rzbrzotrz
Banned
^То мајсторе! Видео сам у једној поруци да га продајеш тако, свака част. Сутра пробам, таман правим туру сира. Али прво да питам шта ово значи:
Иначе, вадим ја ту "рикоту" из сурутке, али само оно што дође кад сурутка скоро проври. Од 7,8,9л сурутке ми испадне око 350г сира. Нисам јој додавао млеко или сирило до сада.
Имам и ја донекле сличан пример. Однео ја свој сир једној жени да проба, са којом сам се мењао за јаре, а од које сам очекивао гомилу савета, упутстава, у вези коза, сира... јер наводно има козе већ 20 година и прави сир. Она се одушевила, у стилу: "Јао, па како ти правиш овај сир, ја то тако не умем, бољи него мој...". А оно обична кришка, ништа посебно. Е па реко' где сам ја дошао савет да тражим. После ми каже да од 6 коза има 6-7 л млека дневно. А ја толико од 2 козе, од којих је једна 2. јарење. Да не схватиш погрешно, не кажем да твој сир није ништа посебно или у вези твојих рођака, него каквих све људи има.
Уздравље!
Куваш сурутку, па кад она проври додаш 1л млека? Вероватно се онда склони са ватре? 50-70 посто, грама или мл или нешто друго "маје"? Ако је процената, вероватно од уобичајене количине за ту количину млека? Ја сам принуђен да купујем течна сирила по продавницама, које када успем да нађем. Не исплати им се да набављају, нико не прави сир, јер нико више не држи стоку.dodaje se 1 lit mleka kad provri i doda se 50-70 maje tj, sirila . imam ga od proizvodjaca duplo cak mi pravi i tri puta jacu ..
Иначе, вадим ја ту "рикоту" из сурутке, али само оно што дође кад сурутка скоро проври. Од 7,8,9л сурутке ми испадне око 350г сира. Нисам јој додавао млеко или сирило до сада.
stanisic@ je napisao(la):A zaboravih dA se pohvalim, da sam nosila sir kod rodjaka koji godinama prave i prodaju kozji sir, i rekli su mi da je super
Имам и ја донекле сличан пример. Однео ја свој сир једној жени да проба, са којом сам се мењао за јаре, а од које сам очекивао гомилу савета, упутстава, у вези коза, сира... јер наводно има козе већ 20 година и прави сир. Она се одушевила, у стилу: "Јао, па како ти правиш овај сир, ја то тако не умем, бољи него мој...". А оно обична кришка, ништа посебно. Е па реко' где сам ја дошао савет да тражим. После ми каже да од 6 коза има 6-7 л млека дневно. А ја толико од 2 козе, од којих је једна 2. јарење. Да не схватиш погрешно, не кажем да твој сир није ништа посебно или у вези твојих рођака, него каквих све људи има.
Уздравље!