koji je intervjuisan bolje izneo stavove od doticnog! Isto tako, potrebno je oformiti samo savez vojvodjanskih paora jer se pokazalo da su razlike u bavljenju razlicitim vidovima poljoprivrede ( svaki sa svojim specificnostima) nepremostive! Mislim da ce se tako mnogo bolje zastititi interesi vojvodjanskih paora ali isto tako i poljoprivrednika u Srbiji. Na taj nacin se nece desiti da jedno udruzenje izlazi sa dva saopstenja pred vladu i medije!!! Naravno to sve treba do jeseni resiti, jer slede turbulentna vremena. Hvala svima koji su ucestvovali i hvala Vojvodjanima koji su u velikom broju podrzavali protest, time su pokazali da imaju razvijenu svest da je poljoprivreda osnova naseg zivota.

Zato sto je njihov stav bio: "seljacima nije mesto na ulicama vec na njvama" - Suljmanac, Asocijacija Poljoprivrednika Srbije.

cudi me zasto nije bilo podrske poljoprivrednika iz srbije :sta: !?
Znaci ne mogu da verujem,da ste pratili temu malo bolje videli bi ste da je i ovde bilo protesta,ne u tom obimu kao u vojvodini ali ste imali nasu podrsku...bilo je snimatelja RTS-a ali se bas nisam nagledao izvestaja iz sumadije!!! I sam sam okacio snimke i slike naseh protesta i podrske paorima iz vojvodine!

Kako to da su najbucmiji u ovim protestima bili upravo clanovi DS,ili bar oni koji sa nijima,, saradjuju,, ...nesto mi je sve to nelogicno,kao da DS radi protiv sebe ....ili....

Ovde svako radi ZA SEBE!
Prvi dan nam se na blokadi pojavi neki lik sa razglasom. Jednog momenta se zapitamo izmedju sebe ko je on, s kim je dosao, i ispostavi se da ga niko ne poznaje. Posto nas je ceo dan smarao sa patriotsko- cetnicko-ratnim pesmama konacno ga upitamo ko je, kaze tuc- muc ispade aktivista radikalne stranke. Za 15 sekundi je nestao!

Kako to da su najbucmiji u ovim protestima bili upravo clanovi DS,ili bar oni koji sa nijima,, saradjuju,, ...nesto mi je sve to nelogicno,kao da DS radi protiv sebe ....ili....

ja nisam niciji clan daj lepo se predstavi sa imenom i prezimenom da znamo ko jie ko

mene politika ne zanima nisam niti cu biti clan nijedne stranke a ovde nije tema politika

Malocas smo se vratili u Kucuru iz Novog Sada...premoreni ali opet zadovoljni da smo nesto postigli...pozdrav svim ucesnicima ove istorijske pobune...

2ic2mas.jpg

2n0sx9z.jpg

Prilikom odlaska smo svo smece pokupili u dzakove da ne misle da smo divljaci...
rr2q9y.jpg

I polako napustili polozaje...
23upis0.jpg

e6q4ac.jpg

U selu nas je docekao predcednik mesne kancelarije i castio picem i dobili smo poziv na veceru od strane Libela Produkt Zmajevo...

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: 740
Ne bih Zeleo da budem pogresno protumacen, samo pokusavam da gledam realno na stvari koje su se dogadjale.JA PODRZAVAM OVAJ PROTEST,pre svega iz licnih interesa jer mi treba taj novac i racunao sam na to kao i mnogi drugi. Secam se proslogodisnjeg protesta ,zbog cene psenice, okupio se mali broj ljudi. Imam utisak da je ovo podrzano negde iz nekog vrha. Ovako nesto ne moze da se organizuje bez dobre logistike. A organizovano je odlicno.Bojim se da nismo bili marionete u necijim rukama,zarad necijih interesa. Kako to clanovi DS idu protiv sebe, Ja smo glasno razmisljam . .

ma nema to veze ko je čiji simpatizer ljudima dojadilo čerupanje a sad svako ima mobilni.internet itd tako da što oni plasiraju preko medija za čas se provalilo daje laz a dalje će vlast bilo ova ili neka buduća malo promisliti da ni paori nisu guske za čupanje nego radnici koji donose hleb,mleko ili meso ovoj banana drzavi

ljudi svaka cast na odlucnosti da se istera svoje .svima kojima su bili na blokadama bilo gde se zahvaljujem konacno jedinstvo svih paora je pobedilo. na protestima konacno smo svi bili isti kao sto i treba da budemo uvek .

Svi koji su bili na protestima nadam se da ce naci svoje mesto pod suncem, a oni koji nisu treba da se zamisle dobro i da se pitaju ZASTO nisu bili.
Ne mogu da im zelim zlo, to nikako i nakd, ali se nadam da ce prosto imati mnogo manje srece u daljem bavljenju poljoprivredom.
Jos jednom veliki pozdrav svima koji su Danima bili na vrelom asfaltu.

Ipak se nadam da neko to od gore vidi sve.

Честитам Вам свима на добро обављеном послу.Но ,то је само прва степеница ка успеху.Сад следи уједињење свих који живе од земље и ли су везани на били који начин за обраду земље, а таквих је у овој нашој Србији бар два милиона.Време је!

Nazad
Vrh