Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
U Hrvackoj subvencije 600 evra.

NIKAKO NE POPUŠTATI, i ovog projuriti iz ministarstva.

po hektaru, nešto blokira ovaj sajt.

a ministar se nigde ne pojavljuje.

Sumadija se budi...ima i ovde nas koji obradjujemo dosta zemlje pa krecemo u proteste!!! Ne mogu da svarim ovog majmuna Milovanovića,ujeo bih tv koliko sam poludeo!!!!

Blokirani izlazi i iz Opova
sreda, 01 jun 2011 17:36
PANČEVO, 1. jun 2011. (TV Pančevo) – Kao u Pančevu tako su i u Opovu blokirani izlazi iz ove opštine ka Beogradu. Poljoprivrednicima iz Barande, Sakula, Sefkerina i Opova pridružili su se i proizvođači iz severnog Banata. Sama blokada dovodi u pitanje berbu graška koja je trebalo da počne na 80 od 340 hektara. Rani grašak mora da se bere kad mu je vreme, što je sada slučaj. Ukoliko se ne bude prevezao na vreme u Beograd šteta od ovog nerada iznosiće više od 50 miliona dinara. ShareThis
Blokada puteva prema Beogradu je i u opovačkoj opštini. Policija i poljoprivrednici sa traktorima su na mostu u Opovu, kao i na mostu u Sefkerinu. Sem poljoprivrednika iz ove opštine prisutni su i paori iz severnobanatskih opština – Nove Crnje, Žitišta i drugih sredina.
- Idemo do kraja, takvu smo doneli odluku. moramo da protestvujemo, kad vlada nema obira prema nama. Možda nemaju para kako kažu, ali onda nisu treabli da obećavaju pet godina unapred da će to biti. Skoro svi su pod kreditima, treba im subvencija da bi ih vraćali. Hajde da sednemo da napravimo neki dogovor. Nek naprave kompromis sa bankama. Mi ne blokiramo put, nama policija ne dozvoljava da prođemo. Mi nismo hteli da blokiramo skupštinu, hteli smo da napravimo protesnu šetnju, da pokažemo da seljaci u ovoj državi ima, napomenuo je Srba Stanojev, poljoprivrednik.
- I dalje čekamo pregovore sa Vladom, da odobre subvenciju na 100 hektara kao do sad. To je naš jedini zahtev. Ovde su ljudi iz Sefkerina, Žitišta i Srpske Crnje su stigli ljudi, Vojvodina je komplet krenula prema Gradu. zaustavili su nas na svim mostovima. nismo planirali da zaustavimo saobraćaj, planirali smo da se vozimo. Ovu blokadu ne držimo mi nego policija, rekao je Ivan Komarčević, poljoprivrednik.
U opovačkoj opštini ne razmišljaju o prestanku započetog protesta.
- Dokle, dok nas ne puste ili nam ispune uslove. Mi ćemo se tada povući, dodao je Vladimir Milin poljoprivrednik.

Danas je trebalo da počne berba graška na poljima Poljoprivrednog dobra ,“Agros“ na 340 hektara. Međutim, nemogućnost prebacivanja graška kupcu u Beogradu stvara brojne probleme proizvođačima.

- danas zbog blokade u Opovu nismo mogli da kamionima odvezemo grašak, mnapomenuo je Radovan Savić, tehnolog.

Kako je u pitanju proizvodnja vredna 50 miliona dinara poljoprivrednici koji proizvode grašak su zabrinuti.

- Neće se početi kosidba graška dok se putevi ne oslobode. Kod graška je problem što se mora u roku od dva dana obrati, akda sazri za berbu. Apelujemo na Ministarstvo da donesu odgovarajuće odluke i mere kako bi se prevazlišla ova situacija, Jovan Rackov, direktor „Agros-a“.

POZDRAV ZA SVE U OPOVU.

ljudi opet je igra reci, za gazdinstva do 30 hektara neznaci da onaj ko ima 30,01 h ista dobiti videcete. treba da kazu dajemo subvencije za 30 ili 50 ili75 a najpre za 100 kao i sto su obecali, gospodo politicari sto ste nas lagali i jos uvek pokusavate da nas prevarite

Da ponovimo zahteve pošto su pregovori u toku , a znamo da PARA IMA:
1. Subvencije od 14000 po hektaru za sva registrovana gazdinstva do 100h (manji od 10 h bez pio obaveze)
2 Ukidanje uredbe o zabrani izvoza Pšenice i
3. Ostavku Min. Poljoprivrede Petrovića
+ zabrana prodaje zemlje strancima
+ ukidanje obavezne reg traktora i meh svake godine,
+ povraćaj refakcije za 100 lit po hektaru
+ povraćaj od 40 % za traktore i mehanizaciju i izdržati do potpunog ispunjenja zahteva.
Doneti dugoročnu strategiju razvoja poljoprivrede, a za 2012 uredbe doneti do jesenje setve tj. 01.10.2011
i isplatiti subv za 30 dana po prijemu.

A stočarima kojima je uredba doneta izvršiti urednu isplatu.

A tek na vestima u 18 i 30 na B 92,precizno su objasnili sta su to subvencije i sracunali koliko poljoprivrednici zarade od kukuruza,suncokreta,psenice....I tako su sracunali da po 1 h ostane ciste zarade cak 880 eura.Strasno ,bez komentara!Ima li iko da podrzava poljoprivrednike u ovoj zemlji?:bravo:

Sumadija se budi...ima i ovde nas koji obradjujemo dosta zemlje pa krecemo u proteste!!! Ne mogu da svarim ovog majmuna Milovanovića,ujeo bih tv koliko sam poludeo!!!!
samo napred kada se slozimo bice nam mnogo bolje i izboricemo se za sve a ne stalno nas svadjaju i mi se medjusobno glodjemo i oni rade sta hoce a mi se zadovoljavamo sto nismo mi naj..... nego neko drugi,dosta te politike da komsiji crkne krava pa makar ja nemao nikakve koristi ,a od koga da kupujem posle mleko kome cu kukuruz da prodam, ko vam je uvek prvi u pomoci pa komsija ljudi sada se vec svi boje jer smo se slozili , podrzimo jedni druge nedozvolimo da nas vise zezaju .a sto se tice izjave da ce zandarmerija rasterivati zar mislite da ce ivica rizikovati da ispadne crna ovca i da ce ostati bez glasova na izborima.

Ljudi ja sad dodjoh sa protesta
Drzali dva slepera skoro 10 sati
Ljudi se ne bune uopste zbog blokada, kulturni su i svi nas podrzavaju
Postoji opsta klima protesta i kao da su svi docekali samo da neko krene
Ako krene i u Cent Srbiji, mozemo i u Brisel da stignemo!

Nazad
Vrh