Prikolice

Pa ako na prikolici idu dva kabla,za svaku poziciju posebno,a na traktoru samo imaš jedan kabal,kako ćeš onda ako sa malom žičicom ne napraviš most imati na prikolici obe pozicije?
Ako sam u opšte razumljivo napisao šta sam hteo da kažem...:)
 
Drugar je tako vezao struju na svojim prikolicama kao fol ne može niko da uzme prikolicu ako mu struja ne odgovara pa je posle vraćao na kako Bog zapoveda.U principu skoro niko i ne kači struju za traktor već se tako vozi a ima tu i lepih prikolica sa ispravnom signalizacijom.
 
ma jasno je meni to, ali ako spojis to na uticnici onda ti ne razgranicava levu i desnu poziciju na traktoru(kad radi jedna radice i druga), jedino spojiti na utikacu, tako vec da, ustvari svejedno ako se dovodi samo jedna pozicija sa traktora...
 
Poslednja izmena:
Dve pozicije na prikolici znači 6-žilni ili 7-žilni kabel na prikolici i radiće kako treba samo uz traktor na kom je identičan raspored u utičnici.
Ne secam se tacno rusa i svega,on mislim da ima dve pozicije u utičnici fabrički.Pronadji masu,nju stavis na standardno mesto (u svim tipovima vezivanja) ostalo će ti se samo reći kako budes šta ukljucivao.Jos laksi način ti je da nadješ poziciju i na nju naslanjaš jednu po jednu žicu (osim mase)i vidiš na traktoru pozadi kada se uključuju stop svetlo i migavci i tako vidis sta je koja žica.
 
Kući koristim glinaricu i punjač za akumulator da ispitam koja je koja žica,a na njivi ovaj spajkijev sistem....
 
Koja je poenta leve i desne pozicije ako ces ih vezati zajedno na traktoru? izvuce se samo jedna pozicija u uticnicu
Nisi me razumeo, a mozda sam se i pogresno izrazio. Za traktore koji imaju samo jedan krug za poziciju (manji IMT na primer) tu jednu poziciju dovodis i na kontakte 5 i 7 na uticnici na traktoru. Tako ce raditi i prikolice koje imaju odvojene pozicije. Ako na traktoru imas odvojene krugove za pozicije naravno izvuces obe na uticnicu. A na prikolici AKO ne vuces odvojene pozicije onda samo sa jednog kontakta izvuces napajanje za obe pozicije.
Ovako povezano
Traktor sa odvojenim pozicijama -> prikolica sa odvojenim -Radi
Traktor sa odvojenim pozicijama -> prikolica sa spojenim -Radi
Traktor sa spojenim pozicijama -> prikolica sa spojenim -Radi
Traktor sa spojenim pozicijama -> prikolica sa odvojenim -Radi

Nije pozeljno na prikolici spojiti kontakte leve i desne pozicije. U tom slucaju ako traktor ima odvojene pozicije i i nastane kratak spoj na jednoj strani, na primer desnoj - sta se desava: osigurac za tu stranu bi izbacio ALI desna pozicija dobija napajanje od leve: uticnica ->utikac prikolice -> nazad u uticnicu. Prvo izbacuje jedan osigurac, a ubrzo i drugi. Gubis kompletne pozicije i ostajes potpuno neosvetljen. Ako je prikolica spojena na primer samo na levu poziciju sve ce raditi normalno. Ako je povezana na desnu onda gubis pozicije na prikolici. Dakle 50% sanse da ce bas ta strana da otkaze. A kad je spojeno na prikolici sansa je 100%.

Upravo se zbog pouzdanosti odvajaju pozicije. Ako su i na prikolici i na traktoru odvojene pozicije i jedna strana otkaze iz bilo kog razloga i dalje imas drugu, ne ostajes neosvetljen
 
Poslednja izmena:
Nisam pratio temu pa kasnim. Na Imt traktorima na kont 5 i 7 je identican signal. Na prikolicama sam odvojio 2 zice jer je na 2 radjena kompet instalacija. Na ostale 3 je uradjno sa kont 5 da vuce struju za obe pozicije. Na turcinu su odvojili pozicije fabricki. Zanimljivo da na turcinu od starta sto radi besprekorno je struja :ROFLMAO:
 
Odlicno ispalo. Koliko su kostale samo stranice i gde si nabavio? Jesi li menjao patos?

Pod nisam dirao, ok je bio. Stranice su 380e, pravi covek u G. Milanovcu, polucelicni lim (ako mu je verovati) 2mm iz uvoza... postoji i jeftinija varijanta, domaci lim isto 2mm - 350e, sa njim se lakse igra pa kaze da moze da bude kao fabrika (3 reda spolja 4 unutra).
 
Koliko okvirno košta peskarenje prikolice da li je neko radio konkretno kosovka prikolica 6t,sve zajedno sa stranicama?
 
Nazad
Vrh