Prikolice

Naša zadruga je sad dve doterala sa remonta a remont je radio idaš salaš iz BP sela, uradili ih ljudski, bukvalno nove, mislim da su u pitanju zmaj 470 tip ali su sad prerađene na 489.

Skuplje nego ostali sigurno ali i urađene ljudcki, znam da su pre par godina uradili 2 para u idašu pa posle dva para u Feketiću i sad ponovo kod idaša, nije sve u ceni, mogu se raspitati kad navatam direktora zadruge.

A koliko danas dodu stranice za zmajevku? Sigurno nisu ispod 2000e,pa novi pod od 4mm.....kad sam kupovao tabla lima od 3mm bila je 95e, pa pjeskarenje,bojanje.....lezajevi tocka,gume,peti tocak....i instalacija zraka i struje......plus rad.....skupi se tu

A koliko danas dodu stranice za zmajevku? Sigurno nisu ispod 2000e,pa novi pod od 4mm.....kad sam kupovao tabla lima od 3mm bila je 95e, pa pjeskarenje,bojanje.....lezajevi tocka,gume,peti tocak....i instalacija zraka i struje......plus rad.....skupi se tu
650e od 1.5mm od 2mm 850e. Imam i jedne i druge nisam video neku razliku, jedino ove od 2mm teze zatvaram.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Duzni metar stranice je namanje 25 evra, a mozda i vise. Okovi su bili 250 e, a sad su mozda i 350. Kosanovic pravi gotove stranice, samo ze vare okovi. Neki samo izrolaju lim i tako dobijes. Remont je sirok pojam pa tako i cena moze da varira od malo do mLogo. Ako se radi remont onda se radi, a ako se prikolica dovodi u radno stanje onda nema potrebe za novim stranicama vec se krpe stare, povari se sta je puklo, malo zamazi i peglaj dok se ne skupi za remont, ili se uda.
Kako mozes raditi remont a da nisi odradio gibnjeve, caure, opeskario itd?

Tvoja peskarena nece nositi vise tereta od moje samo prefarbane.Rdja je bitna na autu,tj da je nema,a na masinama je samo estetika.Samo dobar sanduk,gibnjevi i gume su na prvom mestu.

Naravno da peskarenje nece nista bolje nositi teret, kao ni kvalitetna farba, kao ni nove gume, uradjeni gibnjevi, stranice koje su nove i ostalo.
Upravo zato i kazem sta je remont, a sta samo krpljenje. Imam ja kamionsku prikolicu iz '78 koja ima bagremove klocne od kad je kod mene jer su gibnjevi losiji, pa je prenela tereta koliko je malo koja. U nju nije gotovo nista ulozeno osim polovnih guma 11R20.
Neko ceni i postuje kad je mehanizacija odrzavana, oprana, da ne kisne, a nekom to uopste nije bitno i zato o takvim stvarima ni ne treba raspravljati. Svako ima svoj stil i to treba postovati bez obzira da li se to nekom svidja, ili ne.
Remont je remon, a nuzno krpljnje je nuzno krpljenje i to su dve ne merljive stvari i tako treba da ostane.

Nazad
Vrh