Prikolice

Ima li netko ili je gledao Farmtech zdk 1500 i zdk 1800? Koje su po vama prednosti i mane i razlike ostale izuzev sanduka, jedna ima stub druga ne, 5 kubika cca su razlike. Treba mi za rinfuzu i palete.

Mi smo imali jednog dedu kad je trezan uzrecica je bila bog te je.o a kad popije malo malo ebete bog . Danas doneli klip za 5 tona dubravu reklamacija u garanciji propiso ulje pa su zamenili gumice inace jos jedan je ostao koji je orginal i nije pipan a svi ostali i na 8 t su zamenjeni,e sad imaju jos 5 guma popucale u krug kod felme trule nem pojma cuvene nase firme Trajal ,za stranice su mi rekli sa stavim silikona ako rešte stavljena i na podu da izbusim par rupa jer se nafata prasina i ako padne kisa voda se zadrzava pa sve to napravi emulziju od koje propadne pod,reko mu da nis ne brine garazirane su nisu pokisle a i purpena je vec zadihtovala.

Hidraulične kočnice bi trebale imati višepoložajni regulator kočenja koji se podešava ovisno o teretu. Čini mi se da je ovdje namjerno izazvano blokiranje kotača jer se dobije jači utisak kako su kočnice moćne. U stvarnosti je to kontra efekt.

Ja nemam predrasuda, ima u inđiji jedan gazda uparen fendt I prikolice na ulje da koči, I funkcioniše savršeno već duži niz godina, po njegovim rečima daleko pouzdaniji sistem, i niz breg nikad ne ostaneš bez kočnica.. Mi podno fruške gore ipak imamo po koji ozbiljan breg...

Ima regulator pritiska i bio je namesten kao da su prikolice pune. A i kada se pedala kocnice stiska lagano one postepeno koce,ovde kao sto kaze kolega smo sa namerom kocili na maksimumu za bolje efekat na snimku. :D Ali daleko brze zaustave traktor uljne nego vazdusne.

Ima regulator pritiska i bio je namesten kao da su prikolice pune. A i kada se pedala kocnice stiska lagano one postepeno koce,ovde kao sto kaze kolega smo sa namerom kocili na maksimumu za bolje efekat na snimku. :D Ali daleko brze zaustave traktor uljne nego vazdusne.
Nisi ti imao pre ispravnu instalaciju na prikolicama izgleda...kocim sa 4 bara max i ne smem nagaziti papucicu ko svet.o kamionkama necu ni da pisem...inace ovaj sistem je ok,jednostavan,nema greske...ali navika je cudo.

Ali daleko brze zaustave traktor uljne nego vazdusne.
Opet ovisi o štelanju. Moja kamionska, sad bivša je tako bila naštelana da je prazna i pri večim brzinama doslovno zakopala traktor. Ja sam to rješavao sa pedalom po osjećaju dozirao, ali ko je teške noge, taj je u šajbi. Kod male Tehnostroj imam jednokružno i ventil koji okrećem kako hoću da dozira, full, pola ili nikako.

Nisi ti imao pre ispravnu instalaciju na prikolicama izgleda...kocim sa 4 bara max i ne smem nagaziti papucicu ko svet.o kamionkama necu ni da pisem...inace ovaj sistem je ok,jednostavan,nema greske...ali navika je cudo.
Ja nisam imao ispravnu instalaciju na prikolicama!? I pre 10 godina da si dosao i sada da dodjes precice tehnicki pregled i jedna i druga bez ikakvih problema jer je sve ispravno i bilo je uvek. Kazem ti sada je uporedjeno vazdusno sa 5-6 bara pritiskom i hidrulicno koje koci na 160 bara pritiskom pa sad ti strucnjace zakljuci koji ce zaustaviti brze.

Opet ovisi o štelanju. Moja kamionska, sad bivša je tako bila naštelana da je prazna i pri večim brzinama doslovno zakopala traktor. Ja sam to rješavao sa pedalom po osjećaju dozirao, ali ko je teške noge, taj je u šajbi. Kod male Tehnostroj imam jednokružno i ventil koji okrećem kako hoću da dozira, full, pola ili nikako.
Ovde je malo problem sto je vozac mtz-a neiskusan,pa on zabode kocnicu na traktoru i blokira traktoru tockove,umesto da samo istera vazduh iz pedala i da traktorom ne koci uopste...

Ja nemam predrasuda, ima u inđiji jedan gazda uparen fendt I prikolice na ulje da koči, I funkcioniše savršeno već duži niz godina, po njegovim rečima daleko pouzdaniji sistem, i niz breg nikad ne ostaneš bez kočnica.. Mi podno fruške gore ipak imamo po koji ozbiljan breg...
U Francuskoj mislim da nema prikolica da koce na zrak, sve je hidraulicno, video sam ih dosta, mislim da je bolje od zraka u svakom slucaju,tj "jace".

Ja nisam imao ispravnu instalaciju na prikolicama!? I pre 10 godina da si dosao i sada da dodjes precice tehnicki pregled i jedna i druga bez ikakvih problema jer je sve ispravno i bilo je uvek. Kazem ti sada je uporedjeno vazdusno sa 5-6 bara pritiskom i hidrulicno koje koci na 160 bara pritiskom pa sad ti strucnjace zakljuci koji ce zaustaviti brze.
Nisam mislio da te uvredim...samo mi cudno da slabo koce na vazduh.poenta je da kada 2 vagona u brzini se zaustave u par metara niko ne moze reci da je sistem los.i to sistem koji na jednoj prikolici bez odrzavanja radi od 1961 godine...ventil i klipovi jos nisu otvarani.

Ma opusteno,ja sam vukao repu usluzno dok se izvlacila iz njiva na prizme a to je nezamislivo bez kocnica raditi. I super su radile,ali nisu mogle ovako da koce tj da potpisu gume.

Nazad
Vrh