Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
lopta je sad prebačena u naše dvorište.
jeste 8 meseci dugo, ali daljim blokadama možemo samo da izgubimo.
i ovako spinuju javnost do besvesti a u slučaju nastavka, potpuno će je okrenuti protiv nas.
prosečan građanin će svakako reći "šta sad koji qratz 'oće?! dobili su šta su hteli i sad nastavljaju da se iživljavaju!"

Ko je u opšte pregovarao sa vladom od učesnika protesta.Juče nisu imali ni za 10 a pre neki dan za 30,terajte ljudi do 200 i sigurno će i to usvojiti,mislim da komentar više nije potreban,sad će cela Srbija,sve strukture izaći da traže jer su videli sad koliko država ima para,jer do sada smo mislili da je jadna i prezadužena a ono kontra.Mislim da se uvertira završila a cirkus počinje kada se traktori povuku u polja

pomak postoji, to morate priznati. treba uputiti otvoren poziv borisu tadicu i ministru poljoprivrede da nas primi i da se razgovara o svemu o cemu smo pricali svih ovih dana, dakle ispunjavanje svih onih uslova koje smo na pocetku trazili. u odnosu na ponudu od 10ha ovo bas i nije otpadak. ukoliko do razgovora sa ministrom, ne dodje i ukoliko nam se ponovo obrati pute saopstenja a ne licno, ili opet posalje onog nesretnog milovanovica traziti da podnese neopozivu ostavku na mesto ministra poljoprivrede. mada mislimm da to svakako treba da da ostavku jer je nestrucan i ne poznaje trenutnu situaciju u poljoprivredi! sada je momenat da se ozbiljno pregovara, jer ipak smo nesto postigli. slusaju nas ali nas jos ne cuju!

ja bih samo da napomenem saski koja veoma pametno zbori .otvori pocetak teme i sve ce ti biti jasno,,nemam vise nikakvih komentara ako budes imala vremena pogledaj bar prvih deset strana i videces ko je inicijator protesta u srbiji i ko se bori za sta..mislite da je problem resen..za neke jeste ali za vecinu nije,,,pitas saska sta ce biti sa ostalim problemima -naravno nista,,dobice se to sto je obecano ali mislim malo sutra, a sta ce biti sa registracijom traktora ,sta ce biti sa odvodnjavanjem, ssta ce biti sa uvozom mesa,sta ce biti sa raketama,,ma to uopste nije bitno. bitno je da su odobrili to sto su odobrili e zato ce vam psenicu platiti 10 din ili sl...hteo bih da opomenem atilu da malo bira recnik jer ja ovde nikoga ne vredjam i ja mislim da su svi koji su to radili opomenuti jer bez obzira na razlicite stavove ja imam mnogo gori recnik nego sto on moze i da zamisli ali imam i kulturu,,pre svega samo jedan parametar treba da vam bude jasan u rasudjivanju ko je ko ..taj isti miroslav kis je izadao i prosle proteste kao sto je izdao i ovaj put ,, i tek sada postoji veoma realna osnova da se napravi jedna seljacka organizacija za celu srbiju koja bi stala iza svih seljaka.nas stav je od pocetka protesta bio ,DA NEMA USLOVLJAVANJA NA KOLICINU H VEC DA SE DA DO 100H A ONIMA DO 5H BEZ PIO I JOS 14 TACAKA IZMEDJU OSTALOG DA SE ODLOZI REGISTRACIJA -TJ DA BUDE PO STAROM.a vi razmislite ciji su predlozi bili bolji.pozzzz

SUBVENCIJA x 100ha ODMAH!!

8 meseci može
- nafta za žetvu, točimo na pumpama na odloženo 8 meseci bez kamate
- struja - na odloženo 8 meseci bez kamate
- porez - na odloženo 8 meseci bez kamate
- lekovi - na odloženo 8 meseci bez kamate
- seme za ozimu setvu - na odloženo 8 meseci bez kamate

da li ima neko nešto protiv ovakvog koncepta?

Provac, sada je 2011. godina a ne 2010. tako da nemaju ljudi šta da čitaju prvih desetak stranica teme. Ove proteste niste organizovali vi nego su se kao jedan digli ljudi iz Vojvodine i krenuli da na konkretan način rešavaju probleme. Opet se kitiš tuđim perjem!
I nemoj da pričaš da nikog ne vređaš. Vređaš tu svima zdrav razum!

I šta ono reče: na kojoj si ti sad blokadi??

Idi u kafanu pa tamo palamudi.

P.S. Što se kulture tiče, mogao bi da naučiš da imena sagovornika pišeš velikim početnim slovom.

provac, sada je 2011. Godina a ne 2010. Tako da nemaju ljudi šta da čitaju prvih desetak stranica teme. Ove proteste niste organizovali vi nego su se kao jedan digli ljudi iz vojvodine i krenuli da na konkretan način rešavaju probleme. Opet se kitiš tuđim perjem!
I nemoj da pričaš da nikog ne vređaš. Vređaš tu svima zdrav razum!

I šta ono reče: Na kojoj si ti sad blokadi??

Idi u kafanu pa tamo palamudi.

zasto si ti jos na forumu

Ljudi policija je pre par meseci zamrznula štrajk jer je potpisan kolektivni ugovor sa ministrom Dačićem. Od tog kolektivnog ugovora se nije do dana današnjeg ni slovo "K" primenilo u praksi zato je najavljen ponovn štrajk za 10.jun. Mislim da treba odatel izvući neku pouke, izgleda de političari u državi Srbiji ne moraju poštovati potpisano a za 8. meseci citiraću Srećka Šojića "pa rođo, dosta nam je tolko vremena"

Ma ja samo hocu da ti stavim do znanja ko je bio za proteste oduvek i to za proteste da se resi komletna situacija u poljoprivredi a, ti posto si neupucen pogledaj sa pocetka OVOG protesta moju izjavu za rts i sta sam rekao ljudima sa foruma ,,OVO SU PROTESTI POLJOPRIVREDNIKA KOJI SU SE SAMI ORGANIZOVALI PUTEM POLJO I OSTALIH FORUMA I FEJS BUKA,, a ne ni APS ni AP ,,prema tome ja se ne kitim tudjim perjem, a izmedju ostalog nasa asocijacija zahvata veliki deo srema i pancevacke opstine ,prema tome ne lupaj kao otvoreni prozor -APS ima 49 udruzenja i zadruga a AP 40 i nije logicno da se ovoliki broj okupio od bilo koje organizacije pa prema tome nema osnova da to neko sebi pripise.druga najvaznija stvar je podvala:jer Zrenjanjinac vrlo dobro zna iz proslogodisnjih protesta kako je zavrseno,,ovo moze da bude velika podvala da se razvodne protesti jer ce ovim obecanjem usvajanja na vladi omeksati da ne kazem razbiti proteste ,,sto ne mora da znaci da ce vlada prihvatiti, a posle ko ce okupiti ljude ponovo TESKO.Prema tome nista bez konacnog stava vlade i na neki nacin PISANE GARANCIJE jer sa njima nema drugacije,,jer dokle god te tapsu po ramenu i govore .,,bice u redu,,znaj da ti se smeju i smisljaju nesto lose.Uostalom zasto bi mi bili za ovog min kad smo bili protiv onog koji je bio ZLO a ovaj jos GORI,,tako da nema logike,,,A mene licno brine samo jedna stvar :kako ce to oni ispaltiti za osam meseci zar nije jedno veliko? dokle ce oni biti .pozzzz

Možda ste bili za proteste, ali kad je kucnuo čas, skupili ste se kao makov kec. Sada ne radite ništa konkretno, već samo puštate plevu niz vetar. Ko vam brani da iskoristite priliku pa da izvedete i Šumadince na puteve pa da krenu putem BG-a sa juga? Onda bi već mogli da podignete cenu u pregovorima i da tražite sve ostalo.

Ali ne. Lakše je izigravati pametnjakoviće u fotelji.

Ljudi svaka cast sto ste se izborili za do 100 h , ali se nadam da niste sada zajeb..i nas koji radimo do 30 h pa da i mi moramo da cekamo 8 meseci za pare!!!!!!
A sta je sa ostalim zahtevima: da se zabrani prodaja drzavne zemlje strancima, povracaj za mehanizaciju 30%, da se ogranici izdavanje u zakup drzavne zemlje preko 50h po gazdinstvu kako bi i manja gazinstva mogla da dobiju nesto....

Postignuto je samo ono što su obećali i što poljoprivrednicima pripada, pošto su ovih godina obećavali i tvrdili da je to strateški cilj, ukrupnjavanje poljoprivrede i privođenje je slobodnom tržištu u Evropi.
Mislim da je 30 dana za prijem papira i 30 za isplatu sasvim razuman rok, pa treba istrajati i na ostalim zahtevima pošto je taj novac već uložen u setvu a predlog od 8 meseci samo pokazuje nemoć ove vlasti da pristupi isplati, nego samo obećava.
Sa ministarstvom treba ostvariti bližu saradnju u vezi ostalih zahteva mada mislim da sa ovom garniturom, posle ovog što su nam priredili je to malo moguće pa treba tražiti smene.

Andrić1609 , pošto su ljudi bili solidarni u zahtevima a mnogo njih nema ni približno tu zemlju , mislim da treba ostati jedinstveni i u zahtevu da se isplata završi za 30 dana.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh