Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Nemojte dozvoliti da vas izvaraju.
Njima je samo bitno da se prekinu blokade i da dobiju lufta od 8 meseci, do februara 2012.
A onda će kao posle aprila 2012. godine isplatiti i nove subvencije za 2012.-CVRC!
A u to vreme će biti i izbora!
Meni se čini da oni hoće da vam ukradu jedogodišnju subvenciju i da ovaj problem ostave za neku sledeću Vladu!
Ovo je čista PREVARA!

ako vam je i ovo malo onda zaista treba da se zapitate dal ste realni ? Em preko 10-20 ha ima zaista malo ljudi a ionako kako videsmo mi iz Srbije dobre bogme traktore i ostalo dakle ima se para, jedan Vas ko svi nasi u jednom selu, zaista niste realni gore u Vojvodini. Ja i danas placam i to dobro ciscenje vasih kanala i ostale gluposti a od toga nemam nista. Retko koje selo ima asfalt, amulantu moz da sanjaju kao i telefon. Ljudi gladuju jer su ostali na Titovih max 10ha. Treba biti realan i ok je obecali Vam ove godine dali , sledece ce na vreme smanjiti na 10 pa nece imati razlog za protest. Zaista ljudima kojima najvise treba pomoc su oni do 10ha da prezive, jer ljudi gladuju no to vi gore ni ne vidite. Da iz svake kuce ne ide neko na ciglane u pecalbu i dnevnice bukvalno bi se trpelo za leba i proju. No to naravno opet kazem Vas jace ni ponajmanje zanima...

Druze, ko ti je kriv sto zivis tamo, sta drugo da ti kazem....!! Da si radio kako je trebalo stvorio bi sigurno vise od tih pisljivih 10h....ali ste vi uvek radili samo da imate da prezivite...
Imao sam priliku da dodjem kod jednog prijatelja u vreme vrsidbe psenice....
I pitam ga ja koliko je on imao psenice...

Kaze mi on prosek 7 tovara...!
A ja onako zacudjen ga pitam pa koliko ti je taj jedan tovar a on mi kaze 100kg...!!
I oni presrecni, sta drugo jos treba da se kaze....!
Kaze neki imaju i po 3-4tovara sa 1/kj..!!
O cemu dalje treba da pricamo....??

Reci mi samo koliko ima neobradjene zemlje u vojvodini a koliko kod vas....? 25x vise ima kod vas nego u vojvodini...!!!

Dok ne objave da daju pola para odmah a pola u septembru nema popustanja!

Druze, ko ti je kriv sto zivis tamo, sta drugo da ti kazem....!! Da si radio kako je trebalo stvorio bi sigurno vise od tih pisljivih 10h....ali ste vi uvek radili samo da imate da prezivite...
Imao sam priliku da dodjem kod jednog prijatelja u vreme vrsidbe psenice....
I pitam ga ja koliko je on imao psenice...

Kaze mi on prosek 7 tovara...!
A ja onako zacudjen ga pitam pa koliko ti je taj jedan tovar a on mi kaze 100kg...!!
I oni presrecni, sta drugo jos treba da se kaze....!
Kaze neki imaju i po 3-4tovara sa 1/kj..!!
O cemu dalje treba da pricamo....??

Reci mi samo koliko ima neobradjene zemlje u vojvodini a koliko kod vas....? 25x vise ima kod vas nego u vojvodini...!!!

@rosuljac
Nisi ga dobro razumeo oni štrajkuju za nas sitne koi smo ispod 10h žao ih je nas pa da nam malo pomognu, a oni će bez štrajka dobiti njihovih 20000evrića za jednu godinu

Sale ovaj tvoj post treba da sluzi ljudima za primer.Treba da te je sramota da kazes nekome kao coveku ,,ko ti je kriv sto zivis tamo,,pa ko od nas bira gde ce biti rodjen i sta ce ga u zivotu snaci,,mislim da ovakav vid razmisljanja vodi ka nekom ekstremizmu.Sale da ti kazem samo jednu stvar a zapamti vrlo dobro :nikada se tudjoj nesreci ne treba podsmevati jer nikada ne znas sta te ceka u zivotu,,svi su se smejali rusima (mislim ovi sa zapada ) a rusi polako i strpljivo cuvali naftu i docekali svoj trenutak u zivotu,, a sto je najvaznije 2/3 pijace vode na svetu se nalazi na kamcatki tako da njihovih 5 min tek dolazi tako da ne znas sta ce sutra biti ..evo ti jos jedan primer:poljake koji su nam veliki konkurent u proizvodnji maline i borovnice je zadesilo u vreme cvetanja veliko nevreme i mraz ,,sta sada mi treba da kazemo ,,pa ko vam je kriv sto ste rodjeni tamo ,,mislim da nemama komentara na ovakav post jer mozda cesh jednog dana moliti tog sa vlasine da ti posalje balon vode,,ZIVOT JE U SUSTINI SUROV I NIKADA NE ZNAS STA NOSI DAN A STA NOC, i da znas da je taj narod mnogo vredniji nego sto ga ti opisujes jer od nicega treba stvoriti nesto a ne posmevati mu se ,,,sramota

