Prikolice

Dobio sam pun kamion polovnih 22.5 guma dimenzija 315 i 385 samo da ih sklonim da ne smetaju.Dobro su mi došle za moje prikolice jer sam svuda namontirao felne 22.5.Montaža ide uz pomoć benzina. :haha:

Hoces da kazes da nema potrebe za nekim ventilom(kao sto su sada ovi pneumatski) ?
Nema!!!!

Nemojte da vas plaši protekt, dobar protekt na kiperima gde su balonke 385 traje dugo,
I na šticarima, žalost je za taj posao kupiti novu gumu, uvek je isečeš pre nego potrošiš!!
Uzmu se nove balonke za volan
Polovnjače i narezane za pogone, a protekt za šlepu ili prikolicu
A sve vidjenije marke MADE IN CHINA
WEST LAKE, KELLY, itd
A prikolica nema brzinu da ugreje te gume!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Mnogo razmišljao, lupao glavu pa sam je izbacio sa jedne Dubrave i ubacio vazdušne

Luka, možeš li napisati razloge za odbacivanje? Inače, mislio sam na jednoosovinke ili tandemke. Živim u brdovitom kraju gdje nitko ne koristi klasične dvoosovinke. Zašto bi kod njih bila problematična naletna kočnica? Doduše nisam siguran postoje li naletne koje mogu prenijeti dovoljnu vertikalnu silu kod takvih prikolica.

Ako hoću u rikverc svaki put moram da izadjem da prebacim skopku na rudi
Bukvalno teško je kočiti motorom jel odmah ona koči,
Kad treba da koči loše koči, kad ne treba onda crta po putu!!!!
Ako se negde penješ ne može da ukoči na uzbrdici
Ovako vazduh i kontrolišeš je sam
E sad na MENGELE djubretari 1 osovina imam neku ručnu kočnicu parkirnu, i na nju ću staviti vazduh, volim da prikolice lepo koče i bolestan sam od toga!!
Hoću kad mi neko izleti a ja OŠINEM po papuči da ide NJUŠKA U STAKLO!!!!!
Kad imaš dobre kočnice siguran si na drumu!!!!!

To me izludjuje na auto prikolici, ima neki mehanizam kao kad ides u rikverc ona olabavi sajle i pakne ali lose je to, i na svakoj zeza. Pogotovo ako si na mekanom, neces je vratiti nazad nema tog Boga.
Sto se traktorskih tice ja sam samo za vazduh, ma da i to me izludjuje, nov ventil stavio na prikolicu, nije dugo radio, remontovao par puta i opet isto, jedno vreme radi dobro, dok radi prikolica ubija, posle valjda kondenz sjebe gumice i eto, a stari traktori nemaju susac za vazduh.
Tako da resenja nema, ili sve prepravljati sto kosta naravno.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Na divčibarama sam se vozao u onom voziću, napravljen da li od 542 ili 540 imt, kad ga je baja nizbrdo izbacio iz brzine, lele, reko ovaj lud, kad spazim tad da ima hidraulične kočnice, ma milina, spustili se laganica, bez bojazni da će nestati vazduha u boci.... Od tad mi se baš sviđaju takve kočnice...

Luka, hvala na pojašnjenju. :ppozdrav:

Hidraulične su vjerojatno najbolje (najsigurnije). Još k tome ako se radna aktivira zajedno s aktivacijom radne na traktoru, a parkirna ima ručku za aktiviranje kod vozača na traktoru, gotovo pa nema boljeg. Na cesti u slučaju naglog koćenja koći čim se stisne kočnica na traktoru, a nizbrdo se može birati: koćenje motorom i povremeno pomaganje radnom koćnicom ili koćenje motorom uz kontinuirano lagano koćenje prikolice pomoću parkirne koćnice. Uz to se na uzbrdici može krenuti kao s autom. Štede se koćnice na traktoru koje su puno skuplje od onih na prikolici.

Dobio sam pun kamion polovnih 22.5 guma dimenzija 315 i 385 samo da ih sklonim da ne smetaju.Dobro su mi došle za moje prikolice jer sam svuda namontirao felne 22.5.Montaža ide uz pomoć benzina. :haha:
Maticu pa jel se to radi?:haha:Dok sam vozio kamion ,vulkanizeri iz Cente braca Zoran i Goran su samo tako duvali gume kada menjamo,jednom su bili malo naduduljeni i Zoki sipao malo vise benzina,i bum!!! Kad je oskocila sa sve felnom i opicila u plafon radionice ,a mi popadali . Bilo je" dedica spalio Djenku",ha ha:haha::haha::haha:

Radi se, radi. 😂 Prvo smo gledali snimke na Y.T i smejali se kako zapale gumu, pa kako odleti u vazduh pa smo probali i smejali se sebi samima kad preteramo sa benzinom ili kad ne odreaguješ na brzinu pa se guma odlepi od felne.Prvo se počelo sa mešavinom od motorke jer je bila pri ruci pa je moralo više da se sipa a kada se prešlo na čist benzin usled iste količine gume su legale iz cuga kao letva na šarova. 😂 Ima još guma za montazu pa će se i dalje eksperimentisati.Nadam se da nećemo izaći u novinama ili dnevniku. 😂😂😂

Ko je vest ide to zgodno pajserima i cekicem

Nemam demonterku.Razni pajseri, čekići i ide to.Kada baš zapne odnesem kod vulkanizera ili kada su u pitanju gume koje ne mogu da se demontiraju u kućnim uslovima.

Od traktora je lako skinuti.Skini od zmajevke balonku i kamionku
17.5 i 19.5 moze bez problema, isprobano.

Kod nas vulkanizer nema demonterku za kamionske gume, sve pomocu stapa i kanapa bez da se oznoji.
Veoma cesto radi 22.5 gume, kilometar od njega je kamenolom koji radi punom parom.

Daleko mi je.Imamo u Pećincima 2 vrhunska vulkanizera pa nosimo tamo kada treba.Na prikolicama su mi sada sve tubeles gume a namestio sam ih baš iz razloga što se dešavalo da pukne pojas pa napravi problem ili se nabode pa opet problem.Daš nekome on ne gleda nego tera sa praznim gumama pa napravi karambol i tako dalje i tako bliže.

Nazad
Vrh