Prikolice

Ima u Padini za 75e,dosta kvalitetno deluje i ima u B.Karlovcu za 14000.00din.
Najverovatnije cemo uzeti to iz Padine.

Ma sve je jasno, jbg moraš pažljivo pratiti par tema da bi bio u toku 🧐, @BOKIBOLE se u jednoj temi ne znam tačno kojoj ali mislim o traktorima raspitivao za vučno oko koje je kod njega vareno pa se ovde prebacili kad je Milovan pitao za njega

Ima nešto i do vozača.... Da se te zmajevke teraju do propisane brzine za koju su predviđene verovatno bi vučna oka trajala večno. Ovako traktori jaki, šaltaju brzine ne osećaju teret, povlači kao rakete a prikolicama kako bude.. Još ako je klin malo tanji eto sranja...

Jesen 2020-te. Bacao veštak pod brazdu uhvatila me noć, dočepao se asvalta na Zrenjaninakom putu i gas patos 40km/h idem kući. Pojavljiva se svetlo iz daljine pravi dan, rotacije. Stiže jako brzo. Pomislih kamion. Žmigavac obilazi on, ono traktor JD 300ks+ kada iza njega 6 zmajevki punih kukuruza. Tera ga pošteno preko 50km/h jer mi je dosta brzo pobegao.... Koliko to prvo vučno oko može trajati? I koliko je tada vuklo tereta? A za koliko je predviđeno.

Poslednja izmena:
Jeste, pisali smo u temi Slobodna duskusija o traktorima, gde sam pitao za varenje vučnog oka na prikolici koliko je bezbedno, jer je neko postavio snimak varenja krajeva poluga hidraulike.

Ја сам на мојој приколици сломио вучно око, отац га испеглао пошто сам протерао кроз неки јендек па било и криво. Заварили и онда је на струг разбушио рупу и убацио пиксну и њу заварио ево већ 15год иде тако ако не и више. А на лозници је било оно најглупље вучно око или ушка ми смо то одсекли и отац направио од неке полуосовине то око заварили га обрадили лепо и нигде се не види да је прављено из два дела.

Ja ne znam da li su moje zmajevke neke specijalne ali pune ne smem da vučem brže od 25km/h!Zašto?Zato što se rude ljuljaju i imam utisak da bi se prevrnule kao jedan puta jedan bez pogovora ako bi ih pune vukao 40+km/h!Na obe se redovno kontroliše vučno oko i doteže po potrebi, rupe i bolcne na rudama nisu razlokane a opet ljuljaju.Dok sam ih vukao manjim traktorom nisam ni obraćao pažnju jer nije mogao da ide brzo niti sam mogao da posmatram kako se ponaša zadnja prikolica jer se nije videla iz kabine.Sada sa većim traktorom preglednost je maksimalna i sve se samo reklo.

Baća kakvi su ti gibnjevi?
Nije mi logično da nigde nema lufta da tako ljuljaju..
Probaj da im zameniš mesta..

Nije to mnogo ali ljuljaju.Recimo kada sa 40 km/h uletiš u kolotrag, rupu na putu i tome slično nije baš veselo.Ne znam kako se ponašaju na pravom ravnom asfaltu jer takvog ovde nemamo.

Klin na vucniku(poteznici) treba biti fest isto tako i u oku, tu kad nema zere traziti dalje, bolcni na petom tocku mozda...
Ipak je i dobra brzina 40km/h
Kaze drugar pre neki dan stignem presu za kocke ide 100-110, kaze po 20 cm tockovi skacu u vis, al nikako da vidim sta je vuce
Kaze kad sam obisao(jedva) domacin sa Vectrom b

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Pitao sam te za gibnjeve, al koliko se sećam tvoje i jesu novi tip, hoće kad su stari tip šasije a sanduk od novije, da ljuljuškaju jer su ti gibnjevi ostali od onih 5t nosivosti, a ti nekad narokaš i 9t žita kad je hektolitar dobar...

Pa 40mm...za tandem uvek gledam da stavim fabričke klinove, imam ih par komada, da bi luft bio minimalan, a na traktoru to nije uvek moguće, zavisi od same poteznice.... Recimo na 577,klin je pasent na vučniku al dosta tanji u odnosu na rupu na rudici, jbg šta je tu je...

Poslednja izmena:
Ja sam u tom slucaju pravio cauru za oko da bi sve bilo knap.
Na prvih 100m se primeti razlika.
Kamion sa prikolicom ide autoputem 90km/h, ne bi ste verovali koliko prikolica udara na samo 2-3mm lufta u oku

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh