Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Pozdrav iz Backe palanke, danas blokiran put Backa Palanka - Novi Sad i sutra se nastavlja sve do kraja!!!

Pozdrav forumaši ja sam došo kući da se istuširam i da odspavam malo ( U Pančevo nismo mogli da spavamo ) . Obaviću nake važne poslove na njivi i sutra se vraćam nazad . Kod starog mosta ima oko 500 traktora i isto toliko kod novog mosta , danas su prelazile samo muve kako je rekao ičlan @Skal . NE ODUTAJTE SVAKI DAN NAS JE VIŠE I VIŠE . Za par dana beograd neće imati šta da jede , ništa ne funkcioniše , meso se kvari u hladnjačamo , hleba ne dobijaju , mleko ne dobijaju , nestaće im benzina itd . SAMO NAPRED .

podrzavam sve poljoprivrednike neodustajte. ja sutra moram za Bg. nosim cerkicu (tri god) na pregled (srce)a cujem da su i deo nasih blokirali put za Backu pa ce da se nadje pametnjakovic da me drka da nece da me pusti taj je ugasio onda ja za pregled cekam godinu dana bice belaja

Sad sam dosao iz Opova, tamo suclanovi mcbaycow, Zrenjaninac, diklofen, sutjescanin... Sad konacno malko da odspavam pa u nove pohode. Sefkerinski most zatvoren, ni buva ne prolazi, isto i u Opovu...

Psenicu vise ne treba ni sejati uopste, dosta je bilo ovog cirkusa, uvek se sa njom najvise i najlakse manipulise, ostariti plodored na drugi nacin, prico sam sa mnogima koji su mi potrvdili da im suncokret bude dobar na 3.godinu, pa ce moj plodored ubuduce biti kukuruz-kukuruz tretiran poncom ranija fao grupa-suncokret i tako u krug...ili ko seje soju, njemu je jos bolje posto moze u monokulturi...repa nasa kraljica polja postala je takodje totalno nezahvalna za proizvodnju. Izvinte za off , reko da dopunim ovaj predlog
prvo sacekaj rezultate ovog mitinga ili protesta pa tek onda da ovake radikalne predloge.

sad mi javili most na tamišu kod Farkazdina blokiran ,nema puno traktora al su odlučili da nas podrze

Sutra se kreće ponovo iz Golubinaca u 8 časova pa ovim putem pozivam sve one koji danas nisu išli da nam se pridruže. Posla imamo i mi koji smo bili danas u Novoj Pazovi ali smatramo da je ovo bitno za svakog od nas i da nebi trebali da budemo postrani i čekamo šta bude da bude.Naglašavam da danas nije bilo nikakvih incidenata i smatram da će tako biti i ubuduće.

podrzavam sve poljoprivrednike neodustajte. ja sutra moram za Bg. nosim cerkicu (tri god) na pregled (srce)a cujem da su i deo nasih blokirali put za Backu pa ce da se nadje pametnjakovic da me drka da nece da me pusti taj je ugasio onda ja za pregled cekam godinu dana bice belaja
,ja te razumem al neznam kako ti pomoći probaj da zoveš ako se moze malo odloziti dokse ovo neopamete a ako ne nektije sa srećom valjda ćete neko shvatiti

Putevi u Pančevu drugi dan blokirani

Putevi iz Pančeva ka Beogradu bolkirani su još u ponedeljak, prvog dana protesta poljoprivrednika.

Kako javlja novinar B92, u blokadi izlaza iz Pančeva učestvuje oko 1.200 traktorista, a prisutna je i policija.

Nezaodovoljni poljopriovrednici najpre su blokirali stari i novi put, a zatim i jedini slobodan izlaz iz grada - onaj u smeru ka Kovinu i Smederevu.

Jedna grupa poljoprivrednika sa traktorima izdvojila se iz ove kolone i pokušala da dođe do Beograda kovinskim putem, ali ih je policija u tome sprečila tako što je napravila blokadu.

Zatvaranjem kovinskog puta Pančevo je takoreći "zatvoreno", jer su blokirani svi izlazi iz tog grada.

Kroz kolonu traktora uspevaju da se probiju jedino pešaci, koji su prinuđeni da tako izađu iz grada, odnosno da stignu do gradskog prevoza, čija se vozila okreću u blizini.

Osim peške, iz Pančeva je moguće izaći, odnosno ući u ovaj grad, jedino još Beovozom.

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Pančeva puštaju samo hitne slučajeve, odnosno Hitnu pomoć i policiju.

Oni kažu da neće odustati od protesta i da čekaju da im se obrati neko iz Ministarstva poljoprivrede ko bi im rekao da su njihovi zahtevi ispunjeni.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=05&dd=31&nav_id=515618

Momci puna podrska iz Vrnjacke banje !!
Nedajte se , sad ste poceli i isterajte to do kraja za vek i amin !!
Nemoze Miskovic da ima 40 din. zarade na luku a seljak 20. Nemoze i tacka.
Ako nece da shvate milom svatice silom. Izgladnjuj dok ne pocnu da shvataju ko ih hrani mamicu im njihovu bezobraznu.

P.S I ne moze nafta za seljaka da bude 123 din. Mora da bude umanjena za akcizu ako ne i za porez .
Znam da vi ovo sve znate ali sam morao da napisem bar deo nepravde prema seljaku da se malo smirim!!!

ovi nasi me moraju pustiti posle se hvatam gradiste curug zabalj ... cujem da tamo nema do kovilja i auto put gasssss

Evo konačno da se i ja javim, stigoh pre neki sat sa blokade. Danas smo radikovali proteste i uspeli da odemo do izlaza iz Nove Pazove i prvo delimično blokiramo (jednu traku) magistralnog puta, a zatim i potpuno na neka dva sata. Evo kako je to bilo u početku
a kasnije
Sutra ujutru nastavljamo, ali krećemo u 6 sati da bi se priključili kolegama koji su ostali sa desetak traktora, ali pored puta.

Sad sam stigao kuci iz CENTE dobio sam smenu da se okupam i da odspavam u krevetu pa sutra idemo nazad,naravno traktore smo ostavili kod mosta.Ajmo ljudi potrebna nam je jos veca podrska(ako nista drugo pricuvajte traktore svojih drugara dok se oni malo odmore).Nema stajanja dok ne isteramo do kraja.Nesto sam nacuo da i policija planira neki strajk od sutra.

Ja sam danas bio na mostu između Novog Miloševa i Kikinde. Bilo je malih i velikih traktora, manjih i većih gazda, Kikinđana i Miloševčana pa čak i iz BVS i drugih sela čak sa granice prema Rumuniji su došli da prepreče put Kikinda - Novi Sad. Bilo je Kikinđana zajedno sa Iđošanima na Iđoškom mostu, tako da je blokiran i jedan od dva puta Kikinda - Subotica. Ne znam kako je bilo dalje, ali smo dobijali informacije da se iz sata u sat pojavljuju nove barikade, da su Bašaidci izašli i da je skoro kod svakog i najmanjeg mosta barikada. Propuštaju se vozila hitne pomoći, bebe, trudnice, dostava lekova i medicinskog materijala i bolesnici sa uputima. Policija je ok.

Nazad
Vrh