Prikolice

Da li je glavčina od prikolice neki poseban materijal , mislim jel bi moglo da se vari na nju ili doda nešto kao od običnog gvoždja a da ostane iste čvrstoće ?

Koje su mane livene šasije kod Zmaj prikolice, starog tipa? I ima li još nekih mana ta serija, proizvodnja oko '73/4?
Kasnije proizvedene imaju šasiju od savijenog lima u oblik U, sa dodatim limom oko 5mm u vidu ojačanja, a najnoviji tip ima takodje livenu?

Nzm jel mana,ali kad ih prevrnes hoce da puknu sasije,kao moje ...ali se zavari vez ikakvih problema.Dok one limene ,te kad se iskrive sasije,ta je gotova,nzm ko to vrati u prvobitno stanje ...Eto bilo ih takvih kolko hoces kad je trajala licitacija PKB prikolica ,ja to nikad ne bih kupio sa oglasa,tu jedino da iseces kriv deo i varis nov,velik posao.

Ja imam i jedne i druge, i kao kod livene je bila mana što je, u kampanji repe pogotovo, pucala, najčešće iznad petog točka, od pretovara ili kad je izvrnu...
Inače u normalnoj eksploataciji joj baš ništa fali, i što kaže arkadije, zavariš i teraš dalje... I bolje koče jer imaju veće doboše..

Pitam, jer sam i ja čuo da pucaju, ali šasija mi ništa slabije ne izgleda od "unapredjenog" tipa, jer mi je taj lim savijen u U, nekoko mekan, dok je odlivak mnogo čvršći, jedino iz razloga sto je krt, pa zato puca, a ovaj U se uvija, pa je nekome bolje da se savije, nego pukne, pa su iz tog razloga mozda na lošem glasu.
Nego, na noviji tip sanduka u kraj patosa, do stranica, išla je neka letka, jel ima neka zamena od lima da neko pravi?

Nazad
Vrh