Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
MOGU SE I DOPUNITI PREDLOŽITE:
1. Subvencije od 14000 po hektaru za sva registrovana gazdinstva do 100h (manji od 10 h bez pio obaveze)
2 Ukidanje uredbe o zabrani izvoza Pšenice i
3. Ostavku Min. Poljoprivrede Petrovića
+ zabrana prodaje zemlje strancima
+ ukidanje obavezne reg traktora i meh svake godine,
+ povraćaj refakcije za 100 lit po hektaru
+ povraćaj od 40 % za traktore i mehanizaciju i izdržati do potpunog ispunjenja zahteva.
Doneti dugoročnu strategiju razvoja poljoprivrede, a za 2012 uredbe doneti do jesenje setve tj. 01.10.2011
i isplatiti subv za 30 dana po prijemu.

A stočarima kojima je uredba doneta izvršiti urednu isplatu.

Имам ја предлог за нашу владу....Ако су запели толико за ту границу од 30 ха нека им буде....али онда субвенције да буду 46666.67 дин/ха (могу и да заокруже на 500е да се не муче са децималама)
Велики би онда добили као субвенције од 14000 дин/ха за 100 ха а малим би баш помогли (јер како кажу то и јесте њихов циљ) јел би добили 3.33 пута више.... :)

@provac
Slazem se sa vama sto se tice ostalih pitanja u poljoprivredi. Zasmetala mi je izjava Bogdana iz APS koji se slozio sa ministarstvom da ne treba subvencionisati 100ha i to odmah prvi dan protesta. Ja razumem da se vi medjusobno nevolite sa AP, ali podzite nas makar medijski. Umesto toga vi nam odmazete. Tvoj post da je 30h dogovoreno, sam shvatio da se radujes sto AP nije uspela.

Sve bi to bilo ok da je ministarstvo PRE REGISTRACIJE gazdinstava, cak pre jesenje setve (psenica), reklo koliko ce biti kvota, ali nisu nista rekli, vec su kao p***e cutali. E sad neka plate 100ha i da kazu koliko ce biti dogodine, da se zna.

sve je to ukljuceno izmedju ostalog cak se trazi i se uvedu u red i robne rezerve itdditd jer lako je (nije lako ali )dobiti subvencije ako ostanu goruci problemi koji postoje vec duzi niz godina,,ide zetva ide otkup voca, otkup mleka,,podsticaji za vocare ma ljudi moji milion problema. ja razumem ove sto se bore za subvencije ali treba razumeti i druge jer ocigledno da nema seljaka ili grane u polj gde ne postoje problemi.pozzzz. nemoj molim te da pominjes to da se mi necemu radujemo jer nismo mi takav soj ljudi izmedju ostalog nerealno je da se ti ljudi koji imaju po stotine h bore samo za subvencije onda meni licno tu nesto smrdi jer ja ti licno i odgovorno tvrdim da je bogdan pored mene bio kad smo izasli sa sastanka i da je decidirano rekao ,, nisu problemi u poljoprivredi samo subvencije za tih sto h vec da ima jos puno problema koje treba resiti.( i to je nas stav i danas dani za razliku od ljudi iz AP koje interesuju samo subvencije ) i ja kad sam dao izjavu rts sam to isto naglasio da necu da dajem izjavu o bilo kakvim podrskama min vec da hocu da iznesem sve probleme u polj a videli ste da su me isekli iobjavili samo ono sto nijima odgovara .prema tome to su ciste manipulacije i ja cu opet sa puno radosti i zahvalnosti ponoviti ovo je protest poljoprivrednika i seljaka sa ,,POLJOFORUMA,, i svaka vam cast nije tu zasluzan ni APS i AP takobar ja mislim

E I TO JE POLJOPRIVREDA KOLEGE MOJE,,,,TEK TOLIKO DA ZNATE DA TREBA O SVIMA MISLITI A NE SAMO O SEBI POZDRAV SVIMA
Ako ovaj protest ne uspe ovo ce biti jedan od razloga.
Ocito je da zahtevi nemaju za cilj ukupne probleme u poljoprivredi vec se sammo traze pare. To je vrlo losa pregovaracka pozicija jer je veoma lako reci nema para, posebno jer se radi o parama iz budzeta ili kako se cesto kaze parama poreskih obveznika. Pregovarace sa takvim zahtevima je vrlo lako pretstaviti kao alave, sebicne, one koji zbog svojih licnih interesa maltretiraju ostale.
To je vec krenulo, treba pogledati komentare na B92 tekstu o blokadama.

Nemojte ziveti u zabludi za Hrvatima cveta,znam kako je tamo jer sam u pogranicnom delu,a kao drugo oni imaju evropske fondove kojima nasi politicari nisu ni prismrdili.

