Prikolice

Nasao sam neke felne (sa gumama po prilicno pristupacnoj ceni), ali ipak ne odgovaraju.
Ako neko mozda zna, pa da pitam gde ima moze i sa gumom ili bez, treba nam za rezervnu:
12 cm je centralna rupa, 8 cm je sraf do sraf, R16 (inace guma 7,50), 6 srafa.

Imam dve prikolice 5T na kojima je propao drveni pod i želeo bih da ga zamenim limom. Koje debljine treba da bude lim ?

Kod mene , kada sam remontovao prikolicu 2020-te godine,, stavio sam samo 1mm....
Ispod su vinkle , da drži teret...
Stranice su 0.8mm...
Išao sam na to da bude što lakša, težina, kompletna, sa rudom, rezervnim točkom, i vazdušnom instalacijom je samo 670 kg......
U planu su dodatne stranice od najverovatnije 25 centimetara, prikolica će po svemu sudeći, kao i do sada, ići po selu u kur****vanje, pa da ne preteraju sa teretom... 😃

Poslednja izmena:
Pa sad ok,ali ja ako remontujem prikolicu ne bih je radio da moram paziti posle sta sipam u nju.3mm lim si mogao naci po otpadima,tu sam i ja uzeo za moje prikolice po tada bese 60din kg.Table su nesto tipa 1.5m x 3m...

@Kremator
Upravu si, skupe su gume, ali opet sa druge strane i gume traju dugo.
Tako da stisneš zube malo kad gurneš ruku u džep sa parama i bol će brzo proći :osmeh:
Na prikolici mog starog prethodne su trajale oko 15 godina.
Prosle godine je kupio nove i kaze mi ove neću dočekati da potrošim.
A to je jedina prikolica u domaćinstvu.

p.s.
Našao sam neke mere, uz pomoć moje ekipe na selu pa da imate.

Oznake na felni 15,3 sa 5 rupa su:

900x15
722 Zmaj

Centralna rupa je 140mm
Raspon između rupa, od centra do centra je 110 mm

p.s.s.
Ako neko hoce da se reši ovakvih balonki i da stavi 17.5 ili 22.5, od srca bih ga zamolio da se javi da se dogovorimo oko cene.
Ekipa jos uvek tragam za felnama iz citirane poruke (15,3).
Javljajte.

Pozdrav svima Imam jedno pitanje,trenutno su mi na prikolici gume 7,50 16 koje su za zamenu koju bi ste mi gumu preporucili da je malo sira od nije a da moze da nisi oko 4,5 t,hvala svima 🍻🙋

Nazad
Vrh