Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
evo ja imam jedan veoma konkretan predlog:dajte nadjite putem ovog foruma 5 clanova za koje mislite da mogu da vas reprezentuju i ja cu koliko sutra zakazati sastanak sa ministrom.jer ovo i jeste Vas protest zasto da vas drugi zastupaju.ako mislite da ce to uroditi plodom ajmo da to odradimo pozzzz

Fer ponuda ukoliko je izvodljiva, i ako postoji mogucnost treba je i iskoristiti...izaci sa realnim zahtevima, a ne samo sa zahtevima za subvencije...postoji jos dosta gorucih i dugorocnijih pitanja koja kad bi bila resena u korist seljaka subvencije bi dosle kao slag na tortu, kolike god bile i za koju god ih povrsinu davali (odnosno do te i te povrsine, svi dobiju do te povrsine primer 50ha, a preko toga nema, tako da onaj ko ima 100ha, dobija samo za 50ha)...ali uz dodatne olaksice, skidanje PDV i dela akciza za naftu, povracaji PDV-a za masine i repromaterijal, kontrolisan uvoz, strogo kontrolisane robne rezerve itd...isto tako dugorocni plan za vocare, stocare...

U svakom slucaju, ljudi na protestima imaju moju punu podrsku! Zavrsite to sto ste zapoceli, sad ili nikad!

vyw55i.jpg

evo ja imam jedan veoma konkretan predlog:dajte nadjite putem ovog foruma 5 clanova za koje mislite da mogu da vas reprezentuju i ja cu koliko sutra zakazati sastanak sa ministrom.jer ovo i jeste Vas protest zasto da vas drugi zastupaju.ako mislite da ce to uroditi plodom ajmo da to odradimo pozzzz

a sto se ovog predloga tice gde vam je predlog bio do sada? pa uopste nismo morali praviti ovaj haos vec ste nas lepo trebali najaviti ministru pa da se lepo razgovaralo! a malo nas ima asocijacija napolju jos samo pet anonimnih clanova sa foruma fali kod ministra!

@Saska1981 ne znam sta je smesno,ali sam bio u centru NS-a veceras i bio je miroslav kis i rekao da im je ponudjeno 50ha ali im je malo !!

Ako sam dobro razumeo, ponudjeno je 50.
Za 10- isplata odmah;
Za 30- isplata do decembra;
Za 50- isplata iduce godine, ako bude bilo para.

Saska1981,
Ja sam samo napisao kako vidim stvar a ne da ne zelim da protest uspe. Naravno da zelim, to se mislim podrazumeva pa zato nisam to ni naglasio.
Ali
i ako uspe nece to biti sustinsko resenje niceg osim resavanja parcijalnih tekucih problema pojedinaca. Vlada vec vrlo vesto vec protura informaciju da je 90% poljoiprivrednika ovakvom odlukom zahvaceno i da je 90% seljaka ovakvom odlukom dobija pun iznos, za celokupnu povrsinu a da samo par hiljada proizvodjaca ostaje bez onoga na sta su racunali. Ako je ova informacija tacna, a ne verujem da bas time smeju d ase igraju jer je to veoma lako proveriti, znaci li to da je problem sprske poljoprivrede interesi ti nekoliko hiljada ljudi?
I hajmo da budemorealni, ovo sto NA pise je vrlo verovatno, ma ne verovatno to je apsolutno tacno.
Da li bi u slucaju da se zahtevi ispune tih nekoliko hiljada ljudi uopste htelo d asaslusa probleme nekoga sa par hektara? Ne verujem.
I na kraju, uz zelje da protest uspe smatram da to nije nacin da se resavaju zaista vitalni i slozeniji problemi od visine subvencija i velicine subvencionisanih povrsina.

A sto se tice visine subvencija u drugim drzavama evo par primera preuzetih sa sajta poloprivreda info

Mađarska:
116 eura/hektar; direktna pomoć farmerima 80%; ruralni razvoj 24%; eksportne subvencije 3%;
Bugarska:
82 eura/hektar; direktna pomoć farmerima 40%; ruralni razvoj 57%; eksportne subvencije 0%;
Rumunija:
76 eura/hektar; direktna pomoć farmerima 41%; ruralni razvoj 54%; eksportne subvencije 0%

RTS je gori nego za vreme Milosevica ,sami su priznali da nisu hteli da dodju u Pancevo
Dosli tek uvece.

Izgleda je drugima, van poljoprivrede, i suvise dobro da se prikljuce nama.
A to za RTS to je poznato da su iskreni i tacni. Oni lazu i za prognozu, a ne malo ozbiljnije stvari.

Dosta bi bilo i 50 ali da su to rekli do nove godine , ovako više ne ljudi se solidarišu i traže ono što im je već uzeto preko računa, raznim obečanjima.

Nazad
Vrh