Prikolice

Koliko znam moze, jer drugo crijevo samo dopunjuje bocu..

Ja nisam imao ispravnu instalaciju na prikolicama!? I pre 10 godina da si dosao i sada da dodjes precice tehnicki pregled i jedna i druga bez ikakvih problema jer je sve ispravno i bilo je uvek. Kazem ti sada je uporedjeno vazdusno sa 5-6 bara pritiskom i hidrulicno koje koci na 160 bara pritiskom pa sad ti strucnjace zakljuci koji ce zaustaviti brze.

Sila = povrsina puta pritisak.
Za laksi račun 1 bar je otprilike jednako 1kg/cm2 (tačnije 1.02 ali zanemariva razlika)
Pa računaj, vazdušni cilindar fi 100, povrsina r^2 x π. 5 cm x 5 cm x 3.14 = 78.5 cm2
78.5cm2 x 5 bar = 392 kg
Hidraulicni cilindar treba da bude srazmerno manji od vazdusnog tako da konačna sila bude ista.
5 ili 205 bar nebitno je ako je sve dobro dimenzionisano.
Da bi sila ista 392 kg/160 bar = 2.45 cm2
2.45 /π = 0.77
√0.77 = 0.87 cm je poluprečnik,
iliti cilindar fi 17.5 mm

Gde ima polovnih 11 20 guma? Zviznula jedna na prikolici pa stavljamo rezervu pa da opet ima u rezervi...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Onaj iz Djurdjeva traži 50 evra za komad. Kod mog majstora imam ponudu za tubeles i naravno druga felna sa montažom 150 evra za dva komada. A ima i balonke mislim 385 da su. Za njih traži 180 evra za par namontirane. Ima samo dve pa sam mu rekao da nadje još dve pa da ubacimo sve balonke i zdravo...

Ja sam imao rezervnu i nju sam stavio. Ali još jedna je pred pucanje. Pa sam onda gledao na šta da računam kad ta zvizne. Iće ta njegova tubeles sa felnom dok ne nadje još dve balonke. A onda ću na tu prikolicu staviti te balonke a za onu drugu ću imati 6 rezervi sa ove...

Nazad
Vrh