Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Informacije iz Panceva, propali pregovori, nisu pristali na 8 meseci, nastavljena kompletna blokada puteva.
Beograd je bez goriva, mleka i hleba.... izdrite jos malo ljudi.
Potrebni ljudi za nocnu smenu (ovo vazi za nas region Pancevo)

Jako mi je drago što su poljoprivrednici izborili pobedu u duelu sa Vladom i na tome čestitam onima koji su od prvog dana krenuli u protesnu vožnju za Beograd. Ali mi je žao što se insistiralo samo na novcu, odnosno subvencijama po hektaru, a ne i na nekim dugoročnijim merama (pa i onim trenutnim, npr. ukidanje registracije traktora i mašina svake godine - ne bih se iznenadio da milicija sad počne revnosnije da proverava te svari i puni budžet kaznama) koje bi se svakako dobro odrazile na bolji status poljoprivrede i poljoprivrednika, bez obzira bili oni mali ili veliki.

Obaveštenje iz Pančeva!!Nemojte poverovati lažnim vestima da se poljoprivrednici povlače.Nema popuštanja!! Svi se vratite na blokade!! U Pančevu je ponovo sve blokirano,pošto nije došlo do dogovora oko isplate subvencija .Tražilo se da 30% isplate još ovog meseca ,da bi manja gazdinstva odmah dobila pare, a ostalo u 2 rate do kraja ove godine.!

Jako mi je drago što su poljoprivrednici izborili pobedu u duelu sa Vladom i na tome čestitam onima koji su od prvog dana krenuli u protesnu vožnju za Beograd. Ali mi je žao što se insistiralo samo na novcu, odnosno subvencijama po hektaru, a ne i na nekim dugoročnijim merama (pa i onim trenutnim, npr. ukidanje registracije traktora i mašina svake godine - ne bih se iznenadio da milicija sad počne revnosnije da proverava te svari i puni budžet kaznama) koje bi se svakako dobro odrazile na bolji status poljoprivrede i poljoprivrednika, bez obzira bili oni mali ili veliki.
A pa to sigurno,sad kad pocne zetva,ima da jure po kombajnima samo tako.

Obaveštenje iz Pančeva!!Nemojte poverovati lažnim vestima da se poljoprivrednici povlače.Nema popuštanja!! Svi se vratite na blokade!! U Pančevu je ponovo sve blokirano,pošto nije došlo do dogovora oko isplate subvencija .Tražilo se da 30% isplate još ovog meseca ,da bi manja gazdinstva odmah dobila pare, a ostalo u 2 rate do kraja ove godine.!
Pa ovo je dobra ponuda od ljudi koji su na blokadama.Do 30ha isplata odmah a ostalo u dve rate do kraja godine.Zasto ministarstvo poljoprivrede to ne prihvati i traktori bi do veceras bili povuceni.Pa sami su i rekli do 30ha isplata odmah.Samo izgleda da ministarstvo ne namerava da isplati subvencije pa kupuje vreme,kao bice,strpite se,imajte razumevanja.Ko ima razumevanja za seljaka,sve je odmah i sad a i ako ima nesto na odlozeno onda je skuplje 25%.A kada se zaduzis u paritetu{vracanje u zitu,kukuruzu,soji}onda ode sve!

a jel može struja,voda telefon da seplati odloženo na 8 meseci mi smo sve finansirali solarno ( pare na sunce ) e pa sad se isprsite drugovi na vlasti

Kako da ne moze? Pa jel ti lepo ministar na sajmu rekao da uzmes kredu za naftu, kredu za djubrivo, kredu za hemiju, kredu za mehanizaciju sa fiksnim kamatama (garant drzava!!!) i tako redom! I onda moze i na 8 godina. Ja bih samo voleo sto kazes istu takvu mogucnost za racun za struju, prvo nakarikam 100000, pa onda lepo to placam na osam godina, mislim da EPS moze da me ceka, sto da ne? Vazno da oni svoje pare odmah vide kada prodaju nase zito. Lepo ga uzmu po 12, lageruju u silose, u januaru prodaju po 28, milina bato, a crnci neka rade i cute, jer ne razumeju oni tu matematiku. More, je.... li vam mamicu! Ne dajte se ljudi zajebati, ovo je samo kupovina vremena i nista vise.

a jel može struja,voda telefon da seplati odloženo na 8 meseci mi smo sve finansirali solarno ( pare na sunce ) e pa sad se isprsite drugovi na vlasti

Moze sve samo ce ti kamata biti veca od mesecne rate. Ova gospoda zna samo da se prsi kad otima ali izgleda da ce morati i da se natrce malo.

34t8r5d.jpg
[/IMG]Evo nekih slika sa jucerasnjeg protesta u Centi...
357ngy9.jpg
357ngy9.jpg

Uh citam komentare sa raznoraznih online novina nemogu da verujem da neki deo ljudi nemoze da smisli seljake alavi seljaci,veleposednici,kulaci,treba tenkove na njih terati to su nase pare od subvencija pricaju o nekim racunicama od 100 hektara koliko se mi bogatimo na njihovim grbaca boze citam i zgranjavam se od komentara neradnika i dripaca

Stevo, MM zna sta radi. Juce bombasticno pricakako mi zaradimo 100.000 evra cisto na psenici na 100ha. I kad obican narod iz grada cuje to, a pritom nikad u zivotu nije video njivu, odmah pomisli kako smo mi bahati i kako hocemo da nesto otmemo. A zasto nije racunao kad su kupili psenicu po 9 dinara koliko smo zaradili??

Nazad
Vrh