mark3
Član
Moje licno misljenje je da ih osemenite Planinim semenom radim sa njima vec sest godina i imam samo reci hvale.Ma ja ove moje ne znam sa cijim semenom da osemenim,dal V. Plana ili ....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moje licno misljenje je da ih osemenite Planinim semenom radim sa njima vec sest godina i imam samo reci hvale.Ma ja ove moje ne znam sa cijim semenom da osemenim,dal V. Plana ili ....
cena doze je od 450 do 650 din rase su svedski, danski i nemacki landras, veliki jorksir, durok i pietren.Po kojoj ceni dobijate dozu semena i koju rasu trenutno nude ?
Probacu da nabavim od ovih sto sam uzeo nazimice,oni rade sa tempom, na F1, ali to je mala verovatnoca,skoro nikakva,posto oni ne prodaju seme. Kupio sam ih osemenjene. Za sada dobro napreduju,tek im je dve nedelje. A sa cime semenis,sta ti se pokazalo najbolje,jorksir,.....
A prosek koliko prase otprilike. Znam da nije za broj prasadi bitno samo seme,pitam,jel sam nesto pre na forumu citao da se zale kao na seme,te razvodnjeno.te malo prase,....
Jednom ili dva puta osemenjavas?
Slazem se kolega, i ja mislim da ipak do krmace vise zavisi broj prasadi nego do nerasta. Vrijeme oplodnje je najvazniji faktor jer spermatozoidi kod prirodnog pripusta nerasta u krmacinom traktu ostaju zivi i aktivni 24 sata a kod v. o. samo 8 do 12 sati. zato mi radimo ponavljanje kod v. o. Svi kao znaju da su njihove krmace sve ok a krivo je sjeme kad nije oprasila 12 ili 15 komada.