Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Pa datum ko datum, došlo do greške, ustvari je uredba bila spremna sve vreme :osmeh:. Upravo smo i od Vojvodina Agrara dobili saopštenje sa istim zahtevima kao što smo i okačili.

Република Србија​
МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ, ТРГОВИНЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ​
Кабинет министра​
Немањина 11​
Б е о г р а д​
30.05.2011. године​

САОПШТЕЊЕ​

Влада Републике Србије је на предлог министра пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Душана Петровића усвојила Уредбу о регересирању репром материјала за ратарску и повртарску производњу. Као и претходне године регрес по овој уредби ће бити 14.000,00 динара по хектару за површине од 0,5 до 100 хектара. Пријем захтева пољопривредника ће почети 15. јуна 2011. године. Примена Уредбе почиње одмах. Исплата новца ће трајати наредних осам месеци.

Evo jel bolje? A datum, pa jbg datum je takav kakav je, mi se ne mešamo ni u jedno ni u drugo samo objavljujemo ono što dobijemo a što bi možda moglo biti interesatno za posetioce ovog foruma.

Opet ze biti ono prevodenje zednog preko vode. Da sad kazu da je petak vise im ne verujem. Prvo bi provio na kalendaru.

Република Србија​
МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ, ТРГОВИНЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ​
Кабинет министра​
Немањина 11​
Б е о г р а д​
30.05.2011. године​

САОПШТЕЊЕ​

Влада Републике Србије је на предлог министра пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Душана Петровића усвојила Уредбу о регересирању репром материјала за ратарску и повртарску производњу. Као и претходне године регрес по овој уредби ће бити 14.000,00 динара по хектару за површине од 0,5 до 100 хектара. Пријем захтева пољопривредника ће почети 15. јуна 2011. године. Примена Уредбе почиње одмах. Исплата новца ће трајати наредних осам месеци.

Samo nije napisano koliko x8meseci , od tih para nema ništa . Sve je uzalud , ako se tako nešto prihvati . Nek krpe na drugu stranu npr. BENETON .

Evo jel bolje? A datum, pa jbg datum je takav kakav je, mi se ne mešamo ni u jedno ni u drugo samo objavljujemo ono što dobijemo a što bi možda moglo biti interesatno za posetioce ovog foruma.

nisam ja trazio dlaku u jajetu sa datumom, samo je ocigledno da je to bilo spremno vec 3 - 4 dana ... samo nas j.... da vide koliko smo izdrzljivi

Stvarno smešno,i mala deca su ozbiljnija od ove vlade,kao na pijace a i ono na dođem ti a do kad to će rešavati druga vlada jer ovi sigurno ne mogu više da vladaju,

ZAHTEV POLJOPRIVREDNIKA UČESNIKA PROTESTNE VOŽNJE

1. Po Uredbi o regresiranju repromaterijala u biljnoj proizvodnji koja je bila na snazi u 2010. godini, gde su registrovana poljoprivredna gazdinstva dobijala subvenciju u visini do 100 ha, zahtevamo da predaja zahteva za 2011. godinu počne od 10.juna 2011. godine, a isplata najkasnije mesec dana od predaje zahteva.
PIO osiguranici, kao i novi osiguranici PIO osiguranja moraju izmiriti svoje obaveze za 2010. godinu do momenta podnošenja zahteva za regresiranje repromaterijala. Sprovođenje ove Uredbe se mora izvršiti najkasnije do 1.oktobra 2011. godine, kako bi se kvalitetno obavila jesenja setva.
2. Novim Uredbama obuhvatiti sve mere definisane Nacionalnom stategijom ruralnog razvoja.
3. Ukidanje odluke o zabrani izvoza pšenice do 5.06.2011. godine.
4. Momentalno ukidanje odluke o ukidanju generalnog inspektorata i sektora za ruralni razvoj.
5. Učesnici protestne vožnje, kao izraza nezadovoljstva poljoprivrednika, se neće procesuirati ni prekršajno, niti krivično zbog učešća u protestnoj vožnji.

Poljoprivrednici i danas ostaju na svojim pozicijama kako bi se što pre izdefinisala i pravilno protumačila današnja ponuda Vlade vezano za proteste poljoprivrednika. Apelujemo na predsednika Vlade da se što pre definišu i detalji koji utiču na zahteve poljoprivrednika u protestu, kako bi se poljoprivrednici što pre mogli vratiti svojim kućama.

Asocijacija poljoprivrednika http://www.asocijacijapoljoprivrednika.rs/

ZAHTEV POLJOPRIVREDNIKA UČESNIKA PROTESTNE VOŽNJE

1. Po Uredbi o regresiranju repromaterijala u biljnoj proizvodnji koja je bila na snazi u 2010. godini, gde su registrovana poljoprivredna gazdinstva dobijala subvenciju u visini do 100 ha, zahtevamo da predaja zahteva za 2011. godinu počne od 10.juna 2011. godine, a isplata najkasnije mesec dana od predaje zahteva.
PIO osiguranici, kao i novi osiguranici PIO osiguranja moraju izmiriti svoje obaveze za 2010. godinu do momenta podnošenja zahteva za regresiranje repromaterijala. Sprovođenje ove Uredbe se mora izvršiti najkasnije do 1.oktobra 2011. godine, kako bi se kvalitetno obavila jesenja setva.
2. Novim Uredbama obuhvatiti sve mere definisane Nacionalnom stategijom ruralnog razvoja.
3. Ukidanje odluke o zabrani izvoza pšenice do 5.06.2011. godine.
4. Momentalno ukidanje odluke o ukidanju generalnog inspektorata i sektora za ruralni razvoj.
5. Učesnici protestne vožnje, kao izraza nezadovoljstva poljoprivrednika, se neće procesuirati ni prekršajno, niti krivično zbog učešća u protestnoj vožnji.

