Prikolice

Ovo je stvarno strasno sta se meni desilo,ali ipak mislim da je bio neki propust kod te serije u materijalu.Cim kod drugih ove prikolice sluze normalno nesto nije bilo uredu.Ali svakako taj propust jednoj takvoj farbrici nije smeo da se dogodi i to osudjujem. Ona mora da trpi opterecenje preko dozvoljene nosivosti u ovom slucaju 10t. Na malu imt prikolicu tovarimo 5-6 tona vec 5+ godina kad krene da kipuje sva se izupreda ali podigne i nista se ne iskrivi,jednom je samo u transportu pukla felna odnosno otkinula se oko brezona.

Da valjaju kao Pronarke bi toliko. Tacno i medju turkinjama ima odnos cena-kvalitet.
Sto se tice Zmaj-Loznica i slicno bilo je i tu fals robe samo je proslo 30-40g pa se probralo i vise se niko i ne seca onih otpisanih.

Tu je koliko vidim problem kipovanje nazad na subere. Prvo pustite da iscuri sve u skroz spustenom polozaju sto moze pa onda podizite sanduk po malo.
Ko ima Farmtech/Pronar nema potrebe. Otvoris suber i odmah podignes na 2 cilindra i 5cm na trecem i to je to.

Tu je koliko vidim problem kipovanje nazad na subere. Prvo pustite da iscuri sve u skroz spustenom polozaju sto moze pa onda podizite sanduk po malo.
Ko ima Farmtech/Pronar nema potrebe. Otvoris suber i odmah podignes na 2 cilindra i 5cm na trecem i to je to.
Kako su meni rekli bas suprotno.Kada iscuri pozadi ostane sav teret napred a pozadi ostane lagana i onda moze doci do problema.

ja radim bas kako je Bojcetic rekao,otvorim suber i sve dok izlazi ne podizem prikolicu..kad vidim da curi sporije e onda podizem postepeno i to je to...tovario sam u nju 14t zita a ona je 12t i svi koji kude samo palamude

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Brandisova kupljena pre 5 godina, šasija a stranice naknadno pravljene od 2 milimetra izašla sa točkovima 5700 .11 tona žita staje u nju ,navukla se baš puno i sad je bila na repici bez pur pene,nije bilo šasija jedno vreme sad mi kaže sin opet ih uvoze.
1_tmb_55249599_pri.png
[/URL][/url]https://fotkica.com/slike.phslika=1_55249599_pp?ri.png][/url]

Kako su meni rekli bas suprotno.Kada iscuri pozadi ostane sav teret napred a pozadi ostane lagana i onda moze doci do problema.
Logika kaže ono što ti je Bojčetić napisao.I sam tako radim ispustim pozadi dok curi i posle podižem po malo.
Pozadi u ravnom položaju na šuber ne može da iscuri više od 20% tako da ne verujem da se optereti prednji kraj nešto značajno. ja sa 15 t napunim 6-7 džambo od 500 kg i onda moram da dižem .Kad je zadnji kraj prazan na bolcnama nema tereta kad dižeš polako krene da klizi ,ti si sam sebi napravio problem ako si je digao punu.

Logika kaže ono što ti je Bojčetić napisao.I sam tako radim ispustim pozadi dok curi i posle podižem po malo.
Pozadi u ravnom položaju na šuber ne može da iscuri više od 20% tako da ne verujem da se optereti prednji kraj nešto značajno. ja sa 15 t napunim 6-7 džambo od 500 kg i onda moram da dižem .Kad je zadnji kraj prazan na bolcnama nema tereta kad dižeš polako krene da klizi ,ti si sam sebi napravio problem ako si je digao punu.
Sto je najgore tako sam i uradio napunio 4 dzambo vrece pa pokusao da kipujem,ali sam mislio da sam napravio gresku sto je jos crnje za kvalitet prikolice.

Cekamo Turci da odgovore.Rekli da su primili reklamaciju i da ce sazvati sastanak inzenjera da vide gde je nastao problem.

Не разумем шта турци имају да састанче, ја би је вратио ономе где сам је купио паре назад, а они нека се јебу са турцима и нека састанче до миле воље.

Zajebani Turski inženjeri preko slika mogu da uoče zbog čega je nastao defekt :D

Iskreno ja bi svaku komunikaciju sa prodavcem obavljao preko advokata.

Ivanho, Imenjače moj, razumem ja šta si ti hteo reći ali to nema nikakvog smisla. Za pare koje dajemo kada kupujemo neki proizvod treba da dobijemo kvalitetan i ispravan proizvod a ne poluproizvod, bez obzira na njegovu cenu. Ni onoj najjeftinijoj prikolici ne sme da se desi ovako nešto.

Bojim se da ipak nisam bio dovoljno jasan.

Ni u kojem slučaju ne branim proizvođača. Pokušavam skrenuti pažnju na smjer u kojem se kreće razvoj i proizvodnja novih proizvoda. Štedi se na svemu i rizično je kupovati proizvode od proizvođača koji se nisu kvalitetom dokazali na tržištu. No, tu je veliki problem naša besparica. Upravo zbog nje treba dobro procijeniti što nam se isplati, svjesno riskirati, ili platiti skuplje..
Ako prikolica ne izdrži deklariranu nosivost, opravdana je reklamacija, ali postupak nažalost može biti jako mukotrpan.
Poanta mojeg posta je da nažalost nije moguće očekivati da će nove turske prikolice bez problema podnijeti 20+ % pretovara, kao što je to bio slučaj s nekad proizvedenim prikolicama. Ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali je jako vjerojatno da i prikolice renomiranih proizvođača, unatoč višoj cijeni, više nisu kvalitetne kao nekad. Jedino što taj pad kvalitete nije toliko izražen kao kod turskih.

Nazad
Vrh