Prikolice

Мислим да не можеш ако су те ови увели у систем.

180e mi platili pre 5-6 god
Sad nzm, precesljaj oglase

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Dosta puta pisano ali nije na odmet ponoviti gradivo. Gde kupujete felne sa kamionskim gumama za zmaj prikolice, koje su to dimenzije guma i da li ste zadovoljni njima? Sad kada je guma 12.5-80/18 skoro 200 eur sa unutrasnjom gumom pitam se da li prelaziti na kamionske gume ili ne?

Imaš ih po oglasima u ponudi.Cene su od 100 do 150 e po točku.Gume su obično 315/80/22.5 mada ja na jednoj prikolici imam prednje 315/60/22.5 pa je malo niža ali ne smeta.Polovne gume dobijem za dž ili platim neku simboličnu cenu čisto da ne bude džabe, hoće da klize po blatu i jako lupaju prazne prikolice sa njima ali im nema veka dok se ne raspadnu zbog godine proizvodnje.

Vulkanizer mi preporučuje ako to radim da uzmem 295/... R22, 5 bas uz razloga sto su niže. Ima li neko od vas tu dimenziju na prikolici?

Ne smetaju ni 315 toliko, ako udari u sanduk malo spustiš i vozi napred a ako je traktor kadar on će vući prikolicu i sa blokiranim točkovima.

Vulkanizer mi preporučuje ako to radim da uzmem 295/... R22, 5 bas uz razloga sto su niže. Ima li neko od vas tu dimenziju na prikolici?
Imam ja. Po precniku je ista kao balonka, malo je mozda uzi gazeci sloj na njoj u odnosu na balonku.
E sad iskustva... ta dimenzija se malo teze nalazi. Ide na pogonske ne znam kakvog kamiona ako se dobro secam. Na dve zmajevke za 4-5 godina promenjeno je 6-7 guma. Na prvoj su bile neke miselinke, mlade ali protekt. Sve su popucale bocno , iskoci jaje i grune. Ide ona tako ali se mora doduvati 2-3 puta godisnje i objasnjavati svakom prolazniku da znas da ti je guma pocepana. Dve su isto tako bocno grunule pod teretom interesantno obe u stajanju, te dve nisu se mogle terati tako.
Poslednje dve sam platio 50e/ kom tako da ni one vise nisu bas tako povoljne, ako me secanje sluzi one Miselinke su placene 100e sve 4.

Zanimljiva stvar sa tim kamionskim gumama... i meni je 3-4 grunulo u mestu, 2 na kip rampi samo sam blago ocesao cev i ona ćuknula... dok sam vozio prikolicu sa 11.00 20 gumama starim ko zna koliko ni jedna mi nije pukla

Možda ih terate mekane?Ja ih svuda duvam na 8 bara, jedna je dobila jaje ali nije opaučila već sam je skinuo i namontirao drugu.Jedna mi je opalila uz put jer se odlepio gazeći sloj pošto su protektirane a bila je 2004 godište, dosta je išla.

Nazad
Vrh