Poljoprivrednici i danas ostaju na svojim pozicijama kako bi se što pre izdefinisala i pravilno protumačila današnja ponuda Vlade vezano za proteste poljoprivrednika. Apelujemo na predsednika Vlade da se što pre definišu i detalji koji utiču na zahteve poljoprivrednika u protestu, kako bi se poljoprivrednici što pre mogli vratiti svojim kućama.

Asocijacija poljoprivrednika http://www.asocijacijapoljoprivrednika.rs/

Ja sam noćas prvi put od početka blokada prespavao kući.Kada sam jutros hteo da se vratim odmah su mi rekli da će dogovor biti postignut i nema potrebe da dolazim.
Drago mi je što sam u svemu ovome aktivno učestvovao i što se ipak sve završilo dobro.
Ona gospoda koja sede na ovom forumu danima i palam... šta i kako bi trbalo su samo dokazala ko su i šta su.Ulaziti u dalje rasprave sa ljudima poput Provca je za mene apsolutno gubljenje vremena.Vojvodina je svoju snagu dokazala ma ko šta mislio i rekao.Nek nam ovo bude nauk za ubuduće da naša sloga može sve da reši.

Da bi namakli te pare oni moraju smisliti kako da uzmu a tu im skidam kapu,pravi su maheri ali te pare oni neće skupiti ni za 8 godina ili će pribeći novim uredbama,gde su pravi majstori da smanje broj korisnika,tek ćemo se čudom čuditi.Ovo još nije viđeno,da nije žalosno bilo bi smešno

nisam ja trazio dlaku u jajetu sa datumom, samo je ocigledno da je to bilo spremno vec 3 - 4 dana ... samo nas j.... da vide koliko smo izdrzljivi

Lično mislim da je to ostalo od prethodnog saopštenja, pa da je samo ubačen novi tekst. Izvinjavamo se na "grubljem" odgovoru, ali portal je toliko zakrčen da smo već izludeli od 100 puta kačenja postova, i pri tom se naravno uvek potkrade neka slovna greška ili slično i to tako ode i ispadnete nepismeni. :ppozdrav:

ako vam je i ovo malo onda zaista treba da se zapitate dal ste realni ? Em preko 10-20 ha ima zaista malo ljudi a ionako kako videsmo mi iz Srbije dobre bogme traktore i ostalo dakle ima se para, jedan Vas ko svi nasi u jednom selu, zaista niste realni gore u Vojvodini. Ja i danas placam i to dobro ciscenje vasih kanala i ostale gluposti a od toga nemam nista. Retko koje selo ima asfalt, amulantu moz da sanjaju kao i telefon. Ljudi gladuju jer su ostali na Titovih max 10ha. Treba biti realan i ok je obecali Vam ove godine dali , sledece ce na vreme smanjiti na 10 pa nece imati razlog za protest. Zaista ljudima kojima najvise treba pomoc su oni do 10ha da prezive, jer ljudi gladuju no to vi gore ni ne vidite. Da iz svake kuce ne ide neko na ciglane u pecalbu i dnevnice bukvalno bi se trpelo za leba i proju. No to naravno opet kazem Vas jace ni ponajmanje zanima...

Rosuljac,jesi li ti jedini žitelj tvog mesta?Za čime i kome ti kukaš ? Koliko puta i pred koga ste izašli da protestvujete,da nešto učinite za sebe.?Kad ste bili složni u svojim zahtevima?Nikad.Hoćete da vam neko drugi reši vaše probleme.Ne može bato.Koga svrbi taj se i češe.Ako nećete onda trpite.Šta ste napali na ljude - te što ima jak traktor , te što ima 100 ha,te ovo te ono.Najgore su one komšije koje stalno nešto zakeraju i stalno im je nos u tuđem dvorištu.I treba da imaju.Seljak treba da bude najbogatiji u zemlji jer najviše i radi.A najviše ga pljačkaju.Takva filozofija s kojom ti barataš i upropaštava seljaka.Samo složni i odlučni seljaci mogu nešto učiniti i za sebe i za druge i za državu.
Kasno sam se javio da ti odgovorim jer sam od jutros tek sad ušao iz štale u kuću.Celo pre podne sam menjao stoci posteljinu.

Sinoc u Pancevu momci su iz panceva
v7h0z5.jpg

Potpuno se slažem da se ovim obećanjima ne sme verovati, znamo kakva je to banda.
Najstrašnije je to što će pare za subvencije obezbediti ukidajući pomoć poljoprivrednicima iz ostalih grana agrara, gde god mogu. Voćarima i vinogradarima, pčelarima, povrtarima, svima. Neće biti regresa za sadni materijal, protivgradnu zaštitu, plastenike i staklenike,...

Nazad
Vrh