Nemojte dozvoliti da vas izvaraju.
Njima je samo bitno da se prekinu blokade i da dobiju lufta od 8 meseci, do februara 2012.
A onda će kao posle aprila 2012. godine isplatiti i nove subvencije za 2012.-CVRC!
A u to vreme će biti i izbora!
Meni se čini da oni hoće da vam ukradu jedogodišnju subvenciju i da ovaj problem ostave za neku sledeću Vladu!
Ovo je čista PREVARA!

Potpuno se salzem sa ovom izjavom....!!!
Hoce da kupe vreme do izbora.
I kada isplate za 8meseci, onda ce to biti subvencije i za 2012godinu.

Jer zaista sta mislite od kojih para ce nam dati subvencije 2012godine....?
Dok je bilo sta da se prodaje, i delili su, a sta sada....?
Da li ce i sledece godine biti protesti ako izadju da nece biti subvencija...? Ili ako budu samo do 10h....?

Postignuto je samo ono što su obećali i što poljoprivrednicima pripada, pošto su ovih godina obećavali i tvrdili da je to strateški cilj, ukrupnjavanje poljoprivrede i privođenje je slobodnom tržištu u Evropi.
Mislim da je 30 dana za prijem papira i 30 za isplatu sasvim razuman rok, pa treba istrajati i na ostalim zahtevima pošto je taj novac već uložen u setvu a predlog od 8 meseci samo pokazuje nemoć ove vlasti da pristupi isplati, nego samo obećava.
Sa ministarstvom treba ostvariti bližu saradnju u vezi ostalih zahteva mada mislim da sa ovom garniturom, posle ovog što su nam priredili je to malo moguće pa treba tražiti smene.

Andrić1609 , pošto su ljudi bili solidarni u zahtevima a mnogo njih nema ni približno tu zemlju , mislim da treba ostati jedinstveni i u zahtevu da se isplata završi za 30 dana.
Pa mislim da bi bilo i bezveze od vlade posle tolike price o pomoci malim gazdinstvima da donesu uredbu da i oni cekaju pare 8 meseci. Mada od njih se po ovome do sada moze svasta ocekivati.

Vest na radio Pančevo
Predstavnici poljoprivrednika trenutno su na sastanku i odlučuju šta će dalje. Kako javlja naš reporter, ništa neće biti poznato pre 12 časova, a ratari, prema našoj anketi, nisu prezadovoljni predlogom ministra, jer bi im novac bio isplaćen u narednih osam meseci. Kako kažu, to što je za vozila otvoren novi put za Beograd je njihova dobra volja prema građanima, a ne odluka da se prekine blokada.
Za saobraćaj je i dalje zatvoren stari put, put prema Opovu i Kovinu i Smederevu.

atila daj bre prikoci malo ,,opet si na necemu,,covece nije APS iz sumadije o cemu ti pricas ,i o kakvim foteljama ,,izadji lepo na sajt APR i udji u pregled privrednih drustava i videces APS stanje na racunu 0000000000000000000000000000000000000000000 NIKADA! MA BAS NIKADA! NI JEDAN CENT, NI PARU nismo dobili od drzave niti od bilo koga ,,prema tome ja kada bih tebi pisao sta mi radimo ja bih bio najveca budala,,em trosim svoje novce za putovanja po srbiji em nespavam ,em ne obradjujem svoju zemlju koja je u korovu em sam odvojen od kuce em se nadje neki zgubidan da me podje,,,va ma ma daj covece oladi malo ..ja sam ti davno rekao da mnogi clanovi sa foruma znaju KO SMO MI (i ja) pa prema tome kao sto vidis sve izadje na videlo,,,a samo da ti pojasnim jos jednu vrlo vaznu stvar,,mi svoje jos nismo rekli ,, jer mi jos uvek vrsimo pritisak za nase zahteve pouceni iz proslih protesta u kojima smo bili izigrani i prevareni tako da smo sada dosta oprezniji .pozzzzz

Bilo ukljucenje na pinku, kaze iz Asocijacije Poljoprivrednika da se 30% isplati odmah, a ostatak u narednom preiodu, kao i da nista nije dogovoreno, i niko ne pregovara jos sa Poljoprivrednicima. I da se zahvaljuju Pinku sto su ih ukljucili, jer ostale televizije nece da im daju medijski prostor.

