Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Ponovo krecu blokade, protesti se nastavljaju.

Pise na zvanicnom sajtu Asocijacije Poljoprivrednika.

Objavljeno u 9:40 danas!

U 10 h u Vladi Republike Srbije biće održan sastanak predstavnika poljoprivrednika u protestnoj vožnji i resornog ministarstva,nakon čega će u Novom Sadu biti održana konferencija za štampu na kojoj će biti izneti rezultati pregovora.

Asocijacija poljoprivrednika

Juče je bilo reči da je ubuduće Zaharije Trnavčević nepoželjan u Staroj Pazovi, niti njegova stranka, satelit DS-a.

Suspendovan je na jednu emisiju ,tj. sutrasnju, jer dolazi ministar. Inace , ovo mi je on rekao, bradonja je trazio njegovu smenu kad je krenuo protest.

Ja znam jednu stvar: toviliste u kom me kg kosta 115 din. A koje proddajem po 105 prestaje da radi. 20 prasilja ide u kobasice, radnik na biro, veterinari nek naplacuju nekom drugom usluge. Neka neko sa 10 ha preuzme unosan biznis sa stocarstvom, ja sam za taj visokotehnoloski poziv nesposoban posto nemam odakle da namirujem gubitke koje sebi stvaram. Cestitam ministru na novom programu ozivljavanja stocarstva, i zelim dobar apetit Beogradu!
Ima ih u Macvi dosta sa 10ha koji drze od 10-30 krmaca,kako ti ljudi izdrzavaju,ne znam.Prodaju prasice ispod sise,10-12kg,dovijaju se na razne nacine,uzimaju kukuruz na odlozeno placanje od seljaka koji ne drze stoku.Uhrane tek po nekog stokilasa.A u tovilistu te kosta vise,oko 130din/kg.Uglavnom,sve ih je manje,tih koji gaje svinje.Cena uhranjenog je oko 110din/kg.Minimalan gubitak na stokilasu je 2000din.

Obaveštenja : KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Постављено на 2011/6/4 13:00:00

Konferencija za novinare biće održana dana 04.06.2011. godine, u Novom Sadu ispred Izvršnog veća sa početkom u 15 h, na kojoj će predstavnici Asocijacije poljoprivrednika izneti rezultate pregovora sa nadležnim Ministarstvom, vezane za izmene i dopune Uredbi, koje su juče predočene poljoprivrednicima.

Asocijacija poljoprivrednika.

Bojim se da sto se tice subvencija ako ostanu ovi na vlasti a svi su izgledi da ce ostati ne racunajte na vise od 30 ha sledece godine...To je ocigledno i lako se zakljuci!Znaci bice usitnjavanja i vise para za PIO

offtopic:
Milion evra za softver ministarstva poljoprivrede >
Dragan Dobrašinović ispred Koalicije poziva ministra poljoprivrede Dušana Petrovića i njegovog prethodnika Sašu Dragina da građanima, a pre svega poljoprivrednicima, za koje je vlada tvrdila da ugrožavaju budžet, objasne kakav je to softver od 112.910.000 dinara.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=06&dd=04&nav_id=516576

Bojim se da sto se tice subvencija ako ostanu ovi na vlasti a svi su izgledi da ce ostati ne racunajte na vise od 30 ha sledece godine...To je ocigledno i lako se zakljuci!Znaci bice usitnjavanja i vise para za PIO

Ja mislim da je i tih 30 ha previše optimistička cifra. Mislim da neće dati više od 10ha a lako može da bude i ništa.

image4205.jpg

NS, 3.jun

Obaveštenja : ISPUNJENI ZAHTEVI POLJOPRIVREDNIKA

Постављено на 2011/6/4 14:30:43

Ministar poljoprivrede Dušan Petrović zajedno sa svojim saradnicima danas je primio u Vladi Republike Srbije predstavnike poljoprivrednika u protestnoj vožnji(Miroslav Kiš, Milosav Ostojić,, Ilija Grujić, Zoran Sefkerinac i Živojin Ostojić) gde su na juče donešenu uredbu postigli dogovor o dopuni i izmeni iste.
Mogućnost plaćanja PIO kako je bilo predviđeno do 31.05.2011. može da se izvrši do 15.06.2011., takođe su donešene i ostele izmene koje dovode poljoprivredne proizvođače u bolji položaj.
Nakon ovih pregovora donešena je odluka da se u 15 h prekida protestna vožnja za Beograd.

Asocijacija poljoprivrednika

Nazad
Vrh