Prikolice

Jel podmazivanje mora sa traktora?
Mora, ukradeš sa magistrale na bloku i vratiš negde u karter
Na fordu sam vratio u cev gde vraća turbo
A izvukao sa bloka
Postoje sa svojim uljem ali jako retko za naći i moraš uvek gledati ulje

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Gde kupiti rucnu pumpu sa rezervoarom za kipovanje Zmajevke ?

Gledam oglase vec par dana a ponuda nikakva. Ako neko ima viska jednu, dve neka se javi.

Na jednoj fali samo ventil, ne znam kako se to moglo zagubiti.
42746008480f9cf6db4554f69aabe7e6.jpg


Sent from my SM-G960F using Tapatalk
 
Na vasaru u Rumi sam vidjao da ima i rucnih pumpi i sve kompletno sa buretom.
A na fb u grupi Dobra zemlja,profil Izrada-remont hidrulicnih klipova sam video da pravi nove samo pumpe.

 
Mims,ja sam bio pre mozda mesec dana i gledao tu i jos jednu kasborer. E sad cini mi se da je ova sa kipovanjem na vazduh. Sve u svemu nista posebno,ja sam odustao od kupovine i kupio zmajevku. To je prefarbano preko rdje,sasije pocele da rdjaju i prodiru,na slici mnogo bolje nego uzivo.
 
Ovo 90-100 ks po suvom vuče bez problema.
Merkam takvu trostranu kiperku u Rumi ali nije na prodaju i neće skoro biti.
 
Maticu vuce al po ravnom i suvom. Juce sam isao sa 28.5t bruto (mtz 82.1 i 2x zdk1100 farmtech natovarene koliko god je moglo) uspon na nadvoznjak. Ziv sam se ukakio da li ce izaci.
 
Ja imam Kögel Kaseborer ali dvoosovinku sa vazdusnim jastucima i onako bez stranica 12t kukuruza sam tovario.neka kip stavio sam sibere sest komada i to je to.nije losa za moje potrebe zavrsava posao odlicno

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Ziv sam se ukakio da li ce izaci.
Verovali ili ne, ja sam se živ ukenj'o kad sam sa koleginim fergusonom vukao moju 5t tehnostrojku. Sve regularno, zakačen vazduh, ispravano-radi, i stižem na odredište naravno pun gas pegl'o, ja na kočnicu a ferdinand počeo da pleše levo desno (vazduh ne reaguje, prikolica ne koči)! Jbt! već sam počeo da skrećem u dvorište a ko na gnjurac dvorište izdrndano, ferdi odskače a ja se preznojio. Opet na kočnicu, ali opet ne koči! I nekako ga uspem zaustaviti. Izađem napolje, gledam šta nije dobro.... Sve ok, sve zakačeno ali ne koči. Dolazi kolega, vlasnik ferdinanda i kaže: ej zaboravio sam ti reći da pedala kočnice ne aktivira vazduh, moraš slavinom kočiti. Dobro je, reko', baš ti fala sad.
Tako da, što se mene tiče dobre kočnice i nije mi problem sa malim traktorom vući veliki teret.
 
Bojčetiću i napisao sam po suvom.E Siniša kočio sam i ja par puta, zubima, mislima i sa otesanim kolcem bi kočio da sam ga imao pri ruci, sreća bez posledica.Jako za.ebana situacija a teret gura li gura.Obavezno proveravam žmigavce i kočnice pre kretanja ali se desilo da se odvio i ispao šraf na papuči i ventil ostao van funkcije, stiskaš a on ne .ebe živu silu.
 
Nazad
Vrh