mi smo ovaj protest poceli mi cemo ga i zavrsiti, srpska posla. nerado to kazem ali cinjenica je da nemamo svi isti cilj. traze se pare? tacno, zato smo i spavali pored puteva dve, a evo i treca noc! a ti poreski obveznici smo i mi! ja bar placam porez na dohodak gradjana izmedju svih ostalih poreskih obaveza! nikada necemo biti dovoljno jedinstveni i uvek cemo gledati tudje! sto ovaj iopstanak ma veci traktor, gle onaj ima 100ha zemlje malo mu je itd. ukupni problemi u poljoprivredi se i ne mogu ovako resiti, kada ovaj haos prodje mirno sesti i razgovarati, ali ako se sad pokolebamo ni tog razgovora nikada nece biti! a ko koga tu malteritira ja stvarno ne znam! ko ne zeli da bude deo svega ovoga stvarno ne mora! ko je maltretirao nasu decu kada su prosvetari strajkovali! koga su maltretirali ljudi koji su legali po prugama i sekli prste da dobiju svoje plate! nema tu licnih interesa u pitanju je opstanak ili propast, tj.bankrot! u pitanju su lazi vlasti koje nam se serviraju na tacni a mi to sve sa apetitom gutamo! da li ste se zapitali gde smo do sada bili lada su se resavali ukupni problemi u poljoprivredi? na njivama, trazili ljude koji ce da utovaraju detelinu, slamu, stajnjak, i na kraju radili sami jer niko nece da se ponizi da uprlja ruke jer zive od socijale! bili smo u stalama usrani do usiju od krava i svinja! letovanja su za neke misaona imenica! pa i treba nam tako kada samo gledamo da li ce se na racun neke pobune neko obogatiti, pa ako to nekom drugom vise ide na ruku odmah se minira i filozofira! prosecno porodicno gazdinstvo od oko 50-60 ha zemlje i pedesetak krava na muzi danas je zaduzeno u proseku 3000eur mesecno! e to je maltretiranje, zavlacenje naroda da se zaduzi u bankama i onda ga lepo sutnuti u d....! svaka cast na istrajnosti mi cemo nama stvoriti, mi koji smo ozbiljni, necemo umreti od gladi, ali sustina je u postovanju ozbiljnog poljoprivrednog proizvodjaca, srpskog seljaka!

evo ja imam jedan veoma konkretan predlog:dajte nadjite putem ovog foruma 5 clanova za koje mislite da mogu da vas reprezentuju i ja cu koliko sutra zakazati sastanak sa ministrom.jer ovo i jeste Vas protest zasto da vas drugi zastupaju.ako mislite da ce to uroditi plodom ajmo da to odradimo pozzzz

ukupni problemi u poljoprivredi se i ne mogu ovako resiti, kada ovaj haos prodje mirno sesti i razgovarati, ali ako se sad pokolebamo ni tog razgovora nikada nece biti!

Kad ovo prodje ljudi ce dobiti pare za subvencije koliko toliko a za sad je 50ha i cutace,ovi problemi koje imamo u poljoprivredi traju nekoliko godina,lane je bio pokusaj da se organizuje masovno kao ovaj sad protest ali nije uspelo,zasto ?? Pa dobili pare od subvencija i cuta kao ..... briga ih za tudje probleme,e sad kad je doslo da nema cistih novaca sad je ajmo braco.Problemi u nasoj poljoprivredi nece NIKAD biti reseni na ovaj nacin.

a sto se tice komentara na razne tekstove o blokadama, pa prosecan gradjanin koji je kravu video samo na tetrapaku i ne moze da shvati kroz kakve muke prolazimo! on ne zna sta znaci nazuljiti ruke i nocima ne spavati da bi detelinu pokosili, pokupili i doneli pre kise! ne znaju da deca od desetak godina znaju sta znaci zaraditi dinar! od njih i ne ocekujem neku moralnu podrsku! pogledajte samo policiju traze prekovremene sate, nocni rade i slicne stvari! alo ljudi mi nemamo krsnu slavu, prvi maj, novu godinu! dodjem sa doceka u 3 i ustajem u 6 da muzem krave! seljaka niko ne postuje pa neka kaze sta ko hoce!

Kad ovo prodje ljudi ce dobiti pare za subvencije koliko toliko a za sad je 50ha i cutace,ovi problemi koje imamo u poljoprivredi traju nekoliko godina,lane je bio pokusaj da se organizuje masovno kao ovaj sad protest ali nije uspelo,zasto ?? Pa dobili pare od subvencija i cuta kao ..... briga ih za tudje probleme,e sad kad je doslo da nema cistih novaca sad je ajmo braco.Problemi u nasoj poljoprivredi nece NIKAD biti reseni na ovaj nacin.

odakle sad ispade 50ha:haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha:??

juce su u pancevo ubacili par ljudi da posvadja narod al se veoma brzo saznalo i nije im uspelo mozda ima tavih i na forumu

1r6w3r.jpg

protest se mora jos vise omasoviti.obavezno zahtevati subvencije bez PIO obaveze za paore do 10 ha.zbog takvog zahteva ustace i seljaci iz Srbije jer po Srbiji je malo ljudi sa velikim povrsinama.U suprotnom oni ljudi i nemaju interes da protestvuju bez obzira sto sve ovo ide u prilog svakom seljaku u ovoj usranoj Srbiji.Ovi govnari ce sprecavati nase proteste do krajnjih granica zato sto bi nas uspeh bio presedan pa bi na svako sranje koje naprave paraziti mi odgovarali na ovaj nacin.Ljudi koji placaju PIO u drugim delatnostima a rade zemlju takodje kupuju repromaterijal, placaju PDV, proizvode istu robu kao i veliki paori, imaju iste prinose,pa ne vidim zasto im uskratiti subvencije.treba podici i takve i SVI SA FIRMOM KRSTIC ZA ...

evo ja imam jedan veoma konkretan predlog:dajte nadjite putem ovog foruma 5 clanova za koje mislite da mogu da vas reprezentuju i ja cu koliko sutra zakazati sastanak sa ministrom.jer ovo i jeste Vas protest zasto da vas drugi zastupaju.ako mislite da ce to uroditi plodom ajmo da to odradimo pozzzz

a sto se ovog predloga tice gde vam je predlog bio do sada? pa uopste nismo morali praviti ovaj haos vec ste nas lepo trebali najaviti ministru pa da se lepo razgovaralo! a malo nas ima asocijacija napolju jos samo pet anonimnih clanova sa foruma fali kod ministra!

Nazad
Vrh