Sale ovaj tvoj post treba da sluzi ljudima za primer.Treba da te je sramota da kazes nekome kao coveku ,,ko ti je kriv sto zivis tamo,,pa ko od nas bira gde ce biti rodjen i sta ce ga u zivotu snaci,,mislim da ovakav vid razmisljanja vodi ka nekom ekstremizmu.Sale da ti kazem samo jednu stvar a zapamti vrlo dobro :nikada se tudjoj nesreci ne treba podsmevati jer nikada ne znas sta te ceka u zivotu,,svi su se smejali rusima (mislim ovi sa zapada ) a rusi polako i strpljivo cuvali naftu i docekali svoj trenutak u zivotu,, a sto je najvaznije 2/3 pijace vode na svetu se nalazi na kamcatki tako da njihovih 5 min tek dolazi tako da ne znas sta ce sutra biti ..evo ti jos jedan primer:poljake koji su nam veliki konkurent u proizvodnji maline i borovnice je zadesilo u vreme cvetanja veliko nevreme i mraz ,,sta sada mi treba da kazemo ,,pa ko vam je kriv sto ste rodjeni tamo ,,mislim da nemama komentara na ovakav post jer mozda cesh jednog dana moliti tog sa vlasine da ti posalje balon vode,,ZIVOT JE U SUSTINI SUROV I NIKADA NE ZNAS STA NOSI DAN A STA NOC, i da znas da je taj narod mnogo vredniji nego sto ga ti opisujes jer od nicega treba stvoriti nesto a ne posmevati mu se ,,,sramota

Jedna ispravka, koja nije dobro shvacena sa Vase strane pa da pojasnim...!
Kada sam napisao "Druze, ko ti je kriv sto zivis tamo, sta drugo da ti kazem....!!"

Ja nisam nikoga vredjao, nego sam time hteo da kazem da niko od nas ne odlucuje gde ce se rodjiti i sta ce ga snaci, bas kao sto si i Ti napisao...!
Ali eto nije dobro shvaceno sa vase strane...!

Kao poljoprivrednici smo svi jednaki radili mi 10ha ili 1010h.

Dok ne objave da daju pola para odmah a pola u septembru nema popustanja!
Apsolutno se slazem sa ovim predlogom, sve ostalo je taktiziranje, prevara i sistem magarca i stapa sa sargarepom. Na jesen ce nas zajebati, onda moz da protestujes koliko hoces, jer jebe se njima za tvoj kukuruz, ako hoces skini ga sa njive, ako neces ne moras, njima ne stetis.

pomak postoji, to morate priznati. treba uputiti otvoren poziv borisu tadicu i ministru poljoprivrede da nas primi i da se razgovara o svemu o cemu smo pricali svih ovih dana, dakle ispunjavanje svih onih uslova koje smo na pocetku trazili. u odnosu na ponudu od 10ha ovo bas i nije otpadak. ukoliko do razgovora sa ministrom, ne dodje i ukoliko nam se ponovo obrati pute saopstenja a ne licno, ili opet posalje onog nesretnog milovanovica traziti da podnese neopozivu ostavku na mesto ministra poljoprivrede. mada mislimm da to svakako treba da da ostavku jer je nestrucan i ne poznaje trenutnu situaciju u poljoprivredi! sada je momenat da se ozbiljno pregovara, jer ipak smo nesto postigli. slusaju nas ali nas jos ne cuju!
pa sta je to postignuto?ovo da ce isplatiti za 8 meseci,ovim su samo izbili mogucnost seljaku da vise nema osnova da protestvuje.

Provac, pošto vam u imenu stoji AP Srbije i kad se već toliko zalažete za "rešavanje problema u globalu", ne razumem zašto ne preuzmete na sebe da organizujete kolone sa juga. To bi već bio konkretan korak.

Od vas u poslednjih nedelju dana ništa sem priče nismo videli i to je činjenica.

Inače i ja imam pametnija posla nego da gubim vreme sa tobom i tebi sličnima. Uvideo sam da je razgovarati s tobom isto kao da pričam sa zidom.
Što se mene tiče, slobodno nastavi da pametuješ. Imaju ljudi na ovom forumu dovoljno mozga da i sami shvate ko samo priča a ko nešto i radi.

Predsednik Udruženja „Klub 100 P plus“ Vojislav Malešev je rekao da ratari neće pomerati svoje traktore sa blokiranih puteva širom Vojvodine dok „predstavnike nezadovoljnih poljoprivrednika nadležni ne budu pozvali i u pisanoj formi dostavili odluku o ispunjenju naših zahteva“.

na b92 su ispravili i kazu: "Blokade dok ne potpise Cvetkovic" http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=06&dd=03&nav_id=516303

Traze da vlada bude garant da ce se obecano ispuniti, poput garanta vlade od 200 miliona evra za fijat.

Nazad
Vrh