Prikolice

Nisam njih zvao. Cuo sam da su Caselli katastrofa. VILTON 14T =17500+PDV.
Za sad je Umega najpovoljnija,ako ne racunam Palazoglu,i najvise u nju stane. Drugar kaze da je prezadovoljan,natovari 16t i kad stojis pored ne bi rekao da bilo sta ima u njoj. Gume su 425-r22.5.
A i ovi iz Almexa ih sve vise koriste za svoje ekonomije.
Videcemo,prvo moramo da prodjemo na konkursu za mlade,pa cemo dalje lako.
 
Sve te bruto 18t su skupe. Razloga je vise. Imaju oko 5t sopstvene mase, potom imaju stub na sredini sto poskupljuje. Imaju patos vecinom 5mm, osovine 60km/h (verovatno su to kao sa slepa samo su homologovane za 60km/h zbog poljoprivrede), koriste nove gume a ne retretirane. Moj ti je savet da tu prikolicu (ne mislim Fligel nego uopste tu klasu) izbegnes jer za to treba bas jak traktor i pored toga ako ne uzmes gume barem 435 to kada zaglavis u blatu samo ti ostaje kablovanje. Kod nas je cova sa McC od 230ks zaglavio 2 Pronar 18t da i kada su otkacili zadnju opet nista nisu mogli dok je nisu istovarili. Pritisak po tocku ima ogroman (16t teret + 5t prikolica). Ako gledas tu klasu vidi posto su Umaga tandem 18-20t bruto.

Klasa ispod 18t bruto je simapticna. Imas laksu sasiju za 1t, imas gume 385 koje kupis kada originalne crknu za kilu gume jer su identicne kao sa slepa. Kod Tehnostroja se to zove zdk 1400 i zdk 1600, kod Fligela ima dk 160 oznaku. Kod Brantnera z13045 (ima jos bolja prikolica z15051 ali se ne uvozi). Kod Pronara ne znam oznaku jer njih ne gledam kao opciju.
 
Samo ovako nesto ako se vec prica o klasi!Inace u ove staje 16t ko od sale kukuruza,povozne extra,pocinkovana sasija,cerada,platforma i jos koje cega,gume zlo, extra prikolice ali im je i cena u fulu.Ali za prave gazde to je sitnica!


 
I onda das nekom musavom koji nije ni za kembridza valjak,da je vozi i napravi sranje i problem.
Kod nas je jedan gazda kupio Horsh pretovarnu prikolicu od 30 tona, onu što ima lulu. Mislim da su pričali da je koštala oko 80.000 eura. I posle nekog vremena radnik je prevrnuo sa sve 30 tona kukuruza...
 
Sve moze prevrnuti. Kod nas su prevrnuli novu Brantner tandem na 2-3 turi. Misle prikolica mocna sad vozi preko kanala.
 
Mi smo dosta prikolica gledali po sajmovimato je sve tanko manja cijena odmah štednja.
Dok tehnostroj to je zbilja urađeno nas isto čeka kupovina uskoro.
Tehnostroj košta ali vrijedi ko radi dosta
 
Da li neko od kolega ima ili zna prikolica trepca kosovo od 5,5 tona koliko je teska prazna?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Momci prednosti i nedostaci tandem prikolice u odnosu na obicne?Licno hi mi odgovarala tandem ali ne znam da li da se upustim u kupovinu.Niko u selu je nema(osim ovih za stajnjaj) pa da vidim kako se pokaze u raznim uslovima.
 
Momci prednosti i nedostaci tandem prikolice u odnosu na obicne?Licno hi mi odgovarala tandem ali ne znam da li da se upustim u kupovinu.Niko u selu je nema(osim ovih za stajnjaj) pa da vidim kako se pokaze u raznim uslovima.
Nemam tandem prikolicu ali sam ove jeseni 5-6 dana koristio jednu od 9 tona,zakačena je bila za MTZ 892 rm a vozio je ko je stigao.Video sam da recimo možeš da iskriviš donju poteznicu bez problema,lično sam vukao samo jednu turu i to praznu 25 km,sve zvekeće kao praporci,ljulja i cima traktor kao luda.Razmišljam koje bi bile prednosti i ništa mi ne dolazi,možda bi je lakše izvukao iz njive po blatu jer pritiska zadnji kraj traktora...
 
I manevar je lakši, pogotovo ko kipuje u nazad na šuber da istovara na puž...sem toga,i pritska na zadnji kraj što kaže olalija ne vidim prednosti...
Opet s druge strane po Evropi vidim na ju tjubetu da ih masovno koriste...
 
Nazad
Vrh