Prikolice

Jedno pitanje, za one koji koriste kamionske prikolice. Hteo sam da kupim kamionku, 2 osovine, 7.4 dugačka, ali je jastucarka. Pitanje je da li duvate jastuke nekako, ili vozite sa ispustenim u slučaju da izduvavaju sami ?

Sent from my SM-A155F using Tapatalk

Треба ти регулатор притиска/висине. Ако радиш мануелно неће бити добро. У фирми имамо преправљано на једном камиону и није баш срећно решење, мора свака осовина појединачно да се подеси.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Треба ти регулатор притиска/висине. Ако радиш мануелно неће бити добро. У фирми имамо преправљано на једном камиону и није баш срећно решење, мора свака осовина појединачно да се подеси.

Zar ta prikolica ne bi trebalo da ima već taj ventil.

Контролише се из камиона висина и тврдоћа ослањања. Зато треба тај регулатор како ли се већ зове. Ако надуваш јастуке на одређену висину може се десити да приколица скаче, криви се на једну страну, сигурно сте већ то виђали у саобрађају. Што би и остали рекли, гибњеви па док не попуцају.

Verovatno neces moci da skrenes rudu jer ce tockovi udarati u sanduk.

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Jedno pitanje, za one koji koriste kamionske prikolice. Hteo sam da kupim kamionku, 2 osovine, 7.4 dugačka, ali je jastucarka. Pitanje je da li duvate jastuke nekako, ili vozite sa ispustenim u slučaju da izduvavaju sami ?

Nejde sa izduvanim, prazna još ajde, ali ja sam vukao od kolege u ispomoći i pukao jastuk sa punom tereta, jedva smo je nekako dovukli doma, doduše bili su lošiji jastuci. Ako je sve ispravno i traktor ima zrak onda je to to, vozi se puno ljepše od gibnjašice, ali mora biti zrak. Gibnjašica je malo neudobnija da tako kažem, ali nema takvih problema, mislim problema u smislu pucanja jastuka,i naravno netreba zrak.

Ne možeš prikolicu da kontrolišes iz kamiona, to se radi na samoj prikolici. Hoće joj biti sta ako je vučem sa izduvanim jastucima ?

Najgore što može da se desi je da pukne šasija,jastuci imaju u sebi odbjnike koji ih čuvaju da ne se ne uštinu kad ostanu bez vazduha, ali ne može samo na njima da se vozi, tj može ali brzo bi pocepao jastuke, a onda bi se uvila na tu stranu pa bi muku video da je vratiš kući.

Bez vazduha jedino ti ostaje da improvizuješ sa gumenim odstojnicima, a to će da košta poprilično, da ti neko napravi gumene prstenove,pa da ih nabiješ u čauru i tako vežeš za šasiju,ali skupa je to igranka.

Najgore što može da se desi je da pukne šasija,jastuci imaju u sebi odbjnike koji ih čuvaju da ne se ne uštinu kad ostanu bez vazduha, ali ne može samo na njima da se vozi, tj može ali brzo bi pocepao jastuke, a onda bi se uvila na tu stranu pa bi muku video da je vratiš kući.

Bez vazduha jedino ti ostaje da improvizuješ sa gumenim odstojnicima, a to će da košta poprilično, da ti neko napravi gumene prstenove,pa da ih nabiješ u čauru i tako vežeš za šasiju,ali skupa je to igranka.
Skoro sam kupio jedan kamion u Nemačkoj, bio mu izgoreo kompjuter od jastuka, dovezao sam ga iz Nemačke sa izduvanim jastucima, još sam natovario kombi u kamion.

Nazad
Vrh