Prikolice

Malo sam bolestan od kočenja prikolica, fasovao sam guranje oko 60km/h nije zanimljivo u traktoru
Moje koče, a gledam ako uzmem tudju da je kačim za moju da bi makar prva kočila
Svestan sam da je bolje da zadnja koči ali i prva kad koči bolje je od ništa

Jedan forumaš mi je rekao šta nema veze koči traktor, a kad je kupio nove prikolice oduševljen je kočnicama
U firmi sam potpisivao putne naloge i odgovarao za ispravnost, nije zezanje pustiti indijanca bez kočnica!!
Pametan i vešt čovek gledaće 2_3 koraka unapred i u nuždi će stići bez kočnica ali to nije rešenje

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Ma vozio sam ja mog gluvaća 14 godina bez vazduha, i sa skoro nikakvim kočnicama i uvek 10-14t neto tereta, ali ga znam u dušu. A ovo kad sam seo u tuđ traktor..... reko sad i nikad više! Da ironija bude veća, nisam ga ni terao daleko.... možda 1,5km. Sreća pa se završilo bez pizdhavarije, al su mi posle noge drhtale k'o dajc na leru.

Bezi dalje od toga, ne vrede taj novac. Ili uzmi pronar, farmtech, i druge ili zmajevka vagonka ili 485-489.

To su turske prikolice, kod nas samo nabace stranice i jos nesto odrade.

Uzmi Pronar, Vielton, Farmtech, Fligel, Brantner. Zmajevka sto kazu kolege je odlicna prikolica, jedina mana je sto nema kipanje nazad (imaju ali su jako jako retke). Gledao sam Caseli, Panonku, Palazoglu itd i na kraju se odlucio za Farmtech iako je 2x skuplja od Turskih. Teret nije igra a pogotovo da se napravi neki karambol na glavnom putu.

Jedino su malo zdepasto urađene, kao da je više ručnog rada nego što bi trebalo. Ima dosta lufta na pojedinim sastavima...

Možda ali nije toliko strašno a i mislim da su to još dečije bolesti koje će biti ispravljene vremenom.Ovaj upravnik zna šta radi.

Da li je neko mijenjao dizne na starim Agromehanika KŽK prskalicam? Kod mene su bakarne cijevi i dizne 1, htio sam staviti 2 diznu ali mi ne mogu stati u kuciste. Pa sam mislio uzeti komplet plasticne dizne 2 i nova crijeva. Koja bi crijeva bila najbolja za tu namjenu?

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Gl dam danas moju imt 3t, valjalo bi da se ofarba. Koju farbu da uzmem za nju i kolko litara hvala.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Da pitam, koja dimenzija gume pase na spediter? Sada su na njemu 205x 75x 16 ali me interesuju one dimenzije kao na traktoru da li pase 6 00 16.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Ubaci i Brantner u razmatranje. Cenovno je to sve tu negde. Pronar je najjeftiniji, pa Tehnostroj i Brantner i najskuplja je Fligel ali je to sve 500e gore dole.

Nazad
